Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
U16: Győzelem a Népligetben

U16: Győzelem a Népligetben

2018-02-19 10:33

FTC - Bp. Honvéd-MFA 1-3

Az utánpótlás bajnokság 3. körének, tavaszi nyitónapján, a Népligetben lépett pályára U16-os csapatunk. A bajnoki nyitányon a Népligetben 4-0-ra, míg a 2. kör első fordulójában, a Bozsik Stadionban, 3-0-ra bizonyult jobbnak Farkas Tibor csapata. Ezúttal ismét a Népliget adott otthont a két együttes összecsapásának. A mienk az első helyről (37 pont), a hazaiak a 6. helyről (15 pont) várták a találkozót.

Nem ilyen kezdésre számítottunk. Mintha az öltözőben maradt volna a csapat, mert a 3. percben védelmünk megingását kihasználva, ha szerencsés góllal is, de Burzi Alex révén megszerezte a vezetést a hazai gárda. Az első félidőben nem éreztük a ritmust.

Szünet után, mintha egy másik 11 jött volna ki a pályára. Megváltozott a játék képe, irányítottuk a játékot, aminek meg is lett az eredménye. Fazekas igazi csatárerényeket csillogtatva kétszer is mattolta a zöld-fehérek védelmét. Ehhez azonban nagyon kellett, Kovács Dominik két pazar szögletrúgása is. Közben a 82. percben egy szép Eördögh Andris - Németh Barna összjáték után, utóbbi lőtt gólt. Ezzel a győzelemmel, 6 pont előnnyel állunk a Felcsút előtt, igaz 1 mérkőzéssel többet játszva.


U-16

Ferencvárosi TC - Bp. Honvéd-MFA 1-3 (1-0)

Népliget, műfüves pálya. Vezette: Vida Gábor (Koczák Roland és Busai Attila)

Gólszerző: Burzi Alex (3., 1-0), Fazekas Lóránt (63., 1-1), Németh Barnabás (82., 1-2), Fazekas Lóránt (93., 1-3).

Bp. Honvéd-MFA: Dúzs - Buna, Fazekas L, Horváth M, Sikorszki - Kovács D. - Bartha B, (Csaba D. 60.), Eördögh - László D., Molnár R. (Földesi 84.), Csányi (Németh B. 60.)

Edző: Farkas Tibor


GÓLOK

3' Védelmünk hibáját kihasználva, Burzi Alex szerencsésnek mondható korai találatával szerzett vezetést a hazai csapat. 1-0

63' Kovács Dominik végzett el szögletrúgást, az érkező labdát Fazekas Lóránt juttatta a kapuba. 1-1

82' Erdögh András a jobboldalon két hazai játékost is becsapott, majd remekül passzolta a labdát a védők mellett kilépő Németh Barnabás elé a labdát, akinek első lövése még kijött a kapusról, de másodszorra már nem hibázott. 1-2 

93'  A hosszabbításban ismét Kovács Doma végzett el sarokrúgást és ezúttal is Fazekas Lóránt érkezett és fejelte a labdát a kapuba.  1-3

Farkas Tibor: - Az első félidőben egyrészt nem találtuk a játék ritmusát, másrészt több játékosnál az egyéni teljesítmény alacsony szinten mozgott. Ezáltal a csapatjátékot sem tudtuk működtetni a megfelelő szinten.

- A második 45 perc gyökeres változást hozott, ami az eredményt illeti, és játékban?

- Erre a játékrészre egy "másik" csapat érkezett ki és hacsak pontrúgásokból is sikerült betalálni, de akkor már mi irányítottuk a játékot és több helyzetet is ki tudtunk alakítani, ki tudtunk dolgozni. 

- Mennyire érződött a fiúkon hogy ez az első meccs volt tavasszal?

- Azt szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz, nos ez is az volt. A gond az volt, hogy a felkészülési mérkőzéseken mutatott jó teljesítményből nagyon keveset mutatott meg ma a csapat. Az eredménnyel azonban mindenképpen elégedett vagyok.

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 18 40
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 19 31
3 DVSC-DLA 18 30
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 24
5 ETO FC GYŐR 18 23
6 FERENCVÁROSI TC 18 22
7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 17 22
8 DVTK 18 14
fotók
Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16) Honvéd-MFA - Debrecen (U17)
friss hírek
facebook