Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Hasznos tapasztalatok

Hasznos tapasztalatok

2019-05-01 09:43

Olaszországi tornán szerepelt az U13-as csapatunk

A Treviso és Udine között nagyjából félúton található Pordenone városában lépett pályára egy nemzetközi tornán a Budapest Honvéd U13-as csapata, miután a tavalyi budapesti selejtező megnyerésével kiharcolta a részvételi lehetőséget. Szamosszegi Gábor együttese hat meccset játszott a tornán, s végül négy győzelemmel, illetve két vereséggel zárta a viadalt.

„Szakmailag nehéz értékelni a tornát, mert borzasztó minőségű, már-már sérülésveszélyes pályán kellett játszani, az itthon érvényes nagypályás létszám és pályaméret helyett 8+1-ben 45x65 méteres pályán, 5x2 méteres kapura. Ettől független próbáltunk nem a külső körülményekkel foglalkozni és alkalmazkodni a nehézségekhez – kezdte a beszámolóját Szamosszegi Gábor. – A csoportmérkőzéseken végig dominálva, agresszív letámadásra épülő játékunknak köszönhetően jól játszottunk, és mindhárom mérkőzést megnyertük. Ennél sokkal fontosabb, hogy a játékosok jó felfogásban léptek pályára, motiváltak voltak és szép megmozdulásokat láttunk.”

A csoportmérkőzéseket követően jöhetett az egyenes kieséses szakasz, ahol előbb egy albán csapat ellen nyert a Honvéd, majd egy, a labdavezetésre teljesen alkalmatlan pályán kikapott a házigazdától, s bár a fizikailag erősebb ellenféllel szemben felvették a kesztyűt a mieink, játékban nem tudtuk érvényesíteni a nagyobb tudásunkat.

„Az utolsó helyosztón a csalódott csapatomnak egy párizsi együttes ellen kellett játszania, amely ellen végig jobban futballozva sok helyzetet tudtunk kidolgozni – folytatta Szamosszegi Gábor. – Sajnos, ezek közül egyet sem sikerült értékesíteni, így ahogy lenni szokott, az utolsó percben az ellenfél egy egyéni akció után megszerezte a győztes gólját az utolsó percben. Összességében büszkék és elégedettek voltunk a csapatra, hasznos tapasztalatszerzés volt mindenkinek. Játék tekintetében a reagálás és az alkalmazkodás volt az, amely tekintetében mindenképp sokat segített ez a torna a futballisták fejlődésében.”

 

Gallini World Cup, Pordenone, U13-as nemzetközi torna

A Budapest Honvéd FC eredményei

Csoportmérkőzések

– Union Rorai (olasz) 7–0. Gólszerző: Balogh Zs. 2, Kruppai 2, Szabó B. 2, Szabó Sz., Bogdán

– ASD Ancona (olasz) 5–1. G: Balogh Zs. 2, Kruappai 2, Szabó Sz., 

–NK Bravo (szlovén) 1–0: G: Balogh Zs.

Nyolcaddöntő

– FC Kinostudio (albán) 4–1. G: Szabó Sz., Szabó B., Kruppai, Bogdán

Negyeddöntő

– Pordenone (olasz) 0–1

Helyosztó

– ESPA Paris (francia) 0–1

 

A 7. helyen végző Honvéd játékoskerete: Molnár Mátyás, Németh Barnabás – Petromán Krisztián, Sebestyén András, Móga Bendegúz, Pluhár Ákos, Vas Balázs, Birkás Szabolcs, Szabó Bence, Szabó Szilárd, Kiss Vince, Márta Levente, Kruppai Adrián, Ebot Martin, Bogdán Bence, Balogh Zsombor. Edző: Szamosszegi Gábor

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Monor (NBIII.) Honvéd FC - FTC (U17) Honvéd FC - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook