Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Pisont István új csapatot épít

Pisont István új csapatot épít

2018-07-06 11:32

NB III-as csapatunk is elkezdte a felkészülést

A Budapest Honvéd FC NB III-as csapata is megkezdte a felkészülést a következő szezonra, többek között erről is kérdeztük az együttes edzőjét, Pisont Istvánt.

„A szerződésem további egy évvel lett meghosszabbítva, örülök, hogy folytathatom a megkezdett munkát – kezdte a szakember. – A tavalyi csapat remek korosztály volt, akik közül több tehetséget is sikerül felépíteni a felnőtt csapat számára. Június 25-én kezdtük a felkészülést. Az 1998-as és 1999-es korosztály távozik, tulajdonképpen a 2000-ben születettekre épül majd a keret, ez gyakorlatilag a tavalyi U19-es gárda. Az legutóbbi szezonhoz képest sokkal fiatalabb együttessel indulunk a bajnokságban. Az előző együttesben volt egy-két rutinos játékos, akik a felnőttek között szerzett tapasztalatokat át tudták adni a fiatalabbaknak. Most az NB III-as csapatnak a saját erejére kell támaszkodnia, hiszen vannak nekünk olyan értékes játékosaink, akikkel meg tudjuk oldani a feladatot. Egy nehézsége lesz ennek az időszaknak, a rutinhiány, amit szervezett, tudatos játékkal tudunk majd kompenzálni.”

Pisont István hozzátette, büszke arra, hogy hat korábbi játékosa is felkerült az NB I-ben szereplő csapat keretébe, egyúttal vázolta a csapat koncepcióját is.

„Jó érzés, hogy több játékost is adtunk a felnőtteknek, tavaly hat-hét játékos mozgott a két csapat között – folytatta Pisont István. – Májer Milán, Kovács Nikolasz és Szendrei Norbert már bemutatkozott az NB I-ben. Ha évente 2-3 játékost tudunk adni a felnőttkeretbe, az jó eredménynek számítana. A következő szezonban Berla Attila, Temesvári Attila, Kovács Nikolasz, Cipf Dominik, Májer Milán és Szendrei Norbert a felnőttek között bizonyíthat, de adott esetben ők visszajátszhatnak majd. Az a tervünk, hogy fiatalon, már 17-18 éves korban nézzük meg, kik azok a játékosok, akik bedobhatók a mély vízbe.”

A szezonkezdet kapcsán arra is kértük a szakembert, hogy mutassa be a keze alá tartozó játékosokat, hogy a szurkolók is megismerjék, kikkel vág neki a következő idénynek az NB III-as csapat, kik jelenthetik az első osztályú együttes utánpótlását.

„Sok ügyes, tehetséges játékosunk van – mondta a szakvezető. – Berla Attila és Tomori Zoltán személyében két jó kapussal rendelkezünk. Bence Szilárd - sajnos hosszabb időre kiesik, a napokban lábközépcsont törést szenvedett - jó adottságokkal, nagy játékintelligenciával rendelkezik. Csaba Dani, aki belső védő, kellő agresszivitás van benne, hasznos játékos. Temesvári Attila, nagyon hatékony tud lenne a védelem közepén. Bartha Barna a védelem szélen nyújt jó teljesítményt. A középpályán Darabont Gábor játszik, akit a Sikesdi Gáborhoz tudnék hasonlítani, felszántja a pályát és rendkívül jó hatékonysággal szerez a labdákat. A támadószekcióban Cipf Dominik és Soltész Dominik szerepel, mindketten improvizatív, kreatív labdarúgók. Említhetem még Horváth Richárdot, akit a SZAC-tól hoztam vissza, itt volt korábban az akadémián, rendkívül ügyes fiú, jó rúgótechnika, kreatív játék jellemzi. Greksa Bence rendkívül jó futballista, sajnos két térdműtéten is átesett már, jó center, nagy segítségünkre lesz, viszont hosszú kihagyása volt most fel kell építenünk újra. Pisont Patrik nagyot lépett előre, sokat fejlődött, behoztam a középpályára, meglátjuk, hogy milyen értéke lesz a csapatnak. Nagyon örülök, hogy továbbra is dolgozhatok vele.”

Az NB III-as csapat felkészülési meccsei:

07.12. (csütörtök): Honvéd/MFA – Csepel FC 18:00

07.14. (szombat): Honvéd/MFA – 1908 SZAC 10:00

07.18. (szerda): THSE-Szabadkikötő – Honvéd/MFA 18:00

07.21. (szombat): Honvéd/MFA – Vecsési FC 10:00

07.25. (szerda): Honvéd/MFA – REAC 18:00

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Monor (NBIII.) Honvéd FC - FTC (U17) Honvéd FC - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook