Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U19: 0–1-ről fordítottunk

U19: 0–1-ről fordítottunk

2018-04-23 12:39

Bp. Honvéd-MFA – Videoton FC 3–1

Nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyerni szombaton a Bozsik Stadionban. A 6. helyezett, Videoton FC U19-es gárdája érkezett hozzánk. Novák Ricsi már leült a kispadra és később játszott is, de ismét kiújult a sérülése és le is kellett cserélni. Falusy Bálint továbbra sem állhatott a csapat rendelkezésére. Simon Miklós több fiatalt is kénytelen volt így pályára küldeni a sérülések, betegségek miatt, a bajnokság során ezen a mérkőzésen lépett pályára a legfiatalabb átlag életkorú csapatunk, amit a fiatalok meg is háláltak. Remek időben kezdődött a találkozó.

Egyből támadólag léptünk fel, a 6. percben Szendrei Norbi 12 méterről lőtt kapura, de labdája az előre húzódó védőnkről, Temesvári Attiláról pattant vissza a mezőnybe. A 10. percben ismét Szendrei próbálkozott lövéssel, de labdája a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 12. percben meglepetésre a vendégek, egy kapu elé ívelt szabadrúgást követően szerezték meg a vezetés, Újvári Ádám fejes góljával. Nagy iramot diktálva játszottunk, de sok hiba, pontatlanság jellemezte a játékunkat, szerencsére azonban még a szünet előtt, Csaba Dani bombafejesével sikerült egyenlítenünk. Így, ha nem is nyugodtunk meg teljesen, de az egyenlítés tudatában lélektani előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A szünetben Simon Miklós kettős cserére határozta el magát. Egy támadót - Hajnal Gerit - és egy támadó szellemű védőt - Kovács Nikolászt - hozott be, aminek hamarosan, az 50. percben, meg is lett az eredménye. Czipf Dominik szépen emelte középre a labdát, amelyet Kecskeméti Laci remek fejessel juttatott a kapuba, ezzel át is vettük a vezetést. Ezt követően már magabiztosabban uraltuk a mérkőzést, Hajnal Gerinek volt biztató kísérlete a 71. percben, amikor és ez szó szerint értendő, leverekedte magát az alapvonalig, de kapura lőtt labdáját védte a piros-kékek kapusa Varga Huba. Amit a 88. percben láttunk, az még felnőtt mérkőzésen is ritka, Cipf Dominik baloldali szöglete után a labda érintés nélkül hullott a léc alá. Bravúros, technikailag tökéletesen elvégzett sarokrúgás volt. Meg is lepődött mindenki, de talán Dominik a legjobban! Még volt egy lehetőségünk, a 92. percben, Szeles Patriknak a jobb lábas lövését a kapus magabiztosan ölelte magához. Ez volt a találkozó utolsó momentuma, mert Kovács Attila játékvezető ezután lefújta a találkozót.

Mivel az Illés Akadémia is nyert Debrecenben, a tabellán nem változott semmi a két gárda helyzetében.

Szombaton jön a nagy csata Szombathelyen az Illés Akadémia ellen.

A két csapat hátralévő mérkőzései: (a számok a jellenlegi tabellán elfoglalt helyezés, o=otthon, i=idegenben)

Honvéd-MFA: Illés (2. i), Győr (8. o), MTK (5. i), PLFA (3. o)

Illés AK.: Honv. (1. o), PFLA (3. i), FTC (4. o), Győr (8. i), Videoton (6. i), MTK (5. o)


Tabella: 

1. Bp. Honvéd-MFA 24mérk. 16 0 8 51-27 +24 48p.

2. Illés Akadémia 22 mérk. 14 3 5 56-33 +23 45p.


Bp. Honvéd-MFA U19 – Videoton FC U19 3–1 (1–1)

Bozsik Stadion, műfüves edzőpálya

Vezette: Kovács Attila (Kakuk Szabolcs és Minda Gábor)

Gólszerző: Újvári Á. (12' 0–1), Csaba D. (44' 1–1), Kecskeméti L. (50' 2–1), Czipf D. (88' 3–1)


Bp. Honvéd-MFA: Pálfi - Temesvári, Szendrei, Király O. (Hajnal 46'), Szabó P, Cipf, Barta (Kovács N. 46') Csaba D, Kecskeméti L. (Cseh 66'), Irimiás (Novák R. 77', Borovszky 89'), Szeles

Edző: Simon Miklós


Gólok

12' Szabó Bálint ívelt szabadrúgást a kapunk elé, Újvári Ádám kibújt a védőink mögül és az ötös sarkáról fejelte a labdát a bal alsó sarokba. 0–1

44' Fejes góllal válaszoltunk! Szeles Patrik jobboldali szöglete után, Csaba Dániel 12 méterről, bombafejessel küldte a labdát a kapu baloldalába. 1–1

50' Újabb szép fejesgól és már vezetünk! Ezúttal Cipf Dominik emelte remekül középre a játékszert, Kecskeméti László pedig senkitől sem zavartatva, 6 méterről fejelte a kapu baloldalába. 2–1

88' Jött a mérkőzés igazi slussz poénja! Cipf Dominik végzett el egy szögletrúgást a baloldalról, a jobbal kapura csavart labdája mindenki meglepetésre, érintés nélkül hullott a léc alá. A kapus már csak a gólvonalon túl tudott beleérni. Bravúros, nem mindennapi gól volt! 3–1


Simon Miklós: - Az elmúlt egy hét kicsit rémálomszerű volt, hiszen nagyon sok olyan hiányzója van a csapatnak, amit nem tudtunk megoldani és bizony gondban voltunk akár csatárposzton, akár szélső poszton. Lassan kezdenek felépülni a sérültek és aminek örülök, hogy az idényben ez volt a legfiatalabb csapat, akivel felálltunk és meghálálták a bizalmat. Örülök neki, hogy az idősebb játékosok nélkül is, harcolva, küzdve és 0–1-ről sikerült megfordítani a mérkőzést, ami soha nem könnyű, de megcsinálták.

- Az mindenképpen fordulópontot jelentett és nagyon jól jött, hogy még a szünet előtt egy bombafejessel ki tudtunk egyenlíteni és így tudtunk nekiindulni a második félidőnek, amiben aztán gyorsan gólt értünk el és ezzel a góllal meg is fordítottuk az eredmény.

- Igen, ilyenkor amikor hadilábon állunk a gólszerzéssel, akkor a pontrúgásokban nagy lehetőségek vannak, erre készültünk és örülök, hogy ez összejött. Aminek viszont nagyon nem örülök, hogy egy egyéni fegyelmezetlenség miatt, pontrúgás után kaptunk gólt és ezzel tettük nehézzé a mérkőzést.

- Szombaton nagy rangadót játszunk Szombathelyen a jelenlegi 2. helyen álló Illés Akadémia csapatával, ez a találkozó nagyon könnyen befolyásolhatja a bajnokság végeredményét. Hogy készültök arra a mérkőzésre?

- Semmi különbség nem lesz a hetünkben, igazából jó csapat az Illés Akadémia, de szerencsére ők sem verhetetlenek, nyilván nagyon nehéz versenyezni az NB1-es múlttal és tapasztalattal rendelkező játékosok ellen, de nyilván az fog nyerni, aki arra a meccsre jobban fel tud készülni. Remélem, lesznek pontok, amiket el tudunk rabolni Szombathelyről is! Ha a helyzeteinket ki tudjuk használni, akkor nem lesz gond.

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 20 41
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 21 37
3 DVSC-DLA 21 37
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 20 26
5 FERENCVÁROSI TC 19 25
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 20 25
7 ETO FC GYŐR 19 23
8 DVTK 20 14
fotók
Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19) Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16)
friss hírek
facebook