Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U19 Gólerős cserék

U19 Gólerős cserék

2018-05-04 11:45

Bp. Honvéd–MFA – ETO FC Győr 3–1

A hétvégi szombathelyi vereség után hazai pályán fogadtuk a tabella utolsó helyén álló ETO-t. Túl azon, hogy kötelező volt a győzelem, nagyon is kellett a 3 pont, hogy megőrizzük esélyünket a bajnoki címért folyó versenyben, melyet éppen az Illés Akadémia ellen vívunk. Sajnos voltak sérültjeink, igaz gyógyulnak, de még mindig várni kell a visszatérésükre. Farkas Roland betegség, Novák Ricsi sérülés, Falusy Bálint pedig műtét után lábadozik. Jobbulást kívánunk nekik! Fiataljaink ezúttal a remekül előkészített füves pályán fogadhatták ellenfelüket.

Igazi nyári melegben indult a meccs. Egyből támadólag léptünk fel, aminek az eredménye, egy szép egyéni teljesítménnyel szerzett gól volt. Szeles Patrik, csatárokat megszégyenítő módon cselezte ki az ellenfél védőit és lőtt a bal sarokba. Továbbra is támadásban maradtunk, mégis a 22. percben váratlanul egyenlítettek a zöldek. Bodnaruk két védőnk között átvett labdát lőtt 13 méterről a kapunkba. Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, de a kapu előtt többször is túljátszottuk a lehetőségeinket, így 1–1-gyel zárult az első játékrész.

A második 45 percre úgy ment ki a csapat, hogy ezt a meccset nem engedhetjük el. A szünetben kettős cserét hajtott végre Simon Miklós. Cseh Gergő és Kecskeméti Laci helyett, két támadóbb szellemű játékos, Cipf Dominik és hosszú idő után a sérülésből felépült Greksa Bence érkezett. Ez meg is látszott a csapat játékán. Még az első félidőben látottaknál is nagyobb fölényben játszottunk, érett a gólunk, amely azonban valahogy nem akart megszületni, pedig voltak helyzeteink, a legnagyobb talán az volt, amikor Szendrei Norbi, 8 méterről lőtt fölé. A 70. percen jött a megnyugtató második találat. A 10 perce pályán lévő Soltész Dominik jobboldalról befelé vezette a labdát, közben becsapta a rátámadó védőt és 18 méterről ballal, remekül lőtte vissza a bal alsó sarokba. ...és ha egy bolt beindul! A 76. percben a szintén csereként pályára lépő Greksa Bence talált a kapuba, Bencének a hosszú sérülés után ez volt az első találata, így nem volt véletlen a nagy gólöröme és a mi örömünk sem. A 90. percben, bár voltak cserék, a játékvezető nem látta értelmét a hosszabbításnak és lefújta a meccset.

A nagy meleg ellenére tisztességgel küzdött mind a két csapat, de szembetűnő volt a két gárda közti különbség. Játékosainkon kifejezetten látszott és érződött az az öröm, hogy természetes füvespályán játszhatnak, bár időnként akadozott a gépezet, de végül teljesen megérdemelten nyertünk. Az Illés Akadémia felcsúti vereségének köszönhetően továbbra is nagy csata várható az aranyért, bár a Hali a vesztett pontok tekintetében jelenleg jobban áll, a csapat megtette, amit meglehetett, megnyerte a Győr elleni mérkőzését.

Bp. Honvéd-MFA U19 – ETO FC Győr 3–1 (1–1)

Bozsik Stadion, füves edzőpálya

Vezette: Hadháti László (Siroki József és Oláh József)

Gólszerző: Szeles P. (10' 1–0), D. Bodnaruk (22' 1–1), Soltész D. (70' 2–1), Greksa B. (76' 3–1)

Bp. Honvéd-MFA: Pálfi - Cseh (Cipf 46'), Temesvári, Szendrei, Király O. (Soltész D. 60'), Szabó P, Darabont, Markos, Kovács N. (Borovsky 82'), Kecskeméti L. (Greksa 46', Nagy G.86'), Szeles

Edző: Simon Miklós

GÓLOK:

10' Szeles Patrik két remek csellel vitte el a labdát, a védők mellet, majd a jobbösszekötő helyéről, 8 méterről, kilőtte a hosszú sarkot. Szép egyéni megmozdulás volt. 1–0

22' A védőink közé bepasszolt labdával Dmytro Bodnaruk szépen bújt ki a 16-os vonalán, majd két lépés után, Pálfi Áron mellett laposan lőtte a kapu jobboldalába. 1–1

70' Soltész Dominik a jobboldalon lerázta védőjét és 18 méterről, ballal nagy gólt lőtt a bal sarokba.  2–1

76' Markos Marcel 19 méterről lőtt kapura, a labda az egyik vendég védőről felpattant, Greksa Bence levette és 10 méterről, szemben a kapuval, laposan lőtt a hálóba. 3–1

Simon Miklós: - Már az elsőben félidőben is jól játszottunk, bár elég sok gólhelyzetet kihagytunk. Úgy éreztem, hogy végig fölényben játszottunk, az ellenfélnek két támadása volt, amiből egyet értékesített. A gól, amit kaptunk, megfogta a csapatot, kicsit görcsösek lettünk, szerencsére sikerült úgy változtatni a második félidőben, hogy olyan gólérzékeny, gólerős játékosokat sikerült betenni, akik ugyan nincsenek top formában, de tudnak segíteni a csapatnak és ez jól is működött.

- Érezted a csapat játékán, hogy most nem műfüvön, hanem rendes füvön játszhattak?

- Szenzációs állapotban van a 2-es pálya, jó érzés volt ezen a jól előkészített és nagyon jól kinéző füves pályán játszani. Jól volt előkészítve, úgyhogy köszönjük a lehetőséget. Éreztem ezt persze a fiúkon, mert amikor kijön az ember egy ilyen pályára, elhiszi, hogy ő egy focista és egy nagyon jó pályán, amikor nem a nyakára pattan a labda, hanem odamegy, ahova passzolja, az teljesen más és az önbizalmat is rendbe tudja tenni. Egy ilyen csapat ellen, amely védekezni szeret inkább, nagyon fontos nekünk, hogy egy nagyobb pályán és egy jobb minőségű pályán játsszunk, úgyhogy örülök, hogy ez sikerült.

- Kellemes meglepetés volt több játékosunknak a mai játékhoz való hozzáállása, nem mintha a többieké nem, de voltak akik ma kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak. Te is érezted ezt?

- Igen, azt gondolom, hogy vannak olyan játékosok az együttesben, akik tudják húzni ezt csapatot. Nem mindenki egészséges, nem mindenki áll rendelkezésre és szerencsére jó páran az első csapatban bizonyíthatnak már. Azt gondolom, ez a rendje az utánpótlás labdarúgásnak és nagyon büszkék vagyunk azokra a játékosokra, akik fent tudnak játszani rendszeresen az NBI-es csapatnál, de ami a jó hozadéka ennek, hogy azok a srácok, akik mögöttük voltak vagy vannak, azok is megmutathatják magukat és fejlődhetnek és azt gondolom, hogy erős kihívójuk lehetnek a jövőben.

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Taksony (NBIII) Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook