Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U17: jó játékkal magabiztos győzelem

U17: jó játékkal magabiztos győzelem

2018-10-29 09:30

4–0-ra nyert a Honvéd-MFA az MTK elleni rangadón

A második helyen álló MTK Budapest volt az U17-es csapatunk vendége. A rangadón ezúttal Dúzs Gellért került a kapuba, Szabó Alex volt a párja a belső védő poszton Fazekas Lórántnak, míg László Dávid az U19-es csapatban játszott a kék-fehérek ellen.

Jól kezdtük a mérkőzést, és egyből magunkhoz ragadtunk a kezdeményezést, előbb Molnár Rajmund lőtt fölé, majd Bocskay Bertalan lövését védte Winter Dániel. Még nem telt el félóra, amikor Fazekas góljával megszereztük a vezetést. A vezető gól után mindkét kapus bemutatott egy-egy bravúrt, a félidő végén pedig megduplázta előnyét a Honvéd, Kocsis Dominik talált az MTK kapujába.

A második játékrész az elsőhöz hasonló koreográfia szerint zajlott, miszerint a mieink futballoztak fölényben. A 77. percben tűzijátékot rendeztünk a kék-fehérek kapuja előtt, amely végén ismét nagyot kellett védenie Winter Dánielnek. Ekkor már 3–0-ra vezetett a csapat, majd a hajrában két cserejátékosunk összjátékát követően állítottuk be a végeredményt.

 

U17-ES BAJNOKSÁG, 3. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–MTK Budapest 4–0 (2–0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya

Vezette: Kovács Máté (Nyekita B, Kiss G.)

Gólszerző: Fazekas L. (25.), Kocsis D. (43.), Fazekas L. (54.), Bónus M. (84.)

HONVÉD: Dúzs – Buna, Szabó A., Fazekas L, Sikorszki – Csaba D. – Bocskay (Bartha 84.), Molnár R. (Major 73.), Eördögh – Kocsis D. (Kovács D. 61.), Németh B. (Bónus 73.)

Edző: Farkas Tibor


GÓLOK

25.: Sikorszki Bence jobb oldali szöglete után, Fazekas Lóránt a hosszú oldalon, 1 méterről fejelte a labdát a kapuba. 1–0

43.: Németh Barna remek labdával indította Kocsis Dominikot, aki 12 méterről, jobbal, a jobb sarokba bombázta azt. 2–0

54.: Kocsis Dominik szabadrúgását Szabó Alex fejelte kapura, melybe Fazekas Lóránt még fejjel beleért és így pattant a jobb sarokba a labda. 3–0

84.: Major Ernő remek keresztlabdáját, Bónus Marcell 7 méterről lőtte a kapu közepébe. 4–0


Farkas Tibor: – Az MTK ellen nyerni mindig hatalmas fegyvertény, nem volt ez alól kivétel a mostani mérkőzés sem. Egy nagyon jó csapat ellen értük el ezt a komoly sikert. Az eddigi szereplésük is imponáló, és tudjuk, hogy képzett játékosokból áll. Igazi jó csapatjátékot játszanak, és ne felejtsük el, az MTK a második helyen állt a táblázaton. Ez külön növeli a győzelmünk értékét. A kék-fehérek nem tudták érvényesíteni az akaratukat, nem tudták azt a futballt játszani, amit más csapatok ellen szoktak. De azért azt is látni kell, nincs négy gól a két csapat között, viszont ezúttal nekünk bejöttek az elképzeléseink, megvalósítottuk azt, amit előzetesen megbeszéltük. Ennek köszönhető a győzelem.

(M. J.)

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook