Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U19: fantasztikus 60 perc

U19: fantasztikus 60 perc

2019-04-15 10:53

Kiütéses győzelmet aratott a Honvéd-MFA a Győr ellen

A DVTK elleni idegenbeli siker után a Győrt fogadta a Budapest Honvéd-MFA U19-es csapata, a két gárda pedig remek időben léphetett pályára klubunk utánpótlásközpontjában.

Az első félórában bár kiegyenlített volt a játék, sok hibával játszottak a csapatok. Félóra elteltével egy pici porszem csúszott a védelmünkbe, a 30. percben váratlanul vezetést szerzett a tiszta zöldben játszó ellenfél, ezt követően azonban csapatunk nagyszerű 60 percet produkálva, remek játékot bemutatva, gólfesztivált rendezett szurkolóink örömére.

Szerencsére a vendéggólt követő percben László jobboldali szögletére Temesvári Attila érkezett, és 4 méterről fejelte a labdát a léc alá. Ettől felszabadult a csapat, a béklyók lekerültek a lábakról, nagy fölénybe kerültünk. A 32. percben előbb Hajnal találta el ziccerben a kapust, majd Szendrei lőtt mellé, aztán pedig László kísérlete ment el nem sokkal a kapu mellett. Öröm volt nézni a gördülékeny akciókat, már csak a vezető gól megszerzése hiányzott. A 45. percben Ismét Hajnal Gergely került lövőhelyzetbe, de labdája, alig kerülte el a jobb alsó sarkot, majd a félidő utolsó pillanataiban László Dávid ismét megvillant, így 2–1-es előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Egyből támadólag léptünk fel. a győrieknek szinte alig volt momentumuk. Az 56. percben Hajnal került óriási gólhelyzetbe, majd Cipf Dominik révén már a harmadik gólunkat jegyeztük, sőt Hajnal és Komiszár is betalált, utóbbi állította be az 5–1-es végeredményt. Érdekesség, Komiszár Kristóf a legutóbbi három meccsen háromszor szerzett gólt csereként beállva, ebből kétszer győztes találat fűződött a nevéhez.

(M. J.)

 

U19-ES BAJNOKSÁG, 21. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–ETO FC Győr 5–1 (2–1)

Honvéd-MFA-utánpótlásközpont

Vezette Farkas Tamás (Kovács A., Halász J.)

Gólszerző: Temesvári (31.), Szendrei (45.), Cipf (59.), Hajnal (67.), Komiszár (75.), ill. Szabó T. (30.)

Honvéd: Takács J. – László D. (Adayilo 68.), Temesvári, Szendrei, Hajnal (Komiszár, 68.), Szeles (Tóth R., 60.), Juhász Zs,, Cipf, Markos, Irimiás (Csörgő, 75.), Zvara (Kóródi, 75.) 

Vezetőedző: Simon Miklós

 

GÓL

30. perc: egy kapu elé passzolt labdára Szabó Tamás és kapusunk Takács János indult egyszerre, a vendég csatár ért oda előbb, és előrecsúszva, estében a kapuba pöckölte a labdát. 0–1

31. perc: László Dávid jobb oldali szöglete után, Temesvári Attila 4 méterről fejelte a kapuba a labdát. 1–1

45. perc: Ismét László volt a főszereplő. Ezúttal négy védő mellett vitte el az alapvonalon a labdát, majd visszagurított a kapu elé, Szendrei Norbert pedig habozás nélkül a kapu közepébe belsőzött. 2–1

58. perc: Irimiás Gergő hosszú labdáját Cipf Dominik 14 méterről lőtte a kapu közepébe. 3–1

67. perc: László Dávid passzolt az alapvonal közeléből a kapu elé, Hajnal Gergely pedig egyből a léc alá bombázta a labdát. 4–1

75. perc: Adayilo szenzációsan emelt a védők fölött a jobbösszekötő helyén meginduló Komiszár Kristóf elé, csatárunk pedig 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 5–1

 

Simon Miklós: – Nehezen rázódtunk bele, kifejezetten kellemetlen ellenfél volt a Győr, aztán sikerült szép lassan felőrölni őket. Jó ébresztő volt a kapott gól, utána teljesen más ritmusba kapcsoltunk, és azoknak a minőségi játékosoknak köszönhetően, akik a csapatban jelen voltak, simán legyőztük ellenfelünket. Ez köszönhető nemcsak a játékosoknak, hanem a csapat munkájának, a csapat erősségének, hogy fel tudxunk állni fordított helyzetből, utolsó percben tudunk gólt rúgni, úgy érzem, hogy most egyben van a csapat, remélem, hogy ezt tudjuk hosszabb távra is kinyújtani. Ez a mérkőzés megint abszolút igazolta azt, hogy ugyanolyan jók vagyunk mint akármelyik külföldi játékos, fejben vannak különbségek, ha nincs tét, nincs nyomás és biztosan vezetünk, olyan dolgokat tudunk csinálni, amit minden pályán megtapsolnak, de ezt meg kell tudni csinálni nyomás alatt is, nem kell félni a hibától, attól, hogy esetleg nem sikerül, és akkor tudunk előrelépni.

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Taksony (NBIII) Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook