Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Jövő reménységei 4.

Jövő reménységei 4.

2018-02-16 11:04

László Dávid

Öt éves kora óta futballozik igazán, de már egészen kicsi korától érdeklődik a foci iránt. Először a tévében látott futballistákat próbálta másolni, majd nagyszülei buzdítására kezdett komolyan foglalkozni a focival. Büszke rá, hogy a Magyar Futball Akadémia sorait erősítheti, immár profi szerződéses játékosként.

Mondj pár szót magadról!

László Dávidnak hívnak, tizenöt éves vagyok. 2016-ban igazoltam a Budapest Honvédhoz. Az U16-os korosztályban játszom, de már bemutatkoztam az U17-ben is.

Ki vezetett be a futball világába?

Édesapám vitt el először labdarúgó edzésre, de a foci világát Szoboszlai Zsolt, az első edzőm ismertette és szerettette meg velem. Öt évesen kezdtem el focizni a székesfehérvári Főnix Gold FC-ben.

Miért szereted a focit?

Imádom ezt a sportot, a foci az életem. Fontos számomra a közösség, a csapattársak, fontosak a sikerélmények, a győzelem és csatárként persze a gólok is.

Hol játszottál ezelőtt?

A Főnix Gold FC-ben kezdtem. Nagyon sok szép évet töltöttem el ott. 12 évesen kerültem Győrbe, a Győri ETO Akadémia utánpótlás csapatába, majd két év elteltével átigazoltam a Honvédba. Mindegyik egyesületemtől nagyon sokat kaptam és kapok is jelenleg. Úgy érzem, hogy jó helyre kerültem itt a Honvédnál, ahol sokat fejlődhetek, mind szakmai, mind fizikai téren.

Hogyan kerültél a Magyar Futball Akadémiára?

Domján Norbert megkeresésére mondtam igent, és így kerültem az Akadémiára.

Nehéz volt beilleszkedni a kollégiumba? 

Nagyon könnyen beilleszkedtem az akadémiai közösségbe. Szerintem ezt nagy részben annak köszönhetem, hogy már korábban, Győrben is kollégista voltam.

Ki a példaképed?

Alexis Sanchez a példaképem és a kedvenc játékosom is. Nagyon tetszenek a technikai megoldásai és a játékintelligenciája.

Hogyan képzeled el a jövődet?

Be szeretnék mutatkozni a Honvéd NBI-es csapatában, később pedig szívesen kipróbálnám magam egy külföldi bajnokságban is.

Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásod során?

Nyertem Országos Diákolimpiát, ahol a legtechnikásabb játékosnak választottak és több alkalommal szerepeltem már a korosztályos magyar válogatottban is. Nemrég pedig profi szerződést kaptam a Honvédtól.


Névjegy:

Név: László Dávid

Születési hely, idő: Székesfehérvár, 2003. 04. 25.

Poszt: csatár

Magasság: 174 cm

Súly: 64 kg

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 18 40
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 19 31
3 DVSC-DLA 18 30
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 24
5 ETO FC GYŐR 18 23
6 FERENCVÁROSI TC 18 22
7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 17 22
8 DVTK 18 14
fotók
Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16) Honvéd-MFA - Debrecen (U17)
friss hírek
facebook