Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Jól kezdték a szezont

Jól kezdték a szezont

2019-03-07 11:13

Tavasszal eddig veretlen a Honvéd-MFA U19-es csapata

Tavasszal még veretlen a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese, amely eddig egy győzelmet, illetve két döntetlent jegyzett, két ponttal a DVSC mögött és hárommal a Győr, FTC duó előtt áll a tabella harmadik helyén.

„Eredményesség tekintetében hoztuk, ami elvárható volt, egy nagyon jó MTK és egy erős Debrecen ellen játszottunk döntetlent idegenben, s mindkét meccsben benne volt, hogy nyerhetünk, ezek mellett pedig a megerősödött Fradit tudtuk megverni – kezdte Simon Miklós, az U19-es csapat vezetőedzője. – Az eredményeket az is befolyásolja, hogy milyen játékosokra számíthatok az adott mérkőzésen, de hiszek abban, hogy akik nálunk szerepelnek az U19-es csapatban, azok is bármikor felveszik a versenyt a többiekkel.”

Nem véletlenül említette Simon Miklós az adott mérkőzésen számba vehető játékosokat, hiszen az U17-es, az U19-es és az NB III-as csapatnak rendszeresen egyeztetnie kell a bevethető labdarúgókról, hiszen nincsenek elegen a keretben, ezért a Farkas Tibor, Simon Miklós, Pisont István hármas folyamatosan sakkozik, hogy a tehetségeknek melyik korosztályban adjanak lehetőséget.

„Nagyon jó a viszony, segítőkészek vagyunk egymással, és jól működik az edzők közötti kommunikáció, enélkül nehéz is lenne a dolgunk – tette hozzá Simon Miklós, aki a szezon további részére is kitért. – Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy azt szeretnénk megnyerni, remélem, nagy részben sikerül is. Bizonyára lesznek olyan meccsek, ahol a szerencse hiánya, vagy más miatt nem tudunk győzni, de a sikerekre törekszünk, a vereséget nem tervezzük, ha úgy alakul, úgyis jön magától.”

Simon Miklós úgy véli, négy-öt olyan játékos van az U19-es csapat keretében, akiről a szezon elején úgy tartotta, szintet kell lépnie, ami sikerült is, a szakvezető pedig bizakodó, szerinte a későbbiekben többen is sok örömet okozhatnak a Honvédnak az NB I-es csapatban is.

„Nem szeretnék neveket mondani, ebben a korosztályban hónapokon belül is jellemző a teljesítményingadozás, sok függ a növéstől, fejlődéstől, lehet, hogy 2-3 hónap múlva másik 4-5 játékost említenék. Sokkal fontosabb, hogy az U19-es tehetségei mellett az U17-es együttesben is több olyan labdarúgó van, aki érett lehet arra, hogy bemutatkozzon az U19-es csapatban” – tette hozzá Simon Miklós.

 

U19-ES BAJNOKSÁG, 17. FORDULÓ

MTK Budapest–Budapest Honvéd-MFA 2–2 (2–1)

Budapest

Vezette: Németh Gergely (Deme, Kulcsár)

Gólszerző: Babinszky (26.), Zuigéber (42.), ill. Cipf (17.), Komiszár (65.)

Honvéd: Takács J. – László (Tóth P. 76.), Markos, Csörgő, Borovsky (Constantino 82.), Szeles, Zvara, Irimiás (Szabó D. 90.), Juhász Zs. (Tóth R. 46.),  Soltész (Komiszár 46.), Cipf 

Vezetőedző: Simon Miklós

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 24 50
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 24 46
3 DVSC-DLA 24 38
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 24 35
5 FERENCVÁROSI TC 24 31
6 ETO FC GYŐR 24 29
7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 24 29
8 DVTK 24 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook