Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Szerződést hosszabbítottunk

Szerződést hosszabbítottunk

2019-06-12 10:47

A jövőben is Simon Miklós irányítja a Honvéd U19-es csapatát

20008 tele óta erősíti a Budapest Honvéd edzői stábját Simon Miklós, aki az U16-os, az U17-es, az U19-es és az NB III-as csapatot is vezette már, volt az NB II-es, illetve NB I-es gárda pályaedzője és négy mérkőzésen a gárda megbízott edzője. Immár harmadik éve irányítja a kispestiek U19-es gárdáját, s ez a következő szezonban is így lesz, hiszen klubunk szerződést hosszabbított a szakemberrel.

„Egyértelmű volt, hogy a Honvéd lesz az első a szívemben és a fejemben is az egyeztetések során – kezdte Simon Miklós. – Ilyen nyarunk még nem volt, többször is lejárt már a szerződésem, de nem szoktuk ennyi ideig húzni a hosszabbítást. Nagyon szimpatikus volt az, amit a tulajdonosok felvázoltak a jövőt illetően, mindkét fél részéről megvolt a szándék a hosszabbításra, csak apróbb technikai részletek miatt húzódott mostanáig. Nagyon örülök, hogy pont került a végére, most már teljes gőzzel készülhetünk a jövő feladataira.”

Feladatokból pedig lesz bőven, ahogy Simon Miklós is megjegyezte, rengeteg terv van a fejében. A szakvezető hangsúlyozta, szeretne újra bajnokságot nyerni a Honvéddal, ami azt is jelentené, hogy szerepelhetnek az ifjúsági Bajnokok Ligájában.

„Nagy feladat lesz megoldani a válogatottak pótlását a brazíliai korosztályos világbajnokság idején – utalt Simon Miklós arra, hogy az U17-es csapatból ősztől felkerülők közül öten eddig is sztenderd tagjai voltak a vb-részvételt kiharcoló U17-es válogatottnak. – A mostani U17-esek mellett a szintén nagyon jó erőt képviselő U16-os csapatból is szeretnék több játékosnak lehetőséget adni, és azon leszünk, hogy minél jobban segítsük a fiatalok beépülését az első csapat irányába. Rendkívül motivált vagyok a folytatás illetően.”

Simon Miklós szerződéshosszabbítása kapcsán Herczeg Vince, a Magyar Futball Akadémia általános igazgatója kiemelte, Mikit tehetséges szakembernek, jó edzőnek és jó embernek tartja, akivel lassan már tizenegy éve dolgozik együtt, s követi nyomon a fejlődését.

„Szakmailag rendkívül elmélyült, komoly tudással rendelkezik – mondta Herczeg Vince. – Megszerezte a legmagasabb licencet, biztos vagyok benne, hogy pár éven belül alkalmas lesz arra, hogy a Honvéd első csapatát irányítsa. Volt már megbízott edző, talán többen is emlékezek rá, hogy a Debrecen stadionavatóján fiatal akadémistákból álló csapattal tudott győzni. Olyan képességű edzőkre van szükség, akik a tudják integrálni a különböző szakterületek tapasztalatait, és ő ebben kiváló. A taktikai felkészültsége kiemelkedő, örülök, hogy itt dolgozik nálunk, és segíteni fogom abban, hogy elérje a céljait.”

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Taksony (NBIII) Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook