Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U19: László Dávid gólja döntött

U19: László Dávid gólja döntött

2019-02-26 15:04

Legyőzte a Honvéd a Ferencvárost

Egy Budapest Honvéd–Ferencváros párharc minden korosztályban, a felnőttektől, a legkisebbekig, mindig rangadónak számít – így az U19-es bajnokságban is.

Nem jól indult a mérkőzés számunkra, ugyanis a bemelegítésnél középcsatárunk, az együttes egyik alapembere, Greksa Bence húzódást szenvedett, így Simon Miklósnak már a kezdés előtt változtatnia kellett. (Soltész Dominik került be a kezdőcsapatba.) Ebben a bajnokságban eddig két alkalommal találkozott egymással a két gárda, egyszer 0–0-ra végeztek a csapatok, egyszer pedig a mieink nyertek 2–1-re.

A hideg, de napsütéses időben szép számú néző előtt léptek pályára a fiúk. Kiegyenlített játékkal teltek az első percek, később a Fradi enyhe fölényben játszott, mely inkább a középpályára koncentrálódott, de helyzeteket nem tudott kialakítani a kapunk előtt, mi viszont inkább gyors kontrákat vezettünk, azonban a zöld-fehérek védelme is jól zárt. A 13. percben Borovsky alapvonalról visszagurított labdáját László Dávid lőtte kapura, a vendégek kapusa, Oroszi István bravúrral védett. Bár az iramra, a lüktető játékra egyáltalán nem lehetett panaszunk, a kapuk viszont csak elvétve kerültek veszélybe az első játékrészben.

A második félidőben aztán magabiztosan, nagy iramban kezdtünk. Az 52. percben, Irimiás Gergő lőtt a Fradi tizenhatosának sarkáról, labdája centiméterekkel kerülte el a felső sarkot. A 64. percben fölényünk góllá érett, egy szép Cipf Dominik, László Dávid összjáték után, utóbbi lövése talált utat a kapuba.

A hajrában a Fradi mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, de védelmünk Schritt Martin kapus vezényletével kitűnően zárt, így végül sikerült megszereznünk a 3 pontot egy végig izgalmas, jó iramú mérkőzésen.

 

U19-ES BAJNOKSÁG, 15. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–Ferencvárosi TC 1–0 (0–0)

Honvéd-MFA utánpótlásközpont

Vezette: Rábel Alfréd (Hegyesi, Czeglédi)

Gólszerző: László D. (66.)

Honvéd: Schritt – Cipf (Kóródi, 84.), Szeles (Tóth R., 83.), László D. (Komiszár, 77.), Juhász Zs, Temesvári, Irimiás, Zvara, Borovsky (Szabó A., 77.),  Soltész (Csörgő, 46.), Darabont

Vezetőedző: Simon Miklós

 

GÓL

66. perc: Cipf Dominik és László Dávid játszott össze a vendégek tizenhatosán belül, a védők nem tudtak közbeavatkozni, majd László Dávid az elé került labdát, az ötös sarkáról, a kapu bal oldalába lőtte. 1–0

 

Simon Miklós:– Csapatszinten az első félidőben – ezt el kell ismerni – a Fradi jobb volt nálunk. Az egyéni megoldások, a cselek nem sikerültek és csapatként is gyengék voltunk. Szerencsére a szünetben rendezni tudtuk a sorokat, a fiúk pedig nagyon jól álltak bele a második félidőbe, ennek köszönhető a győzelmünk. Ahogy kimentek a srácok a második 45 percre, lehetett érezni, hogy győzni akarnak, helyzeteket dolgoztunk ki és valóban jól játszottunk.  Ahogy ezen a mérkőzésen is, mi mindig győzelemre játszunk, úgy gondolom, hogy a Honvédnak mindig is így kell pályára lépni. Az hogy nyerünk-e, nyilván sok mindenen múlik, de megpróbálunk mindig győzelemre játszani és ebből a legtöbbet kihozni. Igazából a vendégeknek a pontrúgáson kívül helyzetük sem volt, nekünk pedig volt egy meg nem adott gólunk és elmaradt egy 11-esünk is, azt gondolom, a második játékrészben abszolút megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. 

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 24 50
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 24 46
3 DVSC-DLA 24 38
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 24 35
5 FERENCVÁROSI TC 24 31
6 ETO FC GYŐR 24 29
7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 24 29
8 DVTK 24 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook