Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Újonc győztes

Újonc győztes

2019-05-17 11:24

Idén is megrendezésre került a Tichy-kupa

A Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület (KLTE) immár 9. alkalommal rendezte meg a Tichy-kupát. A torna célja, hogy egy délutánra amatőr játékosok, iskolai csapatok vehessék birtokba a Bozsik Stadiont, illetve tehetségek felfedezése a Honvéd számára. Visszatekintve a kupa múltjára, több olyan játékost is találunk, aki korábban itt tűnt fel, legismertebb közülük Herjeczki Kristóf és Bíró Ákos.
A Tichy-kupát idén a Bozsik Stadion építése miatt a Budapest Honvéd FC-Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpontjában rendezték még. A 10-11 éves korosztálynak kiírt serlegért 8 iskolai csapat versengett, a mezőny pedig teljesen megegyezett a tavalyival. Mivel a résztvevőkön kívül is van érdeklődés a kupa iránt, a szervezők létszámemelésen gondolkodnak jövőre.
Az elmúlt években két kispesti iskola, a Bólyai és a Kós rivalizálása volt jellemző a kupára, de tavaly megjelent a színen a pesterzsébeti Gyulai iskola és újoncként meg is nyerte a tornát. Idén címvédőként érkeztek és a torna végeztével ismét boldogok lehettek. A Tichy-kupa döntőjében a Gyulai István iskola a wekerlei Kós Károly iskola csapatával mérkőzött, az eredmény egy élvezetes mecsen 5–4 lett a piros mezeseknek, így újra a 20. kerületbe került a kupa.

A kupa díjátadására hagyományosan egy-egy hazai Honvéd-meccs szünetében került sor, most a DVTK elleni találkozón történt meg a serlegek átadása.  Az aranyérmeket Garaba Imre négyszeres bajnokunk adta át, az ezüstérmeket Koncsik Tibor a KLTE elnöke, a bronzérmeket Lévay András KLTE tag, a gólkirályi trófeát Kaszás Kálmán KLTE elnökségi tag, a legjobb kapus díját pedig Kimmel Zsolt KLTE elnökségi tag.

A KLTE vezetése ezúton fejezi ki köszönetét minden önkéntes segítőnek a kupán végzett munkájáért, illetve és Kispest Önkormányzatának az ajándéktárgyakért.A 2019-ES TICHY-KUPA VÉGEREDMÉNYE

1. Gyulai István Ált. Iskola, Pesterzsébet 2. Kós Károly Ált. Iskola, Kispest 3. Kastélydombi Ált. Iskola, Pestszentimre 4. Reménység Katolikus Ált. Iskola, Kispest, 5. Gábor Áron Ált. Iskola, Kispest, 6. Ady Endre Református Iskola, Kispest 7. Bólyai János Ált. Iskola, Kispest 8. Karácsony Sándor Református Ált. Iskola, Kispest

Gólkirály: Hunya Ákos (Kós iskola), 10 gól

Legjobb kapus: Schindler Dávid (Karácsony Sándor Iskola)

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook