Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
A győzelem... az MFÁ-é!

A győzelem... az MFÁ-é!

2017-10-19 08:52

Bp. Honvéd-MFA - Ferencvárosi TC 2-1

Az első fordulóban a Fradi elleni kétgólos győzelemmel kezdtük a bajnokságot a Népligetben. Szombaton ismét a zöld-fehérek voltak az ellenfelek a Bozsik Stadionban. Két játékosára - Cipf Dominikra és Irimiás Gergőre - válogatottbeli szereplésük miatt nem számíthatott csapatunk edzője, Miskei Attila.

Az már az első percekben kiderült, hogy a vendégek szoros védekezés mellett, a kontratámadásokra építenek. Bár fölényben játszottunk, érezhető volt, hogy nem lesz könnyű feltörni a zöldek védelmét. Az 5. percben Burzi Alex lőtt 16 méterről a bal kapufa mellé. A 8. percben Fogarassy Máté bombázott magasan a Fradi kapuja fölé, a 13. percben Tóth Peti lövését hárította Bánki Márton a Ferencváros kapusa. Az első 20 perc egyértelműen a miénk volt. A 31. perc hozta a szórványos vendégakciók egyik legnagyobb helyzetét, a kapu elé belőtt labdát, Lakatos Zoltán lőtte 4 méterről fölé. A 38. percben váratlanul és meglepetésre gólt értek el a vendégek Berzi Alex találatával. A 42. percben Májer Peti lőtt fölé. 

A második 45 perc nagy iramot hozott, ami a feszültségben is megmutatkozott a két csapat között. Sok felesleges szabálytalanság jellemezte a mérkőzést. Amikor lecsillapodtak a kedélyek, a játék vette át a szerepet és ebben mi voltunk a vállalkozóbbak. A 60. percben Tóth Roli szabadrúgását, Tóth Peti fejelte nagy helyzetből mellé. Hatalmas iramot diktáltunk és már nagyon érett az egyenlítés, ami megnyugtatólag jött is a 71. percben. Tóth Roli felező vonalról elvégzett szabadrúgása után a tömörülésből Csörgő Viktor juttatta a hálóba a labdát. Aztán ismét Tóth Peti előtt nyílt lehetőség, azonban nagy ziccerben hibázott. A vendégek arra vártak, hogy kontrázhassanak és egy ilyen lehetőség után Mazzonetto Nicolo alig lőtt 20 méterről mellé. A 90. percben ismét Tóth Roli emelt a vendégek ötösére a felezővonalról és Juhász Zsombi mindenkit megelőzve lőtte a labdát 3 méterről a hálóba. 

Aztán jöhetett az öröm és az összeborulás! Nyertünk! Végig szívvel hajtott a csapat, de a második félidőben igazából játszott is és ez a győzni akarás vezetett a győzelemhez!

 

Bp. Honvéd-MFA - Ferencvárosi TC 2-1 (0-1)

Bozsik Stadion, műfüves pálya. Vezette: Kovács Barnabás (Lucián János és Lovas Norbert)

Gólszerzők:  Burzi Alex (38., 0-1), Csörgő Viktor (71., 1-1), Juhász Zsombor (90., 2-1).

 

Bp. Honvéd-MFA: Schritt - Nagy B., Juhász Zs., Csörgő, Tóth R. - Zvara - Májer P. (Mucsányi 46.), Szabó D. - Hajnal (Constantino 60.), Aszalós 83.),  Tóth P., Fogarassy (Komiszár 46.).  

Edző: Miskei Attila

 

GÓLOK

38'  Egy védelmi hibát kihasználva, a kapunk elé került a labdát, Burzi Alex 10 méterről lőtt a kapuba.  0-1

71'  Tóth Roland a felezővonalról ívelte a labdát a ferencvárosi kapu elé, a tömörülésben Csörgő Viktoreszmélt a leghamarabb és 5 méterről juttatta azt a kapuba.  1-1

90'  Mintha ismétlést láttunk volna! Tóth Roland ezúttal is a felező vonal közeléből végzett el szabadrúgást, a kapu elé emelt labda a nagy kavarodásban Juhász Zsombor elé pattant, védőnk pedig 3 méterről a hálóba lőtte.   2-1

 

Miskei Attila: - Jól kezdtük a mérkőzést, tudtuk mire számíthatunk az ellenféltől. Abszolút kontrajátékra rendezkedtek be, ezt megoldottuk, sajnos egy lecsorgó labdából sikerült vezetést szerezniük. Ezután ha lehetett még jobban visszazártak, továbbra is kontrában bíztak, szerencsére ezt jól reagáltuk le, sikerült is megtalálnunk ennek az ellenszerét, hatalmas szívvel és két szabadrúgás után sikerült megfordítanunk a mérkőzést.

- Nekem úgy tűnt, hogy ez a két pontrúgás begyakorolt figura volt. A kapu elé ívelt labdával mindkétszer megtaláltuk a tömörülésben a réseket, amiből aztán két gól is született, melyet két belső védőnk szerzett.

- Igen nekik nagy erősségük a fejjátékuk és Tóth Rolinak a remek rúgótechnikájára is mindig lehet számítani. Ezt a mérkőzést sajnos így, szenvedve tudtuk megnyerni, mert az ellenfél játékához alkalmazkodtunk és ezért nehezen találtunk rést a Fradi védelmében. 

- Nemcsak a csapat szenvedett egy ideig a pályán, hanem mi is a kispad mellett, hiszen ordító gólhelyzeteket hagytunk ki. 

- Igen, hatalmas gólhelyzetek voltak. A gólok mellett volt még több lehetőségünk, ami most nem ment be, de továbbra is a befejezéseknél a koncentráción nagyon sok fog múlni. Remélem, hogy ebben, hétről hétre fogunk javulni. Tóth Petinek 3-4 lehetősége is volt, remélem jövő héten majd kettőt értékesít belőle.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 18 40
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 19 31
3 DVSC-DLA 18 30
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 24
5 ETO FC GYŐR 18 23
6 FERENCVÁROSI TC 18 22
7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 17 22
8 DVTK 18 14
fotók
Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16) Honvéd-MFA - Debrecen (U17)
friss hírek
facebook