Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U17: siker és előzés

U17: siker és előzés

2018-11-05 14:09

Az MTK otthonában nyert, a DVTK elleni győzelemmel pedig megtartotta második helyét a Honvéd-MFA

Négy nap alatt, két mérkőzésen összesen tíz gólt lőve aratott – az U16-os csapathoz hasonlóan – a Budapest Honvéd-MFA U17-es gárdája, amely az MTK otthonában háromszor, a DVTK vendégeként pedig hétszer talált az ellenfél kapujába.

A múlt hét elején még második MTK otthonában a Honvéd MFA az első félidő derekán megszerezte a vezetést, a második felvonásban pedig további két gólt szerzett, fölényessé téve így a sikert. A győzelem azt is jelentette, hogy a Honvéd egy meccsel kevesebbet játszva is megelőzve az MTK-t a tabellán, a második helyet pedig a DVTK ellen is megtartotta.

Hiszen a szerdai siker után szombaton is nyert Farkas Tibor együttese, amely 7–1-es győzelmet aratott Miskolcon. Már tíz perc után 2–0-ra vezetett a csapat, a szünetre pedig négyig jutott a gárda.

A korosztályos bajnokságban a Honvéd-MFA kapta eddig a legkevesebb gólt, és egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is csak ponttal áll a PAFC mögött a tabella második helyén.

„Két teljesen különböző mérkőzést vívtunk a héten – kezdte Farkas Tibor. – Az MTK nagyon jó csapat, nem véletlenül áll előkelő helyen a tabellán, versenyben lesz a dobogóért, így potenciális ellenfélről beszélhetünk. Óriási dolognak tartom a győzelmet, különösen annak fényében, hogy az MTK sokkal több gólszerzési lehetőséget alakított ki a kapunk előtt, de szerencsére nem volt tökéletes az ellenfél helyzetkihasználása, mi viszont jól gazdálkodtunk a kínálkozó lehetőségeinkkel, így bár a játék képe nem ezt mutatta, magabiztos győzelmet arattunk. A Diósgyőr ellen tíz perc után két góllal vezettünk, ami megadta a mérkőzés alaphangját. A csapat élvezte a játékot, sok lehetőséget dolgozott ki, s végül nagy különbséggel nyertünk.”


U17-ES BAJNOKSÁG, 10. FORDULÓ

MTK Budapest–Budapest Honvéd-MFA 0–3 (0–1)

Agárd, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

Vezette: Héra Csanád (Gyöngyössy, Tóth Cs.)

Gólszerző: László D. (53., 73.), Molnár R. (24.),

HONVÉD: Dúzs – Földesi, Szabó A., Eördögh, Bocskay (Csaba, 46.), Molnár R. (Németh B., 39.), László D. (Major, 78.), Sikorszki, Buna (Horváth M., 66.), Fazekas, Kovács D. (Bónus, 78.)

Vezetőedző: Farkas Tibor


U17-ES BAJNOKSÁG, 11. FORDULÓ

DVTK–Budapest Honvéd-MFA 1–7 (0–4)

Miskolc

Vezette: Tóth Tamás (Molnár L., Kriston)

Gólszerző: Rostás (46.), ill. László D. (3., 37., 41.), Molnár R. (10., 58.), Fazekas (65.), Buna (87.)

HONVÉD: Megyeri – Szabó A. (Csaba, 76.), Horváth M., Eördögh (Bónus, 69.), Molnár R., László D. (Major, 69.), Németh B., Csányi (Sikorszki, 61.), Buna, Fazekas (Földesi, 76.), Kovács D.

Vezetőedző: Farkas Tibor

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook