Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Győzelem a csúcsrangadón

Győzelem a csúcsrangadón

2019-05-06 14:51

Remek győzelmet aratott a Honvéd-MFA U19-es csapapat a listavezető MTK ellen

Csúcsrangadóra készültünk szombaton az akadémián. Nem véletlenül, hiszen a két legjobb U19-es együttes csapott össze egymással. Az MTK a forduló előtt hét pont előnnyel vezette a tabellát a Budapest Honvéd-MFA előtt, mi pedig hat ponttal előzzük meg a harmadik Debrecent.

Az épp zajló U17-es Európa-bajnokság miatt a mieink közül László Dávid, míg az MTK-ből Balogh Botond, Kata Mihály, Zuigeber Ákos és a portugálok ellen győztes gólt szerző, Kosznovszky Márk hiányzott.

A találkozón végig nyílt sisakos játékot láthattak, ugyanis mindkét együttes győzelmi szándékkal lépett pályára. Jól kezdett az MTK és a 11. percben – számunkra balszerencsés góllal – szerezte meg a vezetést. A 17. percben Kapronczai Gergelykerült nagy helyzetbe, de 8 méterről lőtt magasan fölé. Kezdtünk éledezni, és kiegyenlítetté vált a játék. A 20. percben Tóth Roland emelt Cipf elé, akinek 8 méteres fejesét óriási bravúrral ütötte ki a léc alól Varasdi Dániel. Aztán két perc alatt akár két gólt is elérhettünk volna, de előbb a 39. percben Czipf Dominik 13 méterről lőtte a kapusba a labdát, majd a 40. percben Juhász Zsombor lövésébe vetődtek bele a vendégvédők. Érett az egyenlítés, ami a 42. percben jött el Zvara Levente remek fejes góljával.

Az első játékrész két kiválóan felkészített csapat éles meccsét hozta, majd következett a második félidőt, amit nagy lendülettel kezdett a Honvéd, és a 49. percben majdnem megszereztük a vezetés: Hajnal Gergely egy az egyben állt a kapussal, de 10 méterről Varasdiba lőtte a labdát, majd az 52. percben Tóth Roland centikkel lőtt egy szabadrúgást mellé.

Fölényben játszottunk, hátul stabilabbá váltunk, középpályánk remekül szűrt és az első játékrészben gyengélkedő bal oldali védekezésünk is alaposan feljavult, így hatékonyabban tudtunk ezen az oldalon is támadásokat vezetni. A 62. percben jött a második gólunk, ami után továbbra is jó iramot diktáltunk, mintha a vendégek kissé elfáradtak volna, egyre ritkábban jutottak el a kapunkig, míg mi sorra vezettük a veszélyes támadásokat. Az egyik ilyen támadás végén Borovsky Dániel góljával el is döntöttük a találkozót, s remek mérkőzésen sikerült legyőzni a jól futballozó MTK-t.

A siker pedig azt is jelenti, hogy négy fordulóval a bajnokság zárása előtt négy pontra csökkent a két csapat közötti különbség.

  

U19-ES BAJNOKSÁG, 24. FORDULÓ

Budapest Honvéd MFA–MTK Budapest 3–1 (1–1)

Honvéd-MFA Utánpótlásközpont

Vezette: Zimmermenn Manó (Balla L., Elek B.)

Gólszerző: Zvara (42.), Irimiás (62.), Borovsky (86.), ill. Szeles P. (11. – öngól)

Honvéd: Takács J. – Szeles (Constantino, 90.), Borovsky, Juhász Zs. (Kóródi, 90.), Cipf, Markos, Csörgő, Tóth R. (Adayilo, 68.), Irimiás (Komiszár, 80.), Zvara, Szabó A. (Hajnal, a szünetben)

Vezetőedző: Simon Miklós

 

Gól

11. perc: jobb oldali szögletrúgást végezhetett el Németh Ádám, a kapu elé ívelt labdába a hosszú oldalon Szeles Patrik olyan szerencsétlenül ért bele, hogy lábáról a léc alá pattant. Kapusunk csak hozzáérni tudott, de menteni már nem. Öngól! 0–1

42. perc: egy sarokrúgást követően egyenlítettünk! Cipf Dominik a bal oldalról lőtte a labdát a kapu elé, és a berobbanó Zvara Levente 8 méterről fejelt a bal alsó sarokba. 1–1

62. perc: Szeles Patrik a bal oldalról ívelt keresztbe, a tizenhatoson belül Borovsky Dániel középre fejelte a labdát, amely Irimiás Gergő elé pattant, játékosunk kivárt egy pillanatot, majd lőtt, a labda pedig a kapust érintve éppenhogy átgurult (de átgurult!) a gólvonalon. 2–1

86. perc: gyönyörű támadással és egy fantasztikus góllal tette fel a koronát a csapat a szombati teljesítményére. A bal oldalon vezettünk akciót, Komiszár Kristóf középre emelte a labdát a kaputól 15 méterre helyezkedő Cipfhez, aki átvette, majd egyből kitolta a jobbösszekötő helyén helyezkedő Borovsky Dániel elé, jobbhátvédünk pedig 14 méterről, jobbal óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba! 3–1

 

Simon Miklós: – Szerencsétlen gólt kaptunk rögtön az elején, de mint már többször említettem, nálunk mindenkinek megvan engedve, hogy hibázzon, és ezt a csapatnak ki kell javítani. Fel tudtunk állni ebből, hiszen megvan az erő a csapatban, és a mieink jellemző csapategység, no meg az egyéni kvalitások segítenek folyamatosan abban, hogy eredményesek legyünk. Sokat segített a gyerekek szíve, és a második félidőben fizikailag is az MTK fölé nőttünk. Szeretném megemlíteni, hogy ilyen pályán, ilyen körülmények között lehet minőségi futballt futballt játszani, ezt mind a két csapat megtette, és büszkék lehetünk arra, hogy minőségi játékra vagyunk képesek, nemcsak mi, hanem az MTK is. Jókor jött a gólunk az első félidő végén, de előtte az az öt is jól jött volna, ha berúgjuk a helyzeteinket. Minden egyes győzelemben benne van a szerencsefaktor is, ha teszünk érte, akkor mellénk áll, a hibákon pedig nem kell problémázni. Az első félidőben kicsit még feszültnek éreztem a csapatot, a szünetben azonban megbeszéltük, hogy nem kell ennyire idegesnek lenni, és ez is hozhatta meg a győzelmet a második félidőben.

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Monor (NBIII.) Honvéd FC - FTC (U17) Honvéd FC - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook