Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Két győzelem

Két győzelem

2018-08-31 15:41

Csoportmásodikként végzett az U17-es csapatunk Olaszországban.

A Budapest Honvéd MFA U17-es csapata a Nereo Rocco 16 csapatos nemzetközi tornán vett részt a héten Olaszországban, többek között a Chievo, az Empoli, a Fiorentina, a Partizan Beograd és a Sturm Graz csapataival együtt. Kvartettünket a Livorno, a Spezia, a Sangiovannese és a Spezia alkotta, előbbi kettő az U17-es első osztályban szerepel.

A hosszú buszos utazásra való tekintettel már hétfőn elindultunk Firenzébe, hogy a keddi első mérkőzésen frissebben tudjunk pályára lépni. A nyitó mérkőzést a Livornóval vívtuk, amely során hamar hátrányba kerültünk, majd hiába fordítottunk, lélektani előnyünket nem tudtuk kihasználni és a hajrában újfent átengedtük a vezetést ellenfelünknek. Ezen a találkozón messze maximális tudásunk alatt teljesítettünk (2–4).

Szerdán a Spezia ellen teljesen más szellemiségben futottunk ki a pályára, és megérdemelten győztük le a jó erőkből álló, magas szinten futballozó ellenfelet. (3–0)

Az utolsó mérkőzésünk során tudtuk, hogy sorsunk nem a saját kezünkben van, és szükségünk volt a Livorno pontvesztésére a továbbjutásunkhoz. A szakmai stáb próbálta ugyan titkolni a srácok előtt az eredményt, a bemelegítésnél a hangosbemondóból az olaszul értők, vagy éppen résen lévők megtudták, semmiképp sem juthat tovább a gárda. Bár már az első percben vezettünk, s uraltuk a mérkőzést, az ismert helyzet rányomta a bélyegét a játékunkra, lelkes, de jóval szerényebb képességű ellenfelünkkel szemben.

Összességében a torna kiválóan szolgálta a együttes felkészülését, hiszen két éles nemzetközi mérkőzést is vívott a csapat, amelyek tapasztalatszerzésnek is kiválók voltak, továbbá megmutatta, mely területek kell előre lépni a fejlődés érdekében. Ami a hazai porondon elég a sikerhez, az a nemzetközi porondon nem feltétlenül elég.


Budapest Honvéd–Livorno (olasz) 2–4 (1–1)

MFA: Megyeri – Buna, Fazekas, Horváth, Sikorszki – Eördögh (Major 50.), Kovács, Csaba – László, Németh (Benkő 41.), Kocsis (Bocskay 41.)

Gólszerző: Németh Barnabás (19.), öngól (31. p.)


Budapest Honvéd–Spezia (olasz) 3–0 (2–0)

MFA: Dúzs – Buna, Fazekas, Földesi, Sikorszki – Csaba, Kovács (Horváth 36.), Bocskay – Kocsis (Major 49.), László (Németh 54.), Benkő (Bónus 49.)

Gólszerző: László Dávid (16., 22.), Benkő László (46.)


Budapest Honvéd–Sangiovannese (olasz) 3–0 (1–0)

MFA: Megyeri – Fazekas, Horváth, Földesi – Buna (Sikorszki 50.), Csaba, Bocskay, Major – László (Benkő 39.) – Németh (Bónus 39.), Kocsis

Gólszerző: László Dávid (1., 38. – az elsőt büntetőből), Fazekas Lóránt (55.)

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 20 41
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 21 37
3 DVSC-DLA 21 37
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 20 26
5 FERENCVÁROSI TC 19 25
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 20 25
7 ETO FC GYŐR 19 23
8 DVTK 20 14
fotók
Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19) Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16)
friss hírek
facebook