Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Három a Fradinak

Három a Fradinak

2017-10-19 08:47

Bp. Honvéd-MFA - Ferencvárosi TC 3-0

A 8. fordulóban ismét találkozott egymással a Honvéd és a Ferencváros U16-os csapata, ezúttal a Bozsik Stadionban. Az első fordulóban a mieink a Népligetben 4-0-ra nyertek. Azóta a két együttes között, 9 pont különbség alakult ki, csapatunk a 2., a zöld-fehérek pedig a 4. helyről várták a szombati találkozót. Farkas Tibornak két meghatározó játékosa hiányzott, a gárda kapitánya és jobbhátvédje Buna Gábor és a legjobb formában lévő játékosa Molnár Rajmund.

Az első kapura lövés a zöld-fehérek játékosa, Vincze Zsombor nevéhez fűződik, aki 28 méterről lőtt mellé. A 10. percben László Dávid 25 méterről lőtt fölé. A 22. percben majdnem megszereztük a vezetést, de egy baloldali szögletet követően Földesi Dominik kapufára fejelte a labdát. A 25. percben Major Ernő lőtt 25 méterről mellé. Az első félidő a mieink fölényével telt el, gól nélkül.

  A második félidő elején László Dávidnak volt két lehetősége, de az elsőt, a Fradi kapusa Gábriel Gergely védte, a másodiknál 14 méterről célozta meg a kaput, de a labda elkerülte a bal felső sarkot. A 65. perc hozta a mérkőzés – talán - legszebb jelenetsorát, bár nem lett belőle gól. Sikorszki Bence adott be balszélről, László Dávid pedig félfordulattal, kapásból, 14 méterről lőtt, de Gábriel hihetetlen bravúrral a levegőben úszva, öklözte kapu fölé a labdát. Szép akció volt, remek lövéssel és védéssel! Két percre rá már nem volt ellenszer. Egy igazán korszerű támadás végén, László Dávid révén megszereztük a vezetést. A góllövőlistát vezető támadónk, a 79. percben megduplázta góljaink számát. Ekkor már nagyobb fölényben játszottunk, a végig jó iramú találkozón. A 93. percben csereként pályára lépő Németh Barnabás bombagólja állította be a 3-0-ás végeredményt.

Győzelmünkkel átvettük a vezetést a tabellán!

 

Bp. Honvéd-MFA - Ferencvárosi TC 3-0 (0-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya. Vezette: Lucián János (Kovács Barnabás és Lovas Norbert)

Gólszerzők: László Dávid (67. és 79.), Németh Barnabás (93.).

 

Bp. Honvéd-MFA: Megyeri  -  Horváth M.,  Csaba D., Földesi - Bocskay (Mándoki 90.),  Eördögh, Kovács D. (Pogonyi 90.), Bónus (Fazekas 65.), Sikorszki - László D. (Németh B. 82.), Major (Csányi 82.).

Edző: Farkas Tibor

 

GÓLOK

67'  Sikorszki baloldalról emelte át a hosszú oldalra a labdát, Horváth Milán középre fejelte, és a védők közé berobbanó László Dávid két lépés után, 7 méterről a kapuba lőtte. Szép, korszerű támadás volt!  1-0

79'  Középen László Dávid, a középső védőt megelőzve elvitte a labdát a kifutó kapus mellett, a hálóőrt is érintő labda a jobb alsó sarokba gurult.  2-0

93'  Németh Barnabás tört be a jobbösszekötő helyén a Fradi tizenhatosára, majd 12 méterről, jobbal kilőtte a jobb felső sarkot. Bombagól volt!  3-0

 

Farkas Tibor: - Sajnos az első félidőben nem tettünk olyan energiákat a mérkőzésbe, ami azt eredményezte volna, hogy tudunk belőle gólt szerezni. Mindenesetre sok tapasztalatot hozott ez a játékrész.

- Az viszont a csapat dicsérete, hogy két sérült standard játékosod, Buna Gabi és Molnár Rajmund nélkül is ilyen sikeres tudott lenni.

- Ilyen mindig elő fog fordulni, történhetnek ilyen sérülések, amikor meghatározó játékosok kiesnek a csapatból. Huszonnégyen vagyunk, ma sikerült pótolni őket.

- Hiányuk nem nagyon látszott meg, különösen a második 45 percben. Csereként beállt Németh Barna gyönyörű szép gólt lőtt. Úgy gondolom az ilyen típusú játékosokra is nagy szüksége van a csapatnak.

- Természetesen ez nagyon fontos, hogy a cserejátékosok motiváltan lépjenek pályára és ne azt érezzék, hogy most ők nem voltak kezdők, és sértődés munkálkodik bennük. Én azt gondolom, hogy ez nem jellemző, ezt nem érzékeltem, és mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, jól szálltak be és még sikeresek is voltak.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 18 40
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 19 31
3 DVSC-DLA 18 30
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 24
5 ETO FC GYŐR 18 23
6 FERENCVÁROSI TC 18 22
7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 17 22
8 DVTK 18 14
fotók
Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16) Honvéd-MFA - Debrecen (U17)
friss hírek
facebook