Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U16: Nehéz ilyenkor bármit mondani

U16: Nehéz ilyenkor bármit mondani

2018-04-05 16:13

PFLA – Bp. Honvéd-MFA 5–1

Rangadóra készültünk Felcsúton, de sajnos nem lett az. Hogy miért, azt elég sokan látták. A Pancho Aréna füves edzőpályáján szó szerint mély nyomokat hagyott az elmúlt hetek, napok időjárása. Göröngyökkel, tócsákkal és keréknyomokkal tarkított pályán csaptak össze a fiatalok. De kezdjük az elején! Horváth Milán és Sikorszki Bence az U17-ben játszott, így bekerült a kezdőcsapatba Földesi Dominik.

Jól kezdtünk, enyhe fölényben játszottunk. A 6. percben Csányi Ádám 19 méteres lövése kerülte el a kaput. A nyolcadikban Csányi lőtte középre a labdát, az érkező Eördögh Andris átvette, és 15 méterről a kivetődő kapus és a léc fölé lőtte. Teljesen megtelt a lelátó mindkét oldala, sőt még a korlát mellett is sokan figyelték és élvezték a találkozót. Nem sokáig.

A nézők, de főleg a jelenlévő kispesti érzelmű szurkolók idegeit már az első percektől igencsak felkorbácsolták a játékvezető minket sújtó ítéletei. Természetesen mi nem minősítjük a játékvezető működését, mert megtették ezt azok a nézők, akik ott voltak és látták a fiatalember bíráskodását. Kezdődött a 24. percben egy befújt büntetővel, amikor a tömörülésben egy kézre fejelt labdát vélt szándékos kezezésnek, majd folytatódott a 40. percben Fazekas kiállításával. Védőnk valóban visszahúzta a hazai játékost 25 méterre a kapunktól, de mivel nem volt gólhelyzet és még volt ott egy védőnk, csak sárga lapot ért volna a szabálytalanság. Végül jött a 45. perc, amikor egy szabálytalannak tűnő szituációban gólt ítélet. A kapufától egy méterrel kintebb álló játékos fejesét Dúzs az oldal kapufára ütötte, ráadásul valószínűleg a fejelő játékos lesen is állt. Ezzel igazából eldőlt a mérkőzés.

A második félidő 11. percében Eördögh Andris szépített, esély is volt az egyenlítésre, de ekkor már kiütközött az emberhátrányunk, amit a felcsútiak ki is használtak. Persze kár lenne tagadni, mi is hibáztunk, de a fiúkat minden dicséret megilleti, mert sportemberekhez méltón álltak a mérkőzéshez akkor is, amikor látszott, hogy ez a meccs nem az ő focijukról szól.

Az első helyen állunk 52 ponttal, 8 ponttal megelőzve a 2. helyen álló PFLA (44 pont) gárdáját.

U-16

PFLA U16 – Bp. Honvéd-MFA U16 5–1 (2–0)

Felcsút, PFLA füves pálya

Vezette: Pekoli Dániel (Szappanos Szabolcs és Bukovics Boglárka)

Gólszerző: Hosszú Z. (24' 1–0 11-ből), Vizler L. (45' 2–0), Eördögh A. (56' 2–1), Schuszter R. (64' 3–1), Sipos G. (71' 4–1), Komáromi Gy. (82' 5–1)

Kiállítva: Fazekas Lóránt  (40' MFA)


Bp. Honvéd-MFA: Dúzs - Török, Fazekas, Földesi - Buna, Eördögh (Katona 81'), Csaba D. (Major 81'), Kovács D (Németh B.74'), Csányi - Molnár R (Bocskay 74'), László D. (Bartha R. 74')

Edző: Farkas Tibor


GÓLOK

24' Támadott a hazai együttes, majd a játékvezető, mindenki óriási meglepetésére a kézre fejelt labdát szándékosnak minősítette a 11-es pontnál, így büntetőhöz jutottak a hazaiak, melyet Hosszú Zétény félmagasan lőtt a kapu bal oldalába. 1–0

45' Kapu előtti kavarodás után, Vízler László fejelt kapura, Dúzs a kapufára tolta a labdát, a felvételek alapján nem látható hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt-e a gólvonalon, a játékvezető ennek ellenére megadta a találatot. 2–0

56' Csányi gurított a baloldalon középre, az érkező Eördögh András pedig tizennégy méterről a kapuba bombázta a labdát. 2–1

64' Schuszter Roland elé került a labda, aki 14 méterről talált be. 3–1

71' Baloldalon vezetett támadást a hazai csapat, a középre passzolt labdát Sipos Gábor gyengén lőtte kapura, de Földesi röviden passzolt, pont Sipos elé aki 7 méterről, másodszorra már nem hibázott. 4–1

82' Az előre ívelt labdánk egyből jött vissza. Komáromi Györgyhöz került, a felcsúti támadó pedig úgy lőtt a kapunkba, hogy a labda a baloldali kapufáról pattant a hálóba.  5–1

Farkas Tibor: -  Most még túl magasan vannak az indulatok nálam is, nem szívesen mondok erről bármit is, mert aki itt volt a mérkőzésen, az láthatta mi történik a pályán.

- A csapattal egyébként összességében elégedett voltál, most az eredménytől függetlenül, mert az egy másik dolog?

- Igen, amit elterveztünk, sikerült megvalósítanunk főleg az első félidő elején. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, egyértelműen mi domináltunk, de hát utána ezek a körülmények azért döntően befolyásolták a későbbieket.

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 18 40
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 19 31
3 DVSC-DLA 18 30
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 24
5 ETO FC GYŐR 18 23
6 FERENCVÁROSI TC 18 22
7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 17 22
8 DVTK 18 14
fotók
Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16) Honvéd-MFA - Debrecen (U17)
friss hírek
facebook