Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U19: A hajrában fordítottunk

U19: A hajrában fordítottunk

2019-05-14 11:59

Cipf Dominik lőtte a győztes gólt az Illés Akadémia ellen

A negyedik helyen álló Illés Akadémiát fogadta a Budapest Honvéd-MFA U19-es csapata, a találkozó nagy kérdése pedig az volt, hogy sikerül-e tartanunk a lépést a listavezető MTK-val.

Markos Marcell, védelmünk oszlopa 5 sárga lap miatt ezúttal nem állhatott Simon Miklós rendelkezésére, helyette Temesvári Attila lett Csörgő Viktor társa a védelem tengelyében. Gyönyörű, napos időben kezdődött a találkozó enyhe szombathelyi fölénnyel. Tulajdonképpen ez jellemezte az egész első félidőt, mégis nekünk voltak lehetőségeink a gólszerzésre. Kapkodó volt a játékunk, a vendégek pedig szépen felépített akciókkal próbálkoztak, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Miközben támadott a Hali, a fellazult védelem mellett gyors támadásokat vezettünk és kerültünk helyzetbe.

Az 5. percben Juhász Zsombor 18 méteres lövését, majd a 10. percben Tóth Roland 19 méteres bombáját tolta szögletre az utánpótlás-válogatott Kiss Ágoston. A 20. percben Tóth-Gábor Kristóf vitte el a labdát Szeles Patrik mellett a bal oldalon, középre gurított, de nem volt érkező ember, így ez vendéghelyzet ki is maradt. Nem így a 42. percben, amikor Bolla Gergő fejes góljával megszerezte a vezetést a tiszta zöldben játszó Haladás.

A második félidőben óriási nyomás alatt tartottuk a vendégeket, a nagy iram és a fölényünk azt eredményezte, hogy a vendégeken kezdtek a fáradság jelei kiütközni – két játékosukat is görcs miatt kellett ápolni –, azonban a gól sokáig nem akart összejönni.

De aztán a 61. percben csereként pályára lépett Komiszár Kristóf, akinek az elmúlt fordulókban mindig sikerült betalálnia, s ezúttal a 74. percben egyenlített, miután remekül érkezett Cipf Dominik nagyszerű beadására, ss immár 8 góljával egyedül vezeti a házi góllövőlistát.

Érezni lehetett, hogyha ugyan ilyen lendülettel folytatjuk, meglehet a győzelem. A 87. percben Hajnal lábát koccantotta össze a vendégek védője, a jogosan megítélt büntetőt Cipf Dominik értékesítette, kiharcolva ezzel a győzelmet. Gyengébb első félidőt követően, remek második félidőt játszott a csapat, a szervezetten, jól futballozó, de a végére láthatóan elfáradó Illés Akadémia ellen.

Dicséret illeti a csapatot, hogy végig küzdve, helyenként kifejezetten szépen futballozva nyert a zöld-fehérek ellen. Az MTK győzelmével maradt a két együttes közti négypontos különbség. A Honvéd a következő, 26. fordulóban, május 18-án Felcsútra látogat, ahol a PAFC lesz az ellenfél.

(M. J.)

 

U19-ES BAJNOKSÁG, 25. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–Illés Akadémia 2–1 (0–1)

Honvéd-MFA utánpótlásközpont

Vezette: Varga György (Vilmányi S. és Novotni V.)

Gólszerző: Komiszár (74.), Cipf (88. – 11-esből), ill. Bolla (42.)

Honvéd: Takács J. – Temesvári, Hajnal, Szeles, Borovsky (Adayilo, 52.), Juhász Zs., Cipf, Csörgő, Tóth R. (Komiszár, 61.), Irimiás (Tóth P., 84.), Zvara

Vezetőedző: Simon Miklós

 

Gól

42. perc: a bal oldalról végezhetett el szabadrúgás a vasi gárda, a kapu elé emelt labdát, Bolla Gergő pedig 8 méterről, senkitől sem zavartatva kapusunk fölött fejelte a bal sarokba. 0–1

74. perc: Cipf Dominik a jobb oldalról tekerte a kapu elé a labdát, Komiszár Kristóf remekül érkezett a rövid oldalon, és a védőket megelőzve, 6 méterről a bal sarokba lőtte a labdát. 1–1

88. perc: Hajnal Gergely a vendégek tizenhatosának bal oldali sarkánál, háttal a kapunak próbálta fedezni a labdát, amikor a védője hátulról összekoccantotta a bokáját, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Cipf Dominik félmagasan lőtte a kapu bal oldalába, s bár a kapus hozzáért a labdához, védeni nem tudott. 2–1

 

Simon Miklós: – Azzal kezdeném, hogy Németh Szabolcs kollégám szenzációs csapatot rakott össze Szombathelyen, és talán az egyik legnehezebb első félidőnket sikerült összehozni a bajnokságban. Nagyon jól felkészültek belőlünk, nagyon jól játszottak, ami alaposan megnehezítette a dolgunkat, főleg mert az első félidőben a párharcokat is ők nyerték meg. Ennek tudható be, hogy nem tudtunk vezetni, no meg annak, hogy kihagytuk azokat a helyzeteket, amik adódtak előttünk. Sajnos a félidő végén egy fegyelmezetlenségből adódó szabadrúgás után olyan gólt kaptunk, amit nem szoktunk. Szerencsére a szünetben és a második 45 perc második felében a cserék úgy jöttek be, ahogy a cseréknek be kell jönni, és tudtak is változtatni a mérkőzés képén. Az első félidőben bár enyhe fölényben volt a Hali, mégis nekünk voltak nagy helyzeteink, ebből is látszik, hogy nem könnyű ellenünk játszani. Még akkor sem, ha az ellenfél ezt jól megoldotta, viszont a feltolt védekezéssel nagy területet hagytak maguk mögött, ebből alakítottunk ki helyzeteket, csak az első félidőben még nem tudtuk őket gólra váltani.

 

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Monor (NBIII.) Honvéd FC - FTC (U17) Honvéd FC - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook