Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
„Mindig próbálunk újat mutatni”

„Mindig próbálunk újat mutatni”

2019-02-07 11:00

Interjú a Honvéd-MFA U19-es csapat kapitányával, Zvara Leventével

A téli szünetben megnézzük, hogyan állnak utánpótláscsapataink, az edzők, illetve a játékosok értékelik az őszi szezont. Zvara Levente már öt éve futballozik a Honvéd kötelékében, tavaly pedig profi szerződést is kapott. Jelenleg ő az U19-es csapat kapitánya, elmondása szerint edzője jobbkeze és csapattársai bizalmasa.


Ahhoz képest, hogy a szezon elején nyeretlenül álltatok az ötödik helyen, most a harmadik helyen vagytok. Mondhatjuk, hogy kezdtek belemelegedni?

A szezont sajnos elég rosszul kezdtük, de ott sem a játékunkkal volt a baj, hanem inkább az eredményekkel. Ahogy én emlékszem, minden meccset uraltunk, birtokoltuk a labdát, nekünk volt több helyzetünk, mégsem jöttek az eredmények. Aztán ez megfordult egy jó szériával, ott viszont inkább az volt a baj, hogy az eredmény jött, viszont a foci nem volt elég jó.

Mennyire van meg az összhang a csapatban?

Az a stratégiánk, hogy mindig próbálunk újat mutatni, és úgy látom, hogy ez sikerül is. Ehhez természetesen elengedhetetlen egyfajta összhang. Vannak olyan emberek, akik, ha nem jön az eredmény, vagy nem olyan eredmény jön, akkor elkeserednek, vagy attól tartanak, mit hoz a jövő. 

Reális cél a bajnoki cím?

Még messze van a szezon vége, és ha mindent megteszünk és tényleg minden meccset megnyerünk, az MTK és a DVSC-DLA pedig folyamatosan veszíti majd a pontokat, akkor reális a bajnoki cím. De persze mindent meg fogunk tenni, hogy a tabella legelején végezzünk.

Csapatkapitányként milyen feladataid vannak?

A csapatkapitánynak komplex feladatai vannak, neki kell összetartani, irányítani a csapatot, ha a játékosoknak bármi bajuk van, neki kell először tudnia róla. Talán mondhatjuk, hogy az edző „egyik” jobbkeze.

Hogyan lettél te a csapatkapitány? Van valamilyen különleges erősséged, ami miatt rád esett a választás?

Igazából a kapitányt a csapat választja, tehát abszolút bizalmi alapon kapjuk ezt a címet. Szerintem azért én kaptam, mert bennem bíznak a legjobban.

Nehéz a feladat?

Nem úgy fogom fel a dolgot, hogy nehéz-e vagy nem. Az a feladatom, hogy megtegyek mindent, amit tudok a többiekért, de csapaton belül egyenrangúak vagyunk és kicsit olyan, mintha mindenki kapitány lenne.

Hogyan tudsz másokat motiválni, illetve mennyire van szükség arra, hogy ösztönözd a társaidat?

Vannak olyan emberek, akiket lehet és akiket kell is motiválni, de vannak olyanok is, akikre nem hat az ösztönzés.

Mik a csapat erősségei?

A középpályánk nagyon erős, a kapusunk is jó, mindenhol megvannak a megfelelő emberek ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni, csak jobban össze kellene állnunk, mint csapat. De ez úgy látszik, hogy most sikerülni is fog.

Miben más ez a csapat a tavalyihoz képest?

Sokat fejlődtünk csapatként és egyénileg is, sok olyat tanultunk, amit a szezonban, a következő években, sőt talán még a pályafutásunk során is hasznosíthatunk majd.

Mik a távlati céljaitok?

Személy szerint én szeretnék minél hamarabb felkerülni az NB I-es csapathoz. A csapat szempontjából pedig reálisnak tűnik a bajnoki cím, de az első háromban szeretnénk lenni. Az első hely UEFA Youth League indulást is jelent, ami óriási lehetőség lenne, mert így nemzetközi porondon is bemutatkozhatnánk.

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook