Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U16: Bajnokhoz méltó foci

U16: Bajnokhoz méltó foci

2018-05-14 17:19

Bp. Honvéd-MFA–ETO FC Győr 4–0

Az U16-os bajnokcsapat, a szakmai stáb és a szurkolók is örömmel fogadták, hogy szombaton a kiválóan előkészített Centerpályán léphetnek pályára a fiúk. Ebből a keretből Csaba Dénes sajnos sérülés miatt kimaradt, de talán lesz még alkalma majd ezen a pályán játszani.

Az első negyedóra valóságos helyzetdömpinget hozott a vendégek kapuja előtt. A 2. percben Molnár Rajmund egyedül állt szembe a kapussal, de mellé gurította a labdát. A 9. percben László Dávid lőtte mellé, Sikorszki Bence beadását. A 11. percben a zöldek támadója, Fendrik István 8 méterről lőtt magasan fölé. A 13. perben ismét gólhelyzetbe került László Dávid, ezúttal Török Kevin – három vendég védő mellett vitte el a labdát – középre gurított passzát perdítette a jobb sarok mellé. Aztán végre, a 16. percben Földesi Dominik szép fejesgóljával megszereztük a vezetést. Ugyan a vendégek időnként szépen hozták ki a labdát védőharmadukból, a középpályás triónk erőszakos és határozott játékának köszönhetően viszont nem volt sok lehetőségük, hogy a kapunk elé kerüljenek. A 25. percben ismét Molnár Rajmi került helyzetbe, de ismét kihagyta a kihagyhatatlant. Egy az egyben a kapussal, 8 méterről lőtte a labdát a bal kapufa mellé. Az első félidő utolsó pillanatában egyenlíthetett volna Tóth Milán, de az ötös sarkán, óriási helyzetben nem találta el a labdát, amely így akadálytalanul hagyta el a játékteret. A nagy melegben jót tett a negyedórás pihenő.

A második 45 percet rögtön gólhelyzettel kezdtük, Buna Gabi 8 méterről fejelte mellé László Dávid szabadrúgását. Nem sokat kellett várni ezt követően a 2. gólunkra. Az 52. percben, a szünetben csereként pályára lépő Eördögh Andris, 24 méterről bombázott a léc alá. Támadó középpályásunk, tökéletesen rádőlve találta el a labdát, az ilyen lövések ellen nincs „orvosság”! Járt is érte az elismerés a társaktól, az edzőktől, a szurkolók pedig nagy tapssal és ovációval jutalmazták Andris gólját! 5 perc múlva aztán el is dőlt a találkozó, Molnár Rajmund passzát lőtte László Dávid a kapu jobb oldalába. Jól játszottunk, de elismerés szóljon a győrieknek is, mert ahhoz, hogy jó meccs kerekedett ebből a 90 percből, ahhoz nem volt elég egy csapat, kellett az is hogy a vendégek nem beállva védekeztek a Bozsikba. Mindazonáltal a 73. perc ismét egy szép jelenetet hozott és majdnem gólt is, amikor Katona Csongor kicselezte a kapust és bár kissé kisodródott, így is kapura lőtte a labdát, amely a bal kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A 85. percben aztán Molnár Rajminak is sikerült a kihagyott helyzetek után a hálóba találni. Bocskay Bence volt ezúttal a „feladó”, Rajmi pedig a megkapott labdát, 10 méterről, egyből lőtte a jobb alsó sarokba, kialakítva a 4–0-s végeredményt.

Jó mérkőzésen, nagyszerű teljesítménnyel, a helyzetek alapján, ilyen arányban is megérdemelten nyert Farkas Tibor csapata.

U-16
Bp. Honvéd-MFA U16–ETO FC Győr U16 4–0 (1–0)
Bozsik Stadion, Centerpálya
Vezette: Szeri Tamás
(Szeles Ádám és Samu László)
Gólszerző: Földesi D. (16'), Eördögh A. (52'), László D. (57'), Molnár R. (85')

Bp. Honvéd-MFA: Megyeri - Buna, Fazekas,Földesi, Sikorszki - Török K. (Katona Cs. 68') - Bónus (Eördögh 46'), Kovács D. (Bocskay 46') – László D. (Németh B. 68'), Molnár R, Csányi (Szecsődi 76')
Edző: Farkas Tibor
Gólok:

16' László Dávid jobb oldalról, az alapvonal közeléből végezhetett el szabadrúgást. Kapu elé ívelt labdáját, a rövid saroknál helyezkedő Földesi Dominik, 5 méterről fejelte a kapu bal oldalába. 1–0

52' A vendég védők röviden szabadítottak fel, Eördögh András pedig az elé kerülő felpattanó labdát 25 méterről, remekül eltalálva bombázta a léc alá. Ruisz Barnabásnak, a győriek kapusának esélye sem volt, hogy megfogja a labdát! Szenzációs, tökéletes lövés volt! 2–0
57' Molnár Rajmund nagyszerű labdával hozta helyzetbe László Dávidot, csatárunk nem is hibázta el a lehetőséget és a jobb alsó sarokba lőtt. 3–0
85' Bocskay Bertalan adta középre a labdát, Molnár Rajmund érkezett és mindenkit megelőzve, 10 méterről, egyből a jobb alsó sarokba helyezett. 4–0
Farkas Tibor - Azzal kezdeném, hogy a játékosok és az egész csapat is fel volt attól dobódva, hogy a stadionban játszhattuk a bajnoki mérkőzésünket. Ennek szellemében is játszottak és igazából nem volt kérdés a mérkőzésen, csak az, hogy a helyzetkihasználásunk milyen lesz, mert végig mi irányítottuk a játékot.

- A hőség mennyire nyomta rá a bélyegét a mai mérkőzésre?

- A nagy meleg ellenére úgy gondolom, hogy egy jó iramú mérkőzést játszottunk, természetesen a meleg mindkét csapatot zavarta, mivel azonban ívószünetek is voltak, nem volt semmiféle gond.

- Ilyen mérkőzésre és ilyen Győrre számítottál?

- Tudjuk, hogy a Győr is egy jó csapat, versenyben van a dobogóért, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a bajnokság végén a dobogón végezzenek, tehát ők is győzni szerettek volna, így egy jó mérkőzés kerekedett ebből a 90 percből.

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 20 41
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 21 37
3 DVSC-DLA 21 37
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 20 26
5 FERENCVÁROSI TC 19 25
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 20 25
7 ETO FC GYŐR 19 23
8 DVTK 20 14
fotók
Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19) Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16)
friss hírek
facebook