Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Egyedülálló mérleg

Egyedülálló mérleg

2019-06-04 15:40

Az összes korosztályos csapatunk az első, vagy a második helyen végzett a bajnokságban

„Nincs még egy ilyen klub!”– írtuk tavaly decemberben annak kapcsán, hogy a egyedüliként a Budapest Honvéd büszkélkedhetett azzal, hogy az U19-es, az U17-es, az U16-os, az U15-ös, az U14-es, az U13-as és az U12-es csapata is dobogón zárta a téli szezont.

Nos, azóta lement a tavaszi idény is, és továbbra is a Honvéd az egyetlen klub, amelynek az összes csapata dobogós, a különbség annyi, hogy télen öt első és két harmadik helyünk volt, most egyik csapatunk sem végzett ezüstérmesnél rosszabb pozícióban – négy bajnoki cím (U17, U16, U14, U13) és három ezüstérem (U19, U15, U12) a mérleg.

A mieink mellett az MTK és a PAFC ért el kiemelkedő eredményeket, náluk egy-egy hatodik hely „rontja” a képet, a kék-fehérek kettő, míg a felcsútiak három bajnoki címet szereztek az elmúlt szezonban. A hét említett korosztály közül az U14-estől felfelé már országos bajnoki rendszerben szerepelnek a gyerekek, míg az U13-as és az U12-es bajnokság területi alapon zajlik.

Az eredményes szerepléshez pedig az is hozzátartozik, hogy a 12 NB I-es klub közül mindössze ötnek van NB III-as csapata, és a harmadik ligában csak a bronzérmes PAFC ért el jobb eredményt az ötödik helyen végző Honvédnál.

„Két éve vagyok a Honvédnál, amikor ideérkeztem, változtattunk néhány dolgot a képzésben, és ennek láthatjuk most az eredményeit – kezdte Uwe Scherr, a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója. – A pre-akadémiai rendszeren is módosítottunk, ráadásul remek edzőkkel dolgozunk együtt akár az utánpótlás-csapatokat, akár a pre-akadémiát vesszük. Rendkívül fontos, hogy kiváló szakemberek dolgoznak a klubnál, az edzők, a megfigyelők, de említhetnék Herczeg Vince igazgatót, aki az egész akadémiát összefogja koordinálja. Mindannyiunknak az a célja, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a játékosokból, ezért tudunk jó eredményeket elérni. Mindenki tudja, hogy mi a feladata, hogy milyen filozófia mentén dolgozunk, és ami engem illet, sose beszélek a konkrét eredményekről, azok nem számítanak. Ha jól dolgozunk, márpedig a Honvédnál remekül dolgoznak az edzők, akkor ez úgyis hozza magával az eredményeket, sokkal fontosabb azonban, hogyan tudjuk fejleszteni, még jobbá tenni a játékosokat. Arra például nagyon büszke vagyok, hogy 24 korosztályos válogatottunk van, és úgy érzem, ez csak a kezdet, a jövőben még jobbak lehetünk.”

Szintén jól mutatja a Magyar Futball Akadémián folyó képzés minőségét, hogy ebben a szezonban két játékosunk mutatkozott be a felnőttválogatottban, így Vécsei Bálint és Botka Endre után Baráth Botond és Holender Filip is MFA-nevelésként lett a nemzeti együttes tagja. Mellettük Gazdag Dániel és Nagy Gergő is kapott már meghívót a bő keretbe, Banó-Szabó Bence az U21-es gárda tagja, Szendrei Norbert az U19-es válogatottal szerepelt az elitkörös Eb-selejtezőn, míg a világbajnoki részvételt kiharcoló U17-es csapatnak öt Honvéd-MFA-játékos volt a tagja!

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook