Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U16: alkalmazkodni kell

U16: alkalmazkodni kell

2019-03-11 15:36

Hiába a fölény, elmaradt a győzelem

A Budapest Honvéd-MFA U16-os csapat az első, míg a DVTK a hetedik helyről várta a szombati bajnokit, amelyről hiányzott a továbbra is sérült, Bartha Botond, aki várhatóan két hét múlva kezdheti el a csapattal dolgozni. A vendégek nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a kiesés ellen harcolnak, s ilyenkor mindent egy lapra feltéve küzdenek a csapatok – sajnos ezt a mérkőzés is bizonyította.

Gyakorlatilag 0–1-ről indultunk, miután rögtön a diósgyőri kezdés után Dunai Zsolt révén betaláltak a vendégek. Ez alaposan megfogta a csapatot, pedig ebben a játékrészben minket támogatott a hatalmas szél. Bár Nagy Mihály vezetőedző nem győzte mondani, hogy ne ívelgessük előre a labdát, hanem földön játszunk, sajnos sok esetben süket fülekre talált a kérése. A Honvéd játékát a vendégek rengeteg durva belépővel akasztották meg, ami felett a játékvezető nagyvonalúan szemet hunyt. Az első igazán szép, laposan végigvitt akciónk Kozma Bence révén egyből góllal zárult.

A második félidőben nagy nyomás alatt tartottuk a vendégeket, akik csak a szabálytalanságokkal tűntek ki, aminek Kozma Bence lett az áldozata, miután Nagy Noel Attila durva szabálytalanságot követett el ellene – Kozmát lett kellett cserélni, Nagy pedig megkapta a második sárga lapján. A győzelem sajnos elmaradt, s bizony ennél sokkal jobban is tud játszani a csapat.

 

U16-OS BAJNOKSÁG, 18. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–DVTK 1–1 (1–1)

Honvéd-MFA utánpótlásközpont

Vezette: Baranyai Dávid Mihály (Berger, Tóth R.)

Gólszerző: Kozma (42.), ill. Dunai (1.)

Kiállítva: Nagy N. (77.)

Honvéd-MFA: Boros – Varga G, Pekár, Zsigmond, Benczeleitner – Nyitrai – Keresztes (Kárász, szünetben), Szabó B.(Kovács V., szünetben) – Kozma (Hajas, 79.), Benkő L.(Páll Zs, szünetben), Kerezsi (Horváth D. 66.)

Vezetőedző: Nagy Mihály

 

Gólok

1.: A vendégek kezdtek és az előrevágott labdával Dunai Zsolt iramodott meg, miközben védőink tétlenkedtek, a vendégek középcsatára 14 méterről a kapu baloldalába lőtte a labdát. 0–1

42.: Kerezsi Zalán a baloldalról laposan középre passzolt labdájára középen Kozma Bence érkezett és 5 méterről a kapu közepébe belsőzte. 1–1

 

Nagy Mihály: – Ennél rosszabbul nem lehet kezdeni egy mérkőzést, a 15. másodpercben a kezdésből gólt kapunk. Utána megpróbáltunk mindent, de nagyon rossz megoldásokat választottunk. Sokat dolgozott a csapat, hajtottak a fiúk, sikerült is még a szünet előtt egyenlítenünk. A második félidőt is végigtámadtuk, folyamatosan a vendégek kapuja előtt voltunk, de egyszerűen képtelenek voltunk bármilyen helyzetből is gólt lőni. Két dolgot szeretnék még megemlíteni. A hatalmas szél nagyon zavarta a játékot, de ez egy dolog, ehhez lehet alkalmazkodni, a másik az ellenfél brutalitása: meg kéne számolni mennyi szabadrúgást rúgtunk a mérkőzésen. Ez persze azonban nem lehet magyarázat, egy bajnokesélyes csapatnak az ilyen játék ellen is tudnia kell játszani. 

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook