Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Döntés 4 perc alatt

Döntés 4 perc alatt

2017-11-18 16:54

Bp. Honvéd-MFA - ETO FC Győr 3-0

U17-es csapatunk után a fiatalabbak léptek pályára. László Dávid ezúttal az U17-es gárdánkban szerepelt. Az eddig többnyire csatárt játszó Fazekas Lóránt, ezúttal a védelemben foglalt helyet. Remek időben, kezdődött a mérkőzés, melynek első félidejét megtették a "Pisont István Alapítvány" kiválasztó mérkőzésére készülő 14 éves roma fiatalok.

Rögtön az első percben Molnár Rajmi került helyzetbe, de 12 méterről lőtte a kapus kezébe a labdát. Nem sokat késett a válasz. Kapusunk, Megyeri Gabi rosszul passzolt előre a vendégek elcsípték, visszajátszották középre, az egyedül álló Farkas Balázsnak, ő egyből kapu felé fordult és 11 méterről lőtt, de Gabi nagy bravúrral lábbal mentett. A 10. percben baloldali szögletünk után Horváth Milán, 2 méterről fejelt óriási helyzetben fölé. A 36. perc, újabb baloldali sarokrúgást végeztünk el. A belőtt labdáról Molnár Rajmi centikkel lemaradt ugyan, de érkezett Horváth Milu, ő azonban 1 méterről fölé lőtt. Gyengén játszottunk, kapkodtunk, gól pedig nem esett, 0-0-val vonultak szünetre a csapatok.

  A 48. percben 3 szögletet is elvégezhettünk eredmény nélkül. Az 52. perc hozta a mérkőzés helyzetét! A győriek szabadrúgását követően, a gólvonalon, a kapu közepében álló Megyeri Gabi kiejtette a labdát, a győri védő, Wagenhoffer fél méterről, bárhova fejelhette volna, ő azonban fölé fejelte! Ezt a vendéghelyzetet leszámítva uraltuk a játékot, amikor elérkeztünk a 65. perchez, amely után szenzációs öt percet produkált a csapat, amivel el is döntötte a meccset. Fazekas Lóri remek fejese, Németh Barna szemfülessége és Kovács Doma higgadtan belőtt tizenegyese, megpecsételte a zöldek sorsát. Majd jöttek a cseréink, akik nagyon jól illeszkedtek a működő gépezetbe, a fölényünk és a játékunk minősége sem csökkent, így magabiztosan nyertünk.

Csapatunk jelenleg a tabella  1. helyén áll!

 

Bp. Honvéd-MFA - ETO FC Győr  3-0 (0-0)

Bozsik Stadion,  műfüves edzőpálya. Vezette: Zimmermann Márió  (Füleki Csaba és Farkas Zsolt)

Gólszerzők:   Fazekas Lóránt (65'),  Németh Barnabás (68'),  Kovács Dominik (69' 11-ből)

                   

Bp. Honvéd-MFA:  Megyeri - Buna,  Fazekas, Horváth M., Földesi (Csányi 46.), Sikorszki  - Csaba - Major (Eördögh 71.), Kovács D. (Bónus 80') - Molnár R. (Szecsődi 80.), Németh B. (Bocskay 71.

Edző: Farkas Tibor

 

GÓLOK

65'  Kovács Dominik baloldali szögletét, Fazekas Lóránt a hosszú oldali ötös sarkáról, a védők fölött átfejelve juttatta a kapuba.  1-0

69'  Ezúttal a jobboldalról jött a sarokrúgás. A kapu előtti nagy kavarodásban Németh Barnabás eszmélt a leghamarabb és 5 méterről lőtte a lábak között a labdát a kapu közepébe.  2-0

70'  Németh Barna kapott labdát a vendégek 16-osán belül, egy szép csel után azonban buktatták. 11-es! A megítélt büntetőt Kovács Dominik a jobb alsó sarokba lőtte.   3-0

 

Farkas Tibor: - A második félidőben egy más felfogású csapat lépett pályára, mint az elsőben. A szünetben szerkezetet váltottunk, de nem ennek tudom be a játék javulását, hanem az egyéneknek, csapatrészeknek, és a csapatnak, hogy más mentalitással játszottunk a második 45 percben.

- Mindig szoktad mondani, hogy a keret nem 11 játékosból, hanem 24 játékosból áll. Most ezt valóban láthattuk és tapasztalhattuk is, hiszen a cserék jól szálltak be és lendítettek az együttes játékán.

- Igen, hát ez és hála Istennek visszatérő jó dolgok, mert az nagyon fontos hogy mindenki átérezze, a csere játékos is annak jelentőségét, hogyha pályára lép, akkor tudjon hozzátenni a játékhoz. 

- Mi lehet a magyarázata annak, hogy a második félidőben játszik jól a csapat. Így volt ez szombaton Debrecen ellen és ma a Győr ellen is. Mindkét meccsen 3-0-ra nyertünk, Valami magyarázat biztos van, de mi?

- Hát, ha én ezt így egyből tudnám, akkor tennék ellene, de nem tudom. Én azt gondolom, hogy elég sokat foglalkozunk ráhangolással és talán az, hogy nem kellő hőfokon tudjuk kezdeni ezeket a mérkőzéseket. A második félidő mindig egy kicsit jobb. 

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 18 40
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 19 31
3 DVSC-DLA 18 30
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 24
5 ETO FC GYŐR 18 23
6 FERENCVÁROSI TC 18 22
7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 17 22
8 DVTK 18 14
fotók
Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16) Honvéd-MFA - Debrecen (U17)
friss hírek
facebook