Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Látványos fejlődés

Látványos fejlődés

2018-12-29 08:37

A sérülések ellenére is hat ponttal vezeti a bajnokságot a Honvéd-MFA U17-es csapata

A téli szünetben megnézzük, hogyan állnak utánpótláscsapataink, az edzők, illetve a játékosok értékelik az őszi szezont: az U15-ös házi gólkirály Keresztes Noel után az U17-es gárda mestere, Farkas Tibor következik. 


A Budapest Honvéd-MFA korosztályos együttese 14 mérkőzésen szerzett 31 pontjával vezeti az U17-es bajnokságot a Budapest Honvéd-MFA, Farkas Tibor együttese hat ponttal előzi meg az MTK-t és nyolccal a PAFC gárdáját, s mieink kapták a legkevesebb gólt a nyolccsapatos mezőnyben.

„A bajnokság elején tükrözte a felkészülésünket, amely során több játékos is kidőlt, így nem tudtunk rendesen együtt edzeni, aztán ugyan sikerrel kezdtünk, de becsúszott két hazai vereség – kezdte az őszi szezon értékelését Farkas Tibor vezetőedző. – Aztán ahogy felépültek a sérültek, a szereplésünk is javult. Innentől kezdve kiegyensúlyozottabb lett a játékunk, jöttek a győzelmek, és ekkor már olyan teljesítményt láthattunk a játékosoktól, amit elvárhattunk tőlük.”


A szakvezető hozzátette, az sem könnyítette meg a dolgukat, hogy a hat válogatott játékos közül balszerencsés módon négyen is sérüléssel tértek vissza a nemzeti csapattól, míg a helyükön szereplők nem tudtak olyan szintű játékot nyújtani, amivel eredményes lett volna a csapat. Nem okoztak csalódást – hangsúlyozta Farkas Tibor –, csak az eredmények nem alakultak jól.

„Ez a második év, hogy ezzel a korosztállyal dolgozom – folytatta Farkas Tibor. – Természetes, hogy a játékosoknál nem folyamatos a fejlődés, vannak megtorpanások, akár visszaesések is, ez teljesen normális. Évről évre látványos a fiatalok fejlődése, a dinamikát, a gyorsaságát tekintve is, ugrásszerűen tudnak előrelépni a játékosok. Fontos, hogy minél több játékosunk induljon el jó úton a fejlődést illetően.”

Farkas Tibor azt is elmondta, hogy jövőre több játékosa is az U19-es együttessel készül majd, és a tréningeken nyújtott teljesítményük alapján eldől, vannak-e már olyan szinten, hogy a mérkőzéseken is lehetőséget kapjanak.

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook