Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Kezdődik a Honvéd-kupa!

Kezdődik a Honvéd-kupa!

2019-04-18 15:57

A Sturm Graz ellen játssza első meccsét az U16-os csapatunk

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg klubunk a Honvéd-kupát, amely hazánk egyik legrangosabb utánpótlás-tornája, ahol évről évre erős mezőny gyűlik össze, s jegyzett nemzetközi riválisokkal szemben mérethetik meg magukat a fiatalok. A tornát idén az U16-os csapatok számára írta ki a Honvéd, és a Budapest Honvéd-MFA korosztályos gárdája mellett öt külföldi csapat vesz részt a viadalon: az osztrák Sturm Graz, az olasz Sampdoria, a holland Sparta Rotterdam, az izraeli Maccabi Petah Tikva, valamint a szerb Crvena Zvezda.

A kupán a mérkőzések 2x40 percig tartanak, a találkozók után 3-3 tizenegyest lőnek a csapatok (majd felváltva, ha nincs döntés), amely a csoporton belüli végeredményt határozza meg, ha a pontszám, a gólkülönbség és a rúgott gólok száma is megegyezik. A helyosztókon már 5-5 tizenegyest lőnek, a találkozókon csapatonként öt cserére van lehetőség, de csak három játékmegszakítással. A két hármas csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdenek a felek, a csoportgyőztesek játszanak a Honvéd-kupa fináléjában, az érmesek mellett pedig különdíjat vehet át a legjobb játékos, a legjobb kapus, valamint a gólkirály.

„Az elvárásaim nem változtak az elmúlt évekhez képest. Azt várom minden MFA-játékostól most is, hogy maximális koncentrációval, szenvedélyesen és győztes mentalitással játszanak minden egyes mérkőzésen. Tanuljanak, szerezzenek tapasztalatokat és fejlődjenek napról napra. Érjék el a saját magukban rejlő potenciál felső határát. Mint házigazda, pedig gondos, mindenre kiterjedő figyelmet, pontos szervezettséget ígérek, az eddigi tornáinknak megfelelően. Topcsapatok nemzetközi tornája mindig magában hordozza a tanulás és a fejlődés lehetőségét. Kiváló alkalom a futballkultúránk fejlesztésére, tapasztalatszerzésre. Fiataljaink egyéni fejlődése szempontjából remek lehetőség, hogy felvillantsák tudásukat és kiváló teljesítménnyel felhívják magukra a figyelmet. A klubok vezetése számára pedig hasznos eszmecserét tervezünk a fejlesztések mikéntje okán – mondta Herczeg Vince, a Magyar Futball Akadémia általános igazgatója, aki a tornát illető korosztályváltásra is kitért. – Az elmúlt években mindig az U19-es korosztály számára rendeztük meg a Honvéd kupát, azonban úgy ítéltük meg, hogy a megszerezhető nemzetközi tapasztalatok hasznosítására az akadémia második évében még nagyobb az esély, ezért korosztályt váltottunk. Sajnos egy másik újdonság pedig az, hogy az eddigi egyik állandó résztvevőnk, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia csapata egy párhuzamosan zajló meghívás miatt, az idén nem vesz részt a Honvéd-kupán.”

A Budapest Honvéd-MFA U16-os jelenleg vezeti a bajnokságot, Nagy Mihály edző a tornán pedig külföldi riválisok ellen mérheti fel, hogy hol tart a csapata.

„Egy vereségünk van, ez igaz, bár ezzel a bajnokság is szorosabbá vált. A csapat együttes védekezése erős, kezdeményező, fegyelmezett. Ezért is van kevés vereségünk, ugyanakkor vannak egyéniségeink, akik a legnehezebb helyzetekben is el tudnak dönteni mérkőzéseket – mondta a szakvezető. – Amikor nemzetközi mérkőzéseket játszunk, mindig a nemzetközi trendekkel találkozunk, néha eltérő stílusban. Le tudjuk mérni, hogy a külföldhöz képest hol tartunk. Igyekszünk minél jobb ellenfelekkel találkozni. Hasznosabbnak tartom, minthogy a bajnokságban négyszer játszunk ugyanazzal a csapattal.”

A tornát természetesen a felnőttcsapat mestere, Supka Attila is figyelemmel kíséri majd, a szakember szerint nagyon jó, hogy nemzetközi csapatok ellen mutathatják meg a fiatalok, hogy mire is képesek. A kupagyőzelemhez a maximumra lesz szükség, a torna pedig egyúttal remek lehetőség az egyéni fejlődésre.

„Az U19-es és U17-es csapatokból is edzenek nálunk tehetségek, ilyenkor van lehetőség megnézni, hogy kik azok, akik a későbbiekben felkerülhetnek az első csapathoz – mondta Supka Attila. – Ilyenkor láthatjuk, hogy esetlegesen hol tartanak most és a későbbiekben is figyelemmel tudjuk kísérni a fejlődésüket. A cél egyértelműen az, hogy minél több fiatal kerüljön fel az első csapatba.”


A 8. HONVÉD KUPA PROGRAMJA

2019. április 19., péntek

15:00: Sparta Rotterdam (holland)–Maccabi Petah Tikva (izraeli) (A-csoport)

17:00: Budapest Honvéd-MFA–Sturm Graz (osztrák) (B-csoport)

Április 20., szombat

15:00: Sparta Rotterdam–Crvena Zvezda (szerb) (A)

17:00: Budapest Honvéd-MFA–Sampdoria (olasz) (B)

Április 21., vasárnap

15:00: Maccabi Petah Tikva–Crvena Zvezda (A)

17:00: Sturm Graz–Sampdoria (B)

Április 22., hétfő

14:30: az 5. helyért, A-csoport 3. helyezettje–B-csoport 3. helyezettje

17:00: a 3. helyért, A-csoport 2. helyezettje–B-csoport 2. helyezettje

19:00: döntő, A-csoport 1. helyezettje–B-csoport 1. helyezettje

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Monor (NBIII.) Honvéd FC - FTC (U17) Honvéd FC - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook