Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U17: Legyőztük a bajnokot

U17: Legyőztük a bajnokot

2018-05-27 13:40

Bp. Honvéd-MFA–PFLA 1–0

A Pünküsdkor megrendezett Puskás-Suzuki kupa után, ismét a bajnokság felé fordult a figyelem. A tornán résztvevő két magyar együttes, a Bp. Honvéd-MFA és a PFLA csapatai rangadót játszottak egymás ellen. A helyszín ezúttal a Bozsik Stadion volt. A mieink, sajnos egy kellemetlen sorozat miatt, ebben az évben nem tudtak beleszólni a bajnoki aranyéremért folyó harcba, a felcsúti gárda pedig már korábban megszerezte a bajnoki címet. Ennek ellenére, egy Honvéd-PFLA meccs nem tud érdektelen lenni, emellett a legtöbb esetben nagyon szoros eredményeket hozott. Ezt jól érzékelteti az ebben a szezonban lejátszott 3 mérkőzés is, hiszen két döntetlen (2–2 és 1–1) mellett, még 2017. szeptemberében lejátszott mérkőzésen – Felcsúton – is csak egy góllal nyertek a hazaiak. A mieink célja természetesen a győzelem és a 3 pont megszerzése volt. A vendégeknél, inkább azok szerepeltek, akik az elmúlt időszakban, a bajnokságban kevesebb lehetőséghez jutottak.

Jól kezdtünk, a 11. percben Cipf Dominik lövését fogta a felcsútiak kapusa. A 36. percben megint Cipf emelt, de a vendég védőről pattant szögletre. A 37. percben Irimiás Gergő, 25 méteres bombáját védte Papp Zsombor. Az első félidőben a mezőnyben enyhe fölényben voltunk, ami viszont érdekes volt, hogy a PFLA egy helyzetet sem tudott kidolgozni a 45 perc folyamán.

Az 52. percben majdnem megszereztük a vezetést, amikor Molnár Rajmund visszagurított labdáját, Tóth Péter 5 méterről belsőzte a bal kapufa mellé. Az 57. percben Tóth Roli próbálta bevenni a felcsútiak kapuját, de 20 méteres szabadrúgása után Papp Zsombor a levegőben úszva, fantasztikus védéssel ütötte ki a jobb felső sarokba tartó labdát. A 66. percben eldőlt a meccs. A felcsúti tornán 3 gólt szerző – mindhármat büntetőből – Cipf Dominik ezúttal akcióból talált a kapuba. A csereként beállt Kecskeméti Péter remek átadását lőtte a jobb sarokba. Még volt egy lehetőségünk a 69. percben, amikor Kecskeméti beadását Cipf fejelte mellé.

Jó iramú, lendületes mérkőzésen győztük le az idei bajnokot! Végig irányítottuk a játékot, a vendégek helyzet nélkül tudták lejátszani a találkozót, ami sokat elárul csapatunk teljesítményéről és ezért minden dicséretet megérdemelnek a fiúk!

Bp. Honvéd-MFA U17–PFLA U17 1–0 (0–0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya

Vezette: Tóth Tamás (Dávid Attila Dániel és Kövér Ferenc)

Gólszerzők: Cipf D. (66')

Bp. Honvéd-MFA: Schritt - Juhász Zs, Fazekas, Csörgő, Tóth R. - Zvara - Kóródi, Irimiás (Constantino 91') - Fogarassy (Molnár R. 46'), Tóth P. (Kecskeméti P. 64'), Cipf D. (Szabó D. 82')

Edző: Miskei Attila

GÓL

66' Kecskeméti Péter pompásan emelt a védő mögé, Cipf Dominik pedig két lépés után 8 méterről, lőtt a jobb sarokba. 1–0

Miskei Attila: - Nagyon boldog vagyok, mert a bajnokságban rengetegszer volt lehetőségünk a győzelemre, sajnos mindig egy kis hiba becsúszott, de hihetetlenül büszke vagyok ezekre a fiúkra, hogy így harcoltak az utolsó pillanatig. Soha nem a hozzáállással volt probléma, most nagyon megérdemelték ezt a győzelmet. Nagyon bízom benne, hogy többen elérik majd a céljaikat és minél többen tudják segíteni a Honvéd felnőtt csapatát.

Az mindenképpen figyelemre méltó, hogy a felcsúti bajnokcsapat gyakorlatilag helyzet nélkül játszotta végig a mérkőzést. Ilyet még nem nagyon tapasztaltunk, mióta a felcsúti akadémiával óriási csatákat vívunk a különböző korosztályos bajnokságokat is beleértve. Ez mindenképpen csapatunk mai játékát is minősíti.

- Nagyon örülök neki és mondom még egyszer, sok bizalmat érdemelnek és ha türelem van, hogyha tudjuk mi a cél hosszú távon, bármit ki lehet hozni ebből a közösségből, úgyhogy büszke vagyok mindenkire.

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook