Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Szervezettség, összeszokottság

Szervezettség, összeszokottság

2019-01-10 13:57

A veretlenség ellenére sem teljesen elégedett Nagy Mihály az őszi szezonnal

Veretlenül, a legtöbb gólt szerezve és (holtversenyben) a legkevesebbet kapva vezeti az U16-os bajnokságot a Budapest Honvéd-MFA, ami azt is jelenti, hogy a korosztályos együttes már másfél éve veretlen, hiszen az előző idényben sem talált legyőzőre az akkor még az U15-ös bajnokságban szereplő gárda.

„Nehéz egyébként egy olyan csapattal nekivágni a bajnokságnak, amely az előző idényben mindent megnyert: meg kellett értetni a gyerekekkel, hogy az új szezonban lényegesen magasabb követelményeknek kell megfelelniük, a kiemelt bajnokságban erősebb, szűkebb a mezőny, a gyorsaságot, a fizikai felépítést illetően is kiegyenlítődik a mezőny – hangsúlyozta Nagy Mihály vezetőedző. – Lényegesen nagyobb hangsúlyt helyeztünk a védekezésre, ami nem azt jelenti, hogy beálltunk a kapuba, hanem agresszívan próbáltuk a kaputól távol tartani az ellenfelet. A szervezettség és az összeszokottság is nagy erénye volt a csapatnak, ezért sem tudtak megverni bennünket. Teljes mértékben azonban nem vagyok elégedett a szezonunkkal, mert volt három mérkőzésünk, az FTC, az Illés Akadémia és a DVSC ellen, amikor az első félidőben kényelmesen játszottunk, ezért nem tudtuk megnyerni ezeket a meccseket.”


A szakember hozzátette, nagyon erős a mezőny, így a tavasz sem lesz sétagalopp, de ha az ősszel látott mentalitással játszik a csapat, és akkor is hozni tudja a masszív, szervezett játékot, akkor veretlen maradhat a gárda. Emellett azzal a kihívással is meg kell majd küzdeni, hogy a legtehetségesebbek közül már többen az U17-ben szerepelnek, míg az U16-os gárdához a legjobb U15-ösök csatlakoznak.

„A legjobbak már ősszel is a 17 éven aluliakkal edzettek, és erre szükségük is van a válogatottaknak, a legtehetségesebbeknek hétről hétre egy szinttel magasabban kell szerepelni, hogy folyamatosan nehezebb kihívásnak feleljenek meg. Az U15-ös csapatnak is vannak értékes játékosai, nem hinném, hogy az ő szereplésük befolyásolná a szereplésünket, és egyébként is, a tehetséges gyerekeket az eredményesség kárára is be kell vetni, hogy magasabb szinten is próbára tegyük őket” – emelte ki Nagy Mihály.

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 24 50
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 24 46
3 DVSC-DLA 24 38
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 24 35
5 FERENCVÁROSI TC 24 31
6 ETO FC GYŐR 24 29
7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 24 29
8 DVTK 24 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook