Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U16: Izgalmas meccsen, győzelem a hajrában

U16: Izgalmas meccsen, győzelem a hajrában

2018-03-26 11:31

Videoton FC - Bp. Honvéd-MFA 2-3

A 23. fordulóból előre hozott bajnoki mérkőzésre utazott a tabella élen álló U16-os gárdánk Székesfehérvárra, a Videoton csapatához. Molnár Rajmund sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást. A két együttest 46 pont és 7 hely választotta el egymástól, így joggal bizakodhattunk. Szeles, hűvös, borongós időben kezdődött a találkozó.

A pályán aztán ez a különbség eltűnt, mert míg a mieink kapkodóan, sok hibával futballoztak, a piros-kékek hihetetlen elánnal vetették bele magukat a játékba. Meglepetésre a 7. percben egy szabadrúgást követően szereztek vezetést a hazaiak. Na, ekkor már azért éreztük a játékot is látva, hogy ez a meccs nem lesz könnyű. Szerencsére a 17. percben Fazekas Lórinak sikerült belőni az egyenlítő gólt Sikorszki Bence szöglete után. Javult a játékunk és nagyobb iramot is diktáltunk, aminek az volt a következménye, hogy többször jutottunk el a Vidi kapujához, hibázásra kényszerítve a hazai védelmet. Hibáztak is, a 34. percben Eördögh Andrást buktatták a büntető területen belül, a megítélt 11-est Kovács Dominik magabiztosan értékesítette. A félidő végére tehát fordítottunk és a szünet után el is dönthettük volna a mérkőzést, ha a három százszázalékos ziccerünket - egy az egyben szemben a kapussal – ki nem hagytuk volna. Erre jött a labdarúgás íratlan szabálya még pedig az, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Ez a 69. percben jött el, amikor egy kavarodás után Janó Márton egyenlített. Ekkor lett ismételten izgalmas a meccs, aztán jött a hajrá és a 83. percben Csányi Ádám belőtte a győztes gólt, ami után nagy kő esett le a szívünkről. Ezután még mindent megpróbált a hazai csapat, de ekkor stabilan állt a lábán a védelmünk és megvédtük a kapunkat a góltól.

Nehéz, viszont jó és izgalmas mérkőzésen sikerült megszerezni a három pontot. 20 mérkőzés után 55 pontunk van, második a PFLA 19 mérkőzésből szerzett 41 ponttal!

Legközelebb március 21-én, 10 órakor Felcsúton a PFLA ellen lesz a bajnokság igazi rangadója!


U16

Videoton FC - Bp. Honvéd-MFA  2-3 (1-2)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, műfüves pálya, vezette: Lakics Péter. 

Gólszerző: Rébék (7., 1-0), Fazekas L. (17., 1-1), Kovács D. (34., 1-2), Janó (69., 2-2),  Csányi Á. (83., 2-3).


Bp. Honvéd-MFA: Megyeri - Buna, Fazekas, Horváth M., Sikorszki - Eördögh (Bocskay 74.),  Csaba D. (Szecsődi 87.), Kovács D. (Bónus 87.) - László D. (Katona 87.), Németh B. (Bartha R. 74.), Csányi.

Edző: Farkas Tibor


GÓLOK

7'    Koppermann Robin végzett el szabadrúgást 19 méterről. Megyeri Gabi oldalra ütötte a labdát, védőinket megelőzve Rébék Richárd érkezett és 2 méterről a léc alá bombázott.   1-0

17'   Sikorszki Bence rúgta jobbról a szögletet, az érkező labdát Fazekas Lóránt 8 méterről juttatta a hazai kapuba.  1-1

34'   Eördögh Andris cselezte be magát a Videoton büntetőterületére, amikor buktatták, 11-es! A megítélt büntetőt, Kovács Dominik magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába.  1-2

69'   Nem tudtunk felszabadítani és a kapu előtti kavarodást kihasználva, Janó Márton 4 méterről belsőzte a kapu közepébe a labdát.  2-2

83'   A jobboldalról érkező labdát, Bartha Ricardo fejjel továbbcsúsztatta a baloldalra, Csányi Ádám átvette, tett vele 3 lépést és az ötös sarkáról lőtt a kapu közepébe.  2-3


Farkas Tibor: - A játék képe azt mutatta, hogy egy hihetetlen motivált ellenféllel találkoztunk a mai napon. A táblázaton is látható különbséget eltüntették ezzel a mentalitással, ezzel a hozzáállással és bizony nagyon nehéz perceket okoztak számunkra a mérkőzés folyamán.

-  Mennyire zavarta meg a csapatot, mert látható volt, hogy megzavarta ez a fajta agresszív letámadásos játék?

- Igen. Való igaz, hogy bár felhívtam erre a figyelmét a csapatnak, mert az előző ellenük vívott mérkőzésen is hasonló taktikát választottak. Ennek ellenére nem tudtuk jól megoldani a labdakihozatalainkat sem, illetve nem tudtuk úgy birtokolni a labdát, ahogy általában a mérkőzéseinken szoktuk.

- Láttunk jó teljesítményt a csapatban, a két belső védőnkre, Fazekas Lórira és Horváth Milánra gondolok, inkább a széleken tűnt problémás a csapat játéka.

- Azért védekezésben követtünk el hibákat és volt rá példa, hogy a széleken meg tudtak bontani minket és ezekből fakadtak kellemetlen perceink. Kaptunk gólt is ebből.

- Minden szinten panaszkodnak az edzők labdarúgásunk egyik sarkalatos pontjára, ez pedig a gyenge helyzetkihasználás. Ezt megtapasztalhattuk mi is ezen a mérkőzésen. Milyen lélektani oka lehet ennek? Hogyan lehet ezen javítani?

- Igen, bizony az éles helyzetek döntik el, hogy egyáltalán hogyan tudják megoldani ezeket a szituációkat a játékosaink. Való igaz, 2-1-es vezetésünknél háromszor voltunk már csak a kapussal szemben, kétszer a kapusba, egyszer pedig mellé lőttük a labdát. Tehát nem jó döntéseket hoztunk és igen ilyen a futball, kihagytuk a helyzeteket, az ellenfél pedig könyörtelenül kihasználta az övét.

- Ma egy olyan tipikus példáját láttuk annak, amikor egy jó csapat akkor is ki tudja brusztolni a győzelmet, ha nem is játszik jól.  

- Igen, de azt ki kell emelni, hogy a fiúk nem adták fel, 2-2 után is megpróbáltuk a győztes találatot megszerezni, és nyilván annak is, hogy nálunk vannak azért megfelelő kvalitású játékosok, akik ezt megtudják oldani.

- Meg is oldották.

- Hála Istennek igen.


Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 24 50
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 24 46
3 DVSC-DLA 24 38
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 24 35
5 FERENCVÁROSI TC 24 31
6 ETO FC GYŐR 24 29
7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 24 29
8 DVTK 24 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook