Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Hasznos előadás

Hasznos előadás

2019-01-14 19:58

Kiemelt szerepet kap az akadémián az egyéni képzés

Supka Attila hétfőn szakmai előadást tartott a Magyar Futball Akadémia szakembereinek. A prezentációban vezetőedzőnk ismertette az első csapat játékrendszerét, a különböző taktikai sémákat, mozgásokat, emellett szóba került a téli felkészülési program, a fiatalok helyzete, illetve a velük és az újonnan igazolt játékosokkal szembeni elvárások.

„Nagyon hasznos volt az előadás számunkra, fontos, hogy mindkét oldal elmondhassa a véleményét – értékelt Herczeg Vince a Magyar Futball Akadémia általános igazgatója. – Az akadémia életében a másfél évvel ezelőtti bajnoki döntő volt a csúcspont, amikor hat saját nevelésű labdarúgó kezdőként, kettő pedig csereként lépett pályára, majd ünnepelte a megszerzett bajnoki címet. Ezt szeretnénk újra átélni, ezért dolgozunk nap mint nap. Átalakított struktúrát vezettünk be nemrégiben, amelyben kiemelt szerepet kap a labdarúgók egyéni képzése. Szeretnénk elérni azt a pillanatot, hogy csak saját nevelésű labdarúgó lépjen pályára kezdőként klubunk színeiben. Mindezt a Barcelona 2012 októberében a Levante ellen már megvalósította, a példa tehát adott számunkra."

Hasonlóan hasznosnak vélte az előadást első csapatunk vezetőedzője is.

„Örülök, hogy sikerült tető alá hozni ezt az eseményt – mondta Supka Attila. – Fontosnak tartottam, hogy az akadémia szakemberei megismerjék az első csapat játékfilozófiáját, játékrendszerét valamint azt, hogy miket várunk el a labdarúgóinktól, ez a nyílt és őszinte párbeszéd véleményem szerint mindenképpen szükséges az eredményes közös munkához.”

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 20 41
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 21 37
3 DVSC-DLA 21 37
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 20 26
5 FERENCVÁROSI TC 19 25
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 20 25
7 ETO FC GYŐR 19 23
8 DVTK 20 14
fotók
Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19) Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16)
friss hírek
facebook