Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Hatot kapott a Vidi

Hatot kapott a Vidi

2017-10-19 08:30

Bp. Honvéd-MFA - Videoton FC 6-0

Volt miért visszavágni, ugyanis Fehérváron, az előző körben egy fordulatos, drámai mérkőzésen szenvedtük vereséget 5-4-re. De nemcsak ez adta a mérkőzés jelentőségét, hanem az hogy a Vidi elleni találkozó volt a szerdai BL-visszavágó „főpróbája” is, melyet a centerpályán játszottak a csapatok.

Nagyon erős összeállításban volt lehetősége pályára küldeni a csapatot Simon Miklósnak, így nem csoda hogy egyből kezünkbe vettük a mérkőzés irányítását. Nem is sokat kellett várni az első találatra, a 15. percben, Májer Milu góljával indult a gólgyártás, Novák Ricsi pedig folytatta. Továbbra is uraltuk a játékot, magabiztosan és jól játszottunk. A félidő utolsó negyedórájára jutott egy kihagyott Májer Milán és egy belőtt Kovács Nikolász büntető. 3-0-ás vezetéssel zártuk ezt a játékrészt.

A második 45 percben folytatódott a remek foci, a tiszta fehérben játszó vendégek bár erőfeszítésre kényszerítették a csapatot, de nem tudtak ellenállni egy-egy veszélyes támadásunknak. Negyedóra alatt Májer után Novák is megduplázta góljainak számát, nem is akármilyen találatokkal. Az utolsó negyedórára Simon Miklós átadta a karmesteri pálcát, segítőjének Faltusz Zolinak, azzal a kéréssel,  hogy lőjön a csapat még egy gólt. Ez a vágya a lefújás pillanatában teljesült, mivel a csereként pályára lépő Kecskeméti Laci, a 90. percben betalált, kialakítva a 6-0-ás végeredményt.

Az egész mérkőzésen nagyon jól játszottunk, biztató volt ez a szerdai BL-visszavágó előtt, de az egy másik mérkőzés lesz, a Videotonnál sokkal erősebb ellenfél ellen. 

Jöhet tehát a szerdai BL visszavágó, 2-2-ről indulunk!  

 

Bp. Honvéd-MFA - FK Sutjestka Niksic    

2017.10.18. (szerda) 17 óra,  Bozsik Stadion Centerpálya

Várjuk kedves szurkolóinkat!   

 

Bp. Honvéd-MFA - Videoton FC 6-0 (3-0)

Bozsik Stadion, Centerpálya. Vezette: Tóth Márton (Balla levente, Szabó László István)

Gólszerzők:  Májer Milán (15. és 58.), Novák Richárd (26. és 71.), Kovács Nikolász (38.), Kecskeméti László (90.).

 

Bp. Honvéd-MFA: Berla - Temesvári, Soltész D., Szendrei, Stoiacovici (Darabont 71.), Nagy G. (Csaba Dániel. 46.), Májer M. (Kecskeméti L. 75.), Cseh (Szabó P. 63.), Falusy, Novák R., Kovács N. (Borovsky 63.)

Edző: Simon Miklós.

 

GÓLOK

15'  Korszerű támadás végén, Stoiacovici visszagurított labdáját, Májer Milán, 8 méterről, jobb belsővel lőtte a bal felső sarokba  1-0

26'  Szendrei a baloldalról, jobb külsővel perdítette középre a labdát, az érkező Novák Richárd pedig 4 méterről belsőzte a kapu közepébe.  2-0 

38'  Majer Milut buktatta Kovács Dávid a büntetőterületen belül, 11-es! A megítélt büntetőt, Kovács Nikolász lőtte a bal felső sarokba.  3-0

58'  Szendrei Norbi volt ezúttal az előkészítő, pompás labdával indította Májer Milánt, amivel támadónk megiramodott és 15 méterről a kifutó kapus mellett a kapuba lőtte.  4-0

71'  Májer Milu az alapvonalról visszagurította középre a labdát, Novák Richárd érkezett és megelőzve a védőt, 6 méterről, ballal a léc alá bombázta.  5-0

90'  Soltész Dominik emelt a védők mögé, Kecskeméti László megelőzve a kapust elvitte mellette a labdát, bár kisodródott, de így is sikerült a bal sarokba lőnie a labdát.  6-0

 

Simon Miklós: - A szerdai mérkőzésre készülve, erős összeállításban tudtunk játszani, ezért nagyon nagy köszönettel tartozunk a klubnak és a klubvezetésnek, hogy ezt létrehozta. Ez nagyban befolyásolta a mérkőzést és az eredményt. Azt gondolom, hogy néha szemet gyönyörködtető játékkal és szép gólokkal sikerült megérdemelten nyerni.

- A csapat minden játékosa szinte maximálisan odatette magát, nagyszerű pálya, remek idő, még mondhatjuk azt is, hogy ilyen szempontból ideális volt ellenfél is. Azt hiszem ma nagyszerű produkciót láthattak a nézők, akik kilátogattak a mérkőzésre.

- A Videoton megráncigálta a bajszunkat egy kicsit az első meccsen. Fehérváron beleszaladtunk egy 5-4-es vereségbe, ez nagyon nem esett jól, benne is maradt a lelkünkben. Nagyon nehéz ilyenkor egy ilyen motivált és agresszív csapatot látni a pályán, mert ugye mindenkinek már benne van a fejében a szerdai mérkőzés, de ezt nagyon jól megoldották a srácok. Büszke is vagyok rájuk, hogy abszolút nem úgy léptek a pályára, hogy vigyázzanak magukra és csak legyünk túl a mérkőzésen. Ez nekik is jó, mert úgy érzem, hogy élvezték a játékot.

- Örömteli volt tapasztalni, hogy nem is vettük észre hogy 11-en vagy 14-en léptek pályára ezen a mérkőzésen, mert akik csereként jöttek be, azok is parádésan teljesítettek.

- Igen, azért azt ne felejtsük el, hogy akik beszálltak, ők az alapcsapat tagjai, most azért szorultak a padra, mert az NB III-as csapatunkból visszajátszók voltak. Nagyon jó érzés hogy Pisont István segítségével nagyon jó hátterünk van arra, hogy felkészüljünk a BL mérkőzésre. Ezúton köszönöm neki a segítséget és az együttműködést. 

- Szerdán viszont jön az FK Sutjeska Niksic elleni visszavágó. Egy mondat erejéig, mi az addigi program?

- Igazából a programon nem változtatunk, ugyanúgy fogunk edzeni, mint a heti ritmusunk ezt megkövetelné, nyilván a mérkőzés miatt könnyítjük az edzéseket. Próbálunk taktikailag úgy felkészülni az ellenfelünkre, hogy ne érjen minket meglepetés, de mivel egy nagyon jó és agresszív csapatról van szó, azt úgyis az aznapi forma fogja eldönteni, hogy ki az, aki esetleg sikeresebb lehet.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 6 12
2 DVSC-DLA 6 12
3 MTK BUDAPEST 5 12
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 6 9
5 FERENCVÁROSI TC 6 8
6 DVTK 5 7
7 ETO FC GYŐR 5 3
8 BUDAPEST HONVÉD-MFA 5 1
fotók
Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC (U17) Honvéd-MFA - Dabas (NB III.) Budapest Honvéd - DVTK (U16)
friss hírek
facebook