Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Felnőtté válás

Felnőtté válás

2019-02-07 09:41

A Nemzeti Sportban nyilatkozott Pisont István a fiatalokról

Pisont István, a Bp. Honvéd-MFA edzője beszélt Pep Guardioláról, s az akadémisták lehetősége mellett a keze alatt dolgozó fi áról, Patrickról is szó esett – az alábbiakban a Nemzeti Sport cikkét közöljük.

 

Előkelő helyről várhatja a tavaszt a Bp. Honvéd-MFA, Pisont István edző együttese hatodik a Közép-csoportban.

„A gyengébb kezdés ellenére felverekedtük magunkat az élbolyba – mondta Pisont István, utalva az első három fordulóban elszenvedett vereségre. – Szerencsére bő keret- tel dolgozhattunk, és az állandóság meghozta eredményét. Májer Milán tíz gólig jutott ősszel, de a leglényegesebb szempont, s ezt mindig hangsúlyozom, hogy minél több játékos kerüljön fel Supka Attila csapatába. Az első keret legyen a cél! A holland Johan Cruyff mondta egyszer, hogy van egy tehetséges futballista a Barcelona utánpótlásában, akit egy korosztállyal feljebb kellene játszatni, mert a klub és a játékos érdekeit is szolgálná. A válasz annyi volt az edzőtől, hogy akkor kikapunk. Cruyff pedig annyit mondott, nem számít az eredmény, az egyén a fontos – egyébként a tehetség Pep Guardiola volt... Kispesten Berla Attila, Cipf Dominik, Májer Milán, Soltész Dominik, Szendrei Norbert és Temesvári Attila kezdte a felkészülést az első kerettel.”

Időközben Temesvári Attila a Fulhamnél és a Chelsea-nél is megfordult próbajátékon, de egyelőre nem tudni, légiósnak áll-e a 18 esztendős védő. A nyáron az első csapat keretéből Danilo de Oliveira, Gróf Dávid és Holender Filip szerződése is lejár, s nem lenne meglepő, ha mindhárman továbbállnának. Kérdés tehát, kik kerülhetnek még fel az élvonalbeli keretbe a közeljövőben.

„Azért dolgozunk minden nap, hogy egyre több fiatalt ajánlhassunk Supka Attilának. Nagy ígéret Csaba Dániel, Darabont Gábor és Greksa Bence is – minden szerdán felkészülési meccset játszunk az NB I-es csapattal, így felhívhatják magukra a figyelmet. Fontos az együttműködés, mert a képzés legfontosabb elemein túl vannak a fiatalok, de felnőtté kell válniuk.”

Pisont István fia, Patrick is a szakember irányítása alatt dolgozik.

„Nem fura a helyzet, inkább örülök, hogy a fiamat edzem, büszke vagyok. Remek a kapcsolatunk, rengeteget fejlődött az utóbbi időben – tizenkilenc éves, s úgy érzem, ebben a korban nem tartottam olyan szinten, mint ő most. Ennyi évesen sok labdát eladtam, igaz, én támadóbb pozícióban játszottam, több rizikót kellett vállalnom , míg Patrick mélyebben futballozik. Jó úton jár, remélem, szép karriert fut be.”


(A cikk a Nemzeti Sport 2019. február 6-i számának Hajrá, Foci mellékletében jelent meg)

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Monor (NBIII.) Honvéd FC - FTC (U17) Honvéd FC - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook