Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U17: izgalmas hajrá, győzelemmel

U17: izgalmas hajrá, győzelemmel

2018-11-26 11:11

A cserekapus bravúrjára is szükség volt a sikerhez


Borongós, esős időben került sor a mérkőzésre. Mi az első helyről vártuk a találkozót, míg a győriek az 5. helyen álltak. A két együttes közötti 6 pont volt különbség, nem nagyon volt észrevehető, mert a mezőnyben szinte végig kiegyenlített játékot láthattunk, a kapu előtt viszont nekünk voltak nagyobb helyzeteink.

Egy ilyen nagy lehetőség után Fazekas László révén szereztük meg a vezetést, és a második játékrészt is majdnem góllal nyitottuk, a 49. percben Kocsis Dominik egy remek csel után az ötös sarkáról, lőtt a hosszú sarok felé, de a labda, ha centiméterekkel is, de elsuhant a jobb kapufa mellett.

Feljavult a középpályás sorunk, több labdát szereztünk, pontosabbak lettek a passzok így nem csoda, hogy jöttek a helyzetek is. A 62. percben Molnár Rajmund talált be, mégsem dőlhettünk hátra, mert két perc múlva Vitális Milán remekül eltalált kapufás gólja felébresztette a győri reményeket, ezért aztán nagyon is izgalmasra sikerült a hajrá.

Molnár Rajmund és Németh Barnabás is betalálhatott volna, de kimaradtak a helyzetek, aztán a 93. percben Dúzs Gellért egy tizenhatoson kívüli szabálytalanságért piros lapot kapott, a vendégek pedig szinte ugyanonnan végezhettek el szabadrúgást, ahonnan korábban betaláltak. A kapuba érkezett Megyeri Gábor, és ismét Vitális Milán próbálkozott, a frissen beállt kapusunk azonban bravúrral védett, a játékvezető pedig lefújta a mérkőzést.

A Honvéd továbbra is vezeti a tabellát, jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az MTK-t.


U17-ES BAJNOKSÁG, 14. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–ETO FC Győr U17 2–1 (1–0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya

Vezette: Brezovai Zoltán (Bartucz, Samu)

Gólszerző: Fazekas L. (29.), Molnár R. (62.), ill. Vitális M. (64.)

Kiállítva: Dúzs (93.)

Honvéd: Dúzs – Buna, Fazekas L, Horváth M., Sikorszki – Csaba D. – Kovács D., Eördögh (Megyeri 94.), Csányi (Bocskay 74.) – Molnár R., Kocsis D. (Németh B. 84.)

Edző: Farkas Tibor


Gólok

29.: Kovács Dominik végzett el szabadrúgást a vendégtérfél közepéről a bal oldalról. A hosszú oldalra ívelt labdáját Fazekas Lóránt az elalvó kapus mellett, 2 méterről fejelte a kapuba. 1–0

62.: Kovács Dominik jobb oldali beadását Molnár Rajmund 8 méterre a kaputól levette, majd senkitől sem zavartatva a kapu közepébe lőtte. 2–0

64.: 19 méterről végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat. Vitális Milán állt a labda mögé, és a jobb felső sarokba lőtte úgy a labdát, hogy az a felső lécről pattant a hálóba. 2–1


Farkas Tibor: – Nagyon nehéz mérkőzés volt. A Győr kifejezetten jó csapat bár a helyezése nem ezt mutatja a tabellán, de több mérkőzésen is bebizonyította – így a ezen is – hogy nagyon kemény és komoly ellenfél. A mieinkről elmondhatom, hogy nagyon fegyelmezetten játszott a csapat, a koncentráltság bizonyos szegmensekben megvolt, ez alatt nem a helyzetkihasználást értem, mert az sajnos nem volt a megfelelő szinten. Ha ezen tudunk javítani, akkor ezt a mérkőzést is magabiztosan nyerhettük volna meg.

(M. J.)

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 20 41
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 21 37
3 DVSC-DLA 21 37
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 20 26
5 FERENCVÁROSI TC 19 25
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 20 25
7 ETO FC GYŐR 19 23
8 DVTK 20 14
fotók
Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19) Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16)
friss hírek
facebook