Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Ezüstös győzelem

Ezüstös győzelem

2019-05-28 18:20

Legyőzte a DVTK-t a Honvéd-MFA U19-es csapata, amely második lett a bajnokságban

Két fordulóval a vége előtt 4 pont hátránnyal vártuk a hajrát az MTK mögött. Bár azt mindenki érezte, hogy ezt csak a kék-fehérek ronthatják el, de amíg élt a remény a bajnoki címre, az nagy motivációt jelentett ez a fiúk számára. A vendégek a 8. helyen álltak a tabellán, így a papírforma alapján hazai győzelem volt várható.

Kiváló időben, nagyszerű pályán kezdődött a találkozó. Az első igazán említésre méltó eseményt a 18. percben jegyezhettük fel, amikor Juhász Zsombor 24 méteres szabadrúgását fogta a piros-fehérek hálóőre, Pápai Krisztián. Az ellentámadás során Vereckei Zalán alig lőtt mellé. A 31. percben megszerezhettük volna a vezetést, miután Adayilo beadása után Cipf Dominikot buktatták a büntetőterületen belül, tizenegyes! Ezt azonban Cipf kihagyta, a jobb sarokra tartó labdáját, Pápai bravúros védéssel ütötte szögletre. Miközben fölényben voltunk, a vendégek pontos passzokkal próbálták a kapunk elé kerülni. A 32. percben Cipf bal oldali szabadrúgását hárította hatalmas bravúrral a DVTK kapusa. A 38. perc hozta a legnagyobb diósgyőri helyzetet, ekkor Erdősi Dominik 8 méterről találta el a felső lécet. A játékrész hajrája aztán meghozta a gól(oka)t is: előbb Komiszár szerzett vezetést, majd Lehóczki egyenlített.

A szünet után nagy lendülettel kezdtük a második játékrészt, aminek az lett az eredménye, hogy öt perc alatt, az 50. és az 55. percben lőtt gólokkal el is döntöttük a mérkőzést. Előbb Hajnal Gergely lőtte a kapuba Cipf gyönyörű indítását, majd a második félidőre Irimiás Gergő helyett beálló Kóródi Dávid szerzett bombagólt, 21 méterről lőtt a léc alá.

Támadtunk, nagy fölénybe kerültünk és megfigyelhető volt, hogy a mérkőzések eme szakaszában már nem először kerülünk ellenfeleinkkel szemben erőnléti fölénybe, ami a helyzetekben is megmutatkozott. A 63. percben tűzijátékot rendeztünk a fehérmezesek kapuja előtt, Komiszár a felső lécet találta el, majd a kipattanót Hajnal fejelte a jobb oldali kapufára!

Közben Simon Miklós több cserével frissítette a csapatot, de a végeredmény már nem változott, így sikerült begyűjteni a 3 pontot! Közben eldőlt, hogy az MTK a hajrában lőtt góllal 1–0-ra legyőzte a Debrecent, így nem változott a pontkülönbség a mieink és a kék-fehérek között, ami azt jelentette, hogy a 2018–2019-es szezonban az U19-es bajnokságban a Budapest Honvéd-MFA csapat a második helyen végzett.

Gratulálunk Simon Miklósnak, Faltusz Zoltánnak, a szakmai stábnak és az egész csapatnak!

(M. J.)

 

U19-ES BAJNOKSÁG, 27. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–DVTK 3–1 (1–1)

Honvéd-MFA Utánpótlásközpont

Vezette: Papp Ádám (Nagy B., Szombat Sz.)

Gólszerző: Komiszár (44.), Hajnal G. (50.), Kóródi (55.), ill. Lehóczki (45.)

Honvéd: Takács J. – László D. (Borovsky, 67.), Cipf, Hajnal, Komiszár (Greksa 67'), Szeles (Szabó A., 54.), Juhász Zs, Markos, Adayilo (Constantino, 78.), Csörgő, Irimiás (Kóródi, 46.)

Vezetődző: Simon Miklós

 

Gólok

44. perc: Juhász Zsombor jobb oldalról emelte a kapu elé a labdát, az érkező Komiszár Kristóf 7 méterről fejelt a  bal alsó sarokba. 1–0

45. perc: A bal oldalról került a kapunk elé a labda, melyet Lehóczki Balázs félfordulattal lőtt a kapuba. 1–1 

50. perc: Cipf Dominik remek indításával Hajnal Gergely iramodott meg és 10 méterről talált a jobb sarokba. 2–1

55. perc: egy szöglet után a középre visszagurított labdát Kóródi Dávid 21 méterről bombázta a léc alá. 3–1

 

Simon Miklós: – Nem ért minket meglepetés, a Diósgyőr az egész szezonban a stabil védekezésből épülő kontrajátékot játssza, erre készültünk is, és amit kitaláltunk az működőképes volt. Nagyon sok egyéni hibával, rossz megoldással tarkítottuk az első félidőt, ugyanakkor fel kell mentenem a srácokat egy kicsit, mert egy ilyen védekezéssel szemben, ahol harminc méteren van tizenegy játékos, ott nagyon nehéz akár egy cselt, akár egy jó megoldást összehozni, de szerencsére a végére felőröltük az ellenfelünket. Sajnálom hogy nem lett több a vége, mert benne volt a játékban.


támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Taksony (NBIII) Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook