Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U17: Kimaradt helyzetek

U17: Kimaradt helyzetek

2018-05-14 15:00

Bp. Honvéd-MFA–ETO FC Győr 0–1

A remekül előkészített füves edzőpályán lépett pályára Miskei Attila csapata, az ellenfél, az ETO FC Győr együttese volt. Igazi nyári melegben kezdődött a találkozó, mely mindkét gárda számára nagy fontossággal bírt, ugyanis mindössze 3 pont volt a különbség vendégek javára, ami azt is jelentette, ha nyerünk ledolgoztuk a hátrányunkat, ha viszont a zöld-fehér csapat győz, elhúz a mieinktől.

Meglepően sokan jöttek ki megnézni a két csapat találkozóját, de biztos nem bánták meg, mert végig jó kis hajtós meccset láthattak. Egyből a 7. percben meg is szerezhettük volna a vezetést, egy szép formás Czipf-Csörgő-Juhász akció végén, utóbbi a nagy helyzetben, 6 méterről fejelt fölé. A 20. perc újabb óriási lehetőséget hozott, ezúttal Czipf Dominik jobboldalról adott középre, Fogarassy Máté ha centikkel is de lemaradt a beadásról. Félóra elteltével megállapíthattuk – igaz ehhez nem kellett nagy tudomány – hogy bár mezőnyfölényben játszottunk és többet is birtokoltuk a labdát, bizony nem lesz könnyű kiharcolni a győzelmet, ha kihagyjuk a helyzeteinket és ráadásul ez a Győr – melynek célja a dobogó – sem gyenge csapat. A 36. perc újabb lehetőség a mieink előtt, ezúttal Hajnal Geri lőtt 18 méterről, a labda centiméterekkel kerülte el a bal alsó sarkot. A helyzetek és a játék alapján, joggal reménykedtünk, hogy talán egyetlen helyzet értékesítésével sikerrel vehetjük az akadályt.

Jött is az az egy gól és valóban – mint a későbbiekben kiderült – a győzelmet jelentette, de ezt sajnos nem mi, hanem a zöldek szerezték. Jobboldali szögletet követően, a labda mindenki felett átszállt, a hosszú oldalon helyezkedő Balogh Ábelre senki sem figyelt, ő pedig köszönte ezt a szívességet és 2 méterről könnyedén fejelte a labdát a kapuba. A gólt követően, jöttek továbbra is a helyzetek, lövések, mindenhová lőttünk – kapu fölé, kapusba, kapu mellé – csak éppen a kapuba nem. A 75. percben, Komiszár Kristóf visszagurított labdáját Zvara Levi lőtte 12 méterről kapura, de a győriek kapusa, Onódi Ákos – elég jól védett és a szerencsével sem állt hadilábon – vetődve hárított. A 79. percben Hajnal lőtt a külső oldalhálóba. A 83. percben a győriek majdnem megszerezték második góljukat, de Méry Tamás 18 méteres lövése, alig kerülte el a kapu bal oldalát. Még a 85. percben is volt lehetőségünk, de Kóródi Dávid nagy helyzetben, 11 méterről lőtt fölé.

Újabb 1–0-ás vereség és ez azért is fájó, mert sok gólszerzési lehetőségünk volt és miközben ezeket kihagytuk, elég volt egy hiba hátul, amit megbosszult az ellenfél és elvitte a 3 pontot.

U-17

Bp. Honvéd-MFA U17–ETO FC Győr U17 0–1 (0–0)

Bozsik Stadion, füves edzőpálya (Fű2)

Vezette: Szeles Ádám (Szeri Tamás és Samu László)

Gólszerzők: Balogh Á. (50')

Bp. Honvéd-MFA: Schritt - Juhász Zs. (Tóth P. 77'), Horváth M. (Kecskeméti P. 46'), Csörgő, Nagy B. - Zvara, Kóródi - Irimiás - Hajnal (Constantino 89'), Cipf, Fogarassy (Komiszár 60')

Edző: Miskei Attila

Gól

50' Jobboldali győri szöglet után, Balogh Ábel a hosszú oldalon, 2 méterről fejelt a kapuba. 0–1

Miskei Attila: - Azt gondolom, hogy a játékban igazából nem volt problémánk, ami viszont a mérkőzéseken folyamatosan hatalmas gond, az a helyzetkihasználás. Ez már a negyedik olyan mérkőzésünk volt, amit az utóbbi időben 1–0-ra vesztünk el úgy, hogy az ellenfeleink szinte alig lőttek kapura. Ma is, miközben hátul történt egy egyéni hiba, elől 6 nagy gólhelyzetünkből egyet sem tudtunk berúgni.

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 20 41
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 21 37
3 DVSC-DLA 21 37
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 20 26
5 FERENCVÁROSI TC 19 25
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 20 25
7 ETO FC GYŐR 19 23
8 DVTK 20 14
fotók
Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19) Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16)
friss hírek
facebook