Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U17: győzelem, áldozatokkal

U17: győzelem, áldozatokkal

2018-12-07 09:17

3–1-re nyert, de két játékost elvesztett a Honvéd-MFA

Ahogy az U16-os, úgy az U17-es csapat is a DVSC-DLA elleni, elhalasztott mérkőzés pótlásával zárta az őszi szezont a kiemelt korosztályos bajnokságban. Napos, de szeles idő, és sok szurkolók – köztük honvédos szülők – fogadta a csapatokat. Dúzs Gellért egy meccses eltiltása után ismét elfoglalta helyét a kapuban, míg a kispadon ezúttal Salka Olivér volt a tartalék kapus.

Nagy hazai helyzettel kezdődött a mérkőzés, de Justyák Márk 4 méterről nem találta el a kaput. Jött a válasz, mi viszont Eördögh András révén értékesíteni is tudtuk a helyzetünket. A 40. percben Balla Mátyás 25 méterről lőtt kapura, lövését azonban vetődve védte Dúzs Gellért. Időnként nehezen tudtunk alkalmazkodni az alacsony, de nagyon csúszós műfűhöz. 

A hazaiak a szünetben forró teával kedveskedtek csapatunknak, mi pedig a második játékrész elején „viszonoztuk” a gesztust, amikor egyedül hagytuk az ötösön hazaiak egyik legjobbját, aki köszönte szépen a lehetőséget, és kiegyenlített.

Tíz perc sem telt még el a második félidőből, aki egy ütközést követően Csaba Dénes lentmaradt (kulcscsonttörést szenvedett), hosszas ápolás után le is kellett cserélni. Bocskay Bertalan állt a helyére, aki aztán a 66. percben László Dávid remek passzából lőtt a kapuba, s szerezte meg ezzel újra a vezetést a Honvéd. A 77. percben Csámnyi Ádám kellett lecserélni combsérülés miatt, öt perccel később pedig Buna Gábor góljával növelte kettőre az előnyét a csapat.

Mindkét játékosunknak jobbulást kívánunk!

 

U17-ES BAJNOKSÁG, 8. FORDULÓ

DVSC-DLA–Budapest Honvéd-MFA 1–3 (0–1)

Debrecen-Pallag

Vezette: Homonnai Péter (Szabó, Hadácsi)

Gólszerző: Balla (49.), ill. Eördögh (8.), Bocskay (66.), Buna (79.9

Honvéd: Dúzs – Buna, Fazekas L, Horváth M., Sikorszki – Szabó A. – Csaba D. (Bocskay 55.), Eördögh (Bónus 82.) – László D. (Németh B. 82.),  Molnár R., Kocsis D. (Csányi 55., Major 77.)

Vezetőedző:Farkas Tibor

 

Gólok

8.:László Dávid vezette a labdát a 16-oson keresztbe, majd kipasszolta a balösszekötő helyén érkező Eördögh András elé, aki két lépés után a bal alsó sarokba lőtte. 0–1

49.:bal oldali beadást követően Balla Mátyás érkezett a kapunk elé, sajnos védőink lemaradtak, így a debreceni középpályás 4 méterről lőhetett kapura, labdáját először Dúzs még védte, de a hazai játékos a második lehetőségét már nem hibázta el. 1–1

66.:László Dávid remekül hozta helyzetbe a hazai védők között Bocskay Bertalant, cserejátékosunk pedig 10 méterről, a vetődő kapus mellett talált a kapu jobb alsó sarkába. 1–2

79.: a jobb oldali oldalvonal mellől jutottunk szabadrúgáshoz, melyet László Dávid végzett el.  Bár úgy tűnt hogy a labda érintés nélkül jutott a jobb sarokba, a hivatalos jegyzőkönyv szerint csapatkapitányunk, Buna Gábor még hozzáért, így került végül a kapuba. 1–3

 

Farkas Tibor: - A Debrecen nehéz helyzetben van és megragad minden lehetőséget a pontszerzésre, ezúttal is nagy erőket mozdítottak meg ennek érdekében. Ami természetesen a mi csapatunkat is dicséri, hiszen ilyen komoly ellenállás mellett is három gólt lőtt idegenben. Ez önmagáért beszél. Első helyen várjuk a tavaszt, de természetesen nincs semmi lefutva, örömteli, hogy hat ponttal vezetünk és ez egész télen így lesz. Ami viszont elszomorít, hogy a mérkőzés folyamán két játékosunk is súlyosan megsérült.

(M. J.)

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook