Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Nemcsak a széllel gyűlt meg a bajunk

Nemcsak a széllel gyűlt meg a bajunk

2017-12-13 10:53

Barátságos mérkőzések

Három meccs, három vereség Sankt Pöltenben.

Szerdán korán volt ébresztő az akadémián, 3 utánpótláscsapatunk - U17, U16, U15 - St. Pöltenbe utazott barátságos mérkőzésekre. Közel 5 órai utazás után, napsütéses, ugyanakkor viharos erejű szélben érkeztünk meg a Bécstől kb. 70 km-re lévő városba. Sankt Pöltenről tudni kell, hogy régi magyar neve Szent Pöltény és Alsó-Ausztria szövetségi tartomány fővárosa, több mint 50 ezer lakójával a legnagyobb városa is.

Az U16 és az U15 egy időben 13 órakor, az U17 pedig 15 órakor lépett pályára. Orkán erejű szélben kezdődtek meg a mérkőzések, amelyek nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Sajnos a szél jelentősen befolyásolta a játékot, amelyet a hazaiak sikeresebben használtak ki.

 

U15

St. Pölten - Bp. Honvéd-MFA  5-4 (2-2)

Gólszerzőink: Németh Dániel (2), Horváth Dániel, Szabó Bence.

Az első félidőben minket támogatott a nagy szél, jól is kezdtünk, hiszen 1-0-ra, és 2-1-re is vezettünk, de szünetre 2-2-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. Jól és lendületesen is játszottunk, de jött a második játékrész és az orkánszerű szelet kihasználva a hazaiak 10 perc alatt lőttek 3 gólt. Ezután elkezdtünk kapaszkodni, fel is zárkóztunk, de egyenlíteni már nem sikerült.

 

U16

St. Pölten - Bp. Honvéd-MFA  6-1 (3-0)

Gólszerzőnk: László Dávid

A széllel támogatott tiszta kékben játszó St. Pölten, gyorsan döntésre vitte a dolgot. Védelmi hibáinkat kihasználva és a szél segítségével negyedóra alatt lőtt 3 góllal - az első gól 4 méteres lest követően született - el is döntötték a meccset. Nem tudtunk mit kezdeni a gyorsan és pontosan, gólveszélyesen játszó hazai csapattal. A második félidőben, annak ellenére, hogy a szél nekünk segített, ezt az előnyt mi nem tudtuk kihasználni, sőt... Szerencsére, László Dávid góljával sikerült megszereznünk a becsületgólunkat, mielőtt a játékvezető lefújta volna a meccset...

 

U17

St. Pölten U18 - Bp. Honvéd-MFA U17    2-1 (1-0)

Gólszerzőnk:  Fogarassy Máté

Utoljára Miskei Attila csapata lépett pályára. Kifejezetten jó mérkőzést játszott a két együttes. Az első játékrészben mindkét együttesnek voltak lehetőségei. Nálunk Hajnal Geri hagyott ki nagy helyzetet, 14 méterről centikkel lőtt a jobb kapufa mellé. A másik oldalon a hazaiak egy akció végén találták el a kapufát. Az első negyedóra végén aztán egy - számunkra szerencsétlen - góllal szereztek vezetést az osztrákok. Ez is maradt a félidő eredménye, sajnos időnként nem jól zártunk a középpályán, ezért Schritt Martinnak nem egy alkalommal kellett bravúrral védeni. A szünetben sikerült Attilának rendezni a sorokat - azzal együtt, hogy a nem szűnt a nagy szél és ez a hazaiakat támogatta a második játékrészben -, bátrabban játszottunk és ennek meg is lett az eredménye. Egy gyönyörű, korszerű támadás végén, Constantino beadását, Fogarassy Máté fejelte a kapuba. Ezt követően is volt lehetőség mindkét kapu előtt, és amikor már mindenki azt gondolta, hogy döntetlen marad az eredmény, párharcot vesztettünk a felezővonalnál, a szélső elvitte a labdát, majd középre emelte, védőink pedig a 16-os vonalán csak nézték, hogy a csereként pályára lépő játékos, 5 méterről, a gólvonalon ragadt Kemenes Boti mellett a sarokba fejel. Így sajnos vereség lett a vége.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 18 40
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 19 31
3 DVSC-DLA 18 30
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 24
5 ETO FC GYŐR 18 23
6 FERENCVÁROSI TC 18 22
7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 17 22
8 DVTK 18 14
fotók
Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16) Honvéd-MFA - Debrecen (U17)
friss hírek
facebook