Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Gólzápor a rangadón

Gólzápor a rangadón

2017-10-19 08:31

Bp. Honvéd-MFA - MTK Budapest 5-0

Az elmúlt heti felcsúti vereség után, ezúttal egy újabb szokásos - bár az elit bajnokságban ez nem újdonság- rangadó következett, az MTK Budapest ellen. Mivel később kezdődött az U17-es csapatok találkozója - az MTK buszának defektje miatt - így közel félórát csúszott a fiatalok mérkőzésének kezdési időpontja is.

Nagy vendég helyzettel indult a találkozó, az 5. percben Sali Roland 13 méterről, nagy gólhelyzetben lőtt a kapu mellé. A 12. percben, Molnár Rajmund lőtt az ötös sarkáról fölé. A 29. percben ismét vendég ziccer, Farkas Botond 2 méterről bombázta fölé a középre lőtt labdát. Az első félidőben a szokásoknál gyengébben játszottunk, a kék-fehérek az ismert, sokpasszos játékot játszották. Már úgy tűnt, hogy nem lesz gól ebben a félidőben, amikor Molnár Rajmund révén megszereztük a vezetést. Ehhez hozzátartozik, hogy Major Ernő remekül ismerte fel a helyzetet és adott pazar gólpasszt. Lélektanilag legjobbkor szereztünk vezetést.

Jól kezdtük a második félidőt, sőt majdnem góllal, de László Dávid a kapusba vezette a labdát. Az 52. percben  ismét jól „dolgozott" a Major - Molnár páros, aminek a vége egy újabb remek átadás utáni pazar gól. Remekül futott a „szekér”, szép támadásokat, helyzeteket, igazi örömjátékot és egy remek Csányi Ádám találatot hozott a félidő első fele. A gól után, a 71.percben Farkas Botond kiállításával, tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés. Az emberelőnyünket László Dávid révén gyorsan ki is használtuk és nem volt még vége. A 82. percben két csereként pályára lépett játékosunk Szecsődi Gergő és Németh Barna hozta össze a gólt és tette fel a koronát a csapat második félidei teljesítményére. Ezzel ki is alakult az 5-0-ás végeredmény.

Pazar második félidőt láthattunk, kétségtelen, hogy a Major Ernő (3 gólpassz) és Molnár Rajmond (2 gól, 2 gólpassz) páros vitte a prímet, de remekül mozgott a csapat, várjuk a hasonló folytatást. 

Az első kör - 7 forduló - után, a  csapat jelenleg 1 pont hátránnyal áll a PFLA mögött, a 2 helyen. 

 

Bp. Honvéd-MFA - MTK Budapest 5-0 (1-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, vezette: Szanó II. Péter  (Vasziliu Tamás, Tóth Tamás)

Gólszerzők: Molnár R. (43., 52.), Csányi Á. (71.), László D. (74.), Németh B. (82.)

 

Bp. Honvéd-MFA: Dúzs - Buna, Horváth M., Földesi, Sikorszki - Eördögh (Katona 71), Kovács D. (Szecsődi 77') - Major - László D. (Kocsis D. 77.), Molnár R. (Németh B. 77.),  Csányi (Bocskay 71.)

Edző: Farkas Tibor

 

Kiállítva: Farkas Botond (MTK) a 72. percben.  

 

GÓLOK

43'  Major Ernő keresztbe vezette a labdát, majd szenzációsan emelt Molnár Rajmundhoz aki kapura fordult és 13 méterről félmagasan a kapu jobboldalába lőtte a labdát.  1-0 

52'  Ismét a Major, Molnár kettős! Ernő vezette középen a labdát, 20 méterre a kaputól, zseniálisan emelt a védők fölött  a büntetőterületre, Molnár Rajmund startolt a labdára, elemelte a kapus mellett és 5 méterről az üres kapuba passzolta. 2-0

71'  Molnár Rajmi a baloldalról játszotta át a labdát a hosszú oldalra, Csányi Ádám pedig ballal, 12 méterről bombázott, a hosszú, jobb felső sarokba.  3-0

74'  Gyorsan kihasználtuk az emberelőnyt, Major Ernő immár harmadik gólpasszát adta, labdáját ezúttalLászló Dávid rúgta 11 méterről a kapuba.  4-0

82'  Két cserejátékosuk hozta össze a találkozó utolsó gólját! Szecsődi Gergő szép átadása után, Németh Barnabás 6 méterről gurította a kapuba a labdát.  5-0

 

Farkas Tibor: -  Gyengébb első félidő után, pazar második félidőt játszott a csapat. Az első félidőben az MTK uralta, irányította a játékot. Nem találtuk a játék ritmusát. A szünetben rendeztük a sorokat, illetve egy picivel más taktikával jöttünk ki a második félidőre, ami igazából meghozta azt a kívánt eredményes játékot, amit ebben a játékrészben láthattunk a csapattól.

- Ha egy kicsit mélyebbre nézünk, ezeken kívül számos olyan lehetőségünk is volt, ami góllal kecsegtetett. 

- Jó hát azt gondolom, hogy itt az utánpótlásban arról beszélni, hogy százszázalékos helyzetkihasználás, az inkább ritkább eset. Persze volt lehetőségünk még emellett, de abszolút nem vagyok elégedetlen. Azt gondolom, hogy főleg a második félidőben jól teljesített a csapat.

- A bajnokság egynegyedén vagyunk túl és nagyon jól szerepel a csapat. Milyen fejlődési tendenciát látsz?   

- Ha a fejlődési tendenciáról beszélünk, én visszamennék egy kicsit jobban a múltba és a felkészülési mérkőzéseket is ide venném. Ahhoz képest én azt gondolom, hogy nagy utat járt be a csapat, mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk, haladunk előre, de az optimális azért még messze van. Az elmúlt 7 mérkőzés kapcsán az eredmények kifejezetten jók, ami erősíti a játékosokat abban, hogy bízzanak a munkában, higgyenek az elvégzett edzésekben, amit napról-napra, hétről-hétre adunk nekik.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 18 40
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 19 31
3 DVSC-DLA 18 30
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 24
5 ETO FC GYŐR 18 23
6 FERENCVÁROSI TC 18 22
7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 17 22
8 DVTK 18 14
fotók
Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16) Honvéd-MFA - Debrecen (U17)
friss hírek
facebook