Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U15: 12 éves játékos is szerepelt a csapatban

U15: 12 éves játékos is szerepelt a csapatban

2019-06-03 14:42

Győri döntetlennel zárta a bajnokságot a második helyen végző Honvéd-MFA

Nem volt könnyű helyzetben az utolsó forduló előtt Isa Gábor, a Budapest Honvéd-MFA U15-ös együttesének mestere, hiszen egy csapatra való játékost kellett nélkülöznie válogatott szereplés, illetve sérülés miatt. Ráadásul az U14-es gárda az aranyéremért játszott, így ahhoz a csapathoz nem akart hozzányúlni a szakvezetés, ami azt jelentette, hogy mindössze három cserejátékosa volt Isa Gábornak, köztük a találkozón pályára is lépő 12 éves Márta Levente.

A kezdőcsapatban kapott helyet a 13 éves Kruppai Adrián, és további öt olyan játékos, akik az idén ünneplik majd a 15. születésnapjukat.

Ennek ellenére a srácok remek teljesítményt nyújtva döntetlenre hozták a meccset a hetedik helyen végző riválissal szemben, nem véletlen, hogy Isa Gábor is dicsérte a csapatot a lefújást követően.

 

U15-ÖS BAJNOKSÁG, 30. (UTOLSÓ) FORDULÓ

ETO FC Győr–Budapest Honvéd-MFA 0–0

Győr, ETO Park

Vezette: Erdélyi Balázs (Gőgös B., Herke Z.)

Honvéd: Schrankó – Gera N, Matthew, Pilter, Domonkos (Márta L., 51.) – Polák – Patócs, Rácz B. – Fehér B, Kruppai (Scsoka, a szünetben), Dénes A.

Vezetőedző: Isa Gábor

 

Isa Gábor: – Hét játékosom a válogatottnál szerepel, öten sérültek, így tizenkét játékosom nem tudott pályára lépni a mai mérkőzésen. Mivel a 2005-ös csapatunk a bajnoki címért játszott, ezért az U14-es csapatba nem akartam belenyúlni, meg nem is lett volna fair dolog, éppen ezért a 2006-os korosztályból hoztunk fel játékosokat. Velük kellett megbirkóznunk a feladattal, de nagyon jól ellátták a srácok a feladatukat. Az egész csapat nagyon motivált volt, nem akart kikapni, sőt nekünk volt három olyan ziccerünk, amiből a végén a győzelmet is megszerezhettük volna. Az eredmények is mutatják, nemcsak U15-től felfelé, hanem az alatt is egyre dominánsabb a Honvéd, ennek jó példája az U14-es bajnoki cím is.

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Taksony (NBIII) Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook