Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Kétgólos siker a Népligetben

Kétgólos siker a Népligetben

2017-10-19 08:29

Ferencvárosi TC - Bp. Honvéd-MFA 0-2

A múlt heti 3-2-es felcsúti győzelem önbizalmával felvértezve érkeztünk a Népligetbe, ahol újabb nagy rangadó várt a fiúkra. Mi a 2. helyen álltunk, míg a zöld-fehérek a 6. helyet foglalták el a tabellán.

 Az első félidő egyértelműen a mieinkről szólt, csapatunk jó játékáról, remek támadásainkról és mindenről, ami jó és szép a labdarúgásban. Csak egy valamiről nem, ez pedig a gól. A kapu előtti koncentráltság hiánya miatt csak nagy helyzetekig jutottunk, gólig sajnos nem, de bíztunk benne, hogy előbb utóbb az is jönni fog. Hát nem jött, legalábbis az első játékrészben, 0-0-val és a jó játék tudatával vonultunk a szünetre. 

A második 45 perc mindenesetre nem úgy kezdődött, ahogy vártuk. A Fradi felszívta magát és bizony az első negyedórában több gólveszélyes akciót is vezetett, de kapusunk Karcagi Csabi 3-4 nagy bravúrt is bemutatva tartotta a lelket a csapatban. Simon Miklós némi szerkezetváltással stabilizálta a védelmet, kiegyenlítettebb lett a játék. A 72. percben Cseh Geri révén megszereztük a megnyugtató vezető gólt. Két perc múlva éppen helyette érkezett Csaba Dani, aki góllal hálálta meg a bizalmat, miután az 90. percben egy szép fejessel végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát. A gólt követően, a hosszabbítás 2. percében még történt egy kiállítás - Könczey Márk - a hazai csapatból  A 4 perc ráadás további részében már több változás nem történt, győzelemmel hagytuk el a népligeti Fradi bázist.

Az újabb győzelem után a 2. helyről várjuk a szombati, következő meccset! 

 

Ferencvárosi TC - Bp.Honvéd-MFA  0-2 (0-0)

Népliget. Vezette: Major Olivér  (Kiss Pál és Varga Felicián)

Gólszerzők:  Cseh Gergő (72'),  Csaba Dániel (90').

 

Bp.Honvéd-MFA: Karcagi - Borovsky, Temesvári, Soltész D. (Soltész I. 60.), Szendrei, Szeles (Markos 84.), Májer M., Cseh (Csaba D. 74.), Falusy, Novák R. (Farkas R. 84.),  Darabont.

Edző: Simon Miklós

 

Kiállítva: Könczey Márk (FTC) 92. perc.

 

GÓLOK

72'  Kontratámadásunkat csak szabálytalanság árán tudták megakadályozni a hazaiak. A szabadrúgást követően, a kapu előtti kavarodást kihasználva Cseh Gergő eszmélt a leggyorsabban és közelről a hálóba juttatta a labdát. 0-1

90'  Bal oldalról végezhettünk el sarokrúgást, a középre érkező labdát, Csaba Dániel mindenkit megelőzve szép fejessel küldte a kapuba. 0-2

 

Simon Miklós: - Az első félidőben, úgy érzem, hogy amire készültünk, amit kitaláltunk az nagyon jól működött és a srácok is nagy élvezettel fociztak. Nagyon jó volt látni őket, hogy nagy önbizalommal játszanak és a játéknak minden elemében sokkal jobbak voltunk. A támadásaink végén sokat hibáztunk, nem koncentráltunk eléggé és ezért nem sikerült gólt szereznünk. 

- A második félidő első harmadában nehéz perceket éltünk át.

- A szünetben megdicsértem a fiúkat és a "testvéreik" jöttek ki a második félidőre, mert az a csapat, amelyik az elsőben játszott, az bent maradt és ünnepelte az öltözőben a jó játékot, mert ugye gólt azt nem tudtunk rúgni. Az első 15 percben nagy bajban voltunk, a Fradi nagyon jól változtatott az első félidőhöz képest, egész jól megölte a játékunkat, a labdakihozatalainkat nem tudtuk ugyanúgy  megcsinálni, ahogy előtte és ebből voltak helyzeteik. Szerencsére Karcagi nagyon jól védett, több bravúrt is bemutatott. 

- A szerkezetváltás, amelyet végrehajtottál aztán eredményre is vezetett.

- Igen szerkezetet váltottunk, egy kicsit biztosabbá tettük a csapatot, hogy ne legyünk olyan nyitottak és ez meghozta az eredményét. Ami miatt még nagyon örülök, hogy az első félidő jó játéka után, a második elején nyújtott rossz teljesítményéből is fel tudott állni a csapat és ki tudott jönni abból a rossz periódusból, amelyben a zöld-fehérek nagy nyomást helyeztek ránk. Nem kaptunk gólt és a saját javunkra tudtuk eldönteni a mérkőzést. Úgyhogy nagyon büszke vagyok rájuk, mert ez azt feltételezi, hogy mentálisan nagyon erős csapatunk van. 

Jövő héten, szerdán jön a BL-visszavágó. „Szabadidődben” foglalkozol már vele?

- Folyamatosan próbál az ember úgy gondolkodni, hogy kik azok a játékosok, akik be vannak nevezve és tudjuk majd „használni” őket. Nyilván gondolkodik az ember azon, hogy a múltkori mérkőzésből kiindulva mivel tudunk jobbak lenni ellenfelünknél, hol tudunk esetleg fogást találni, mert azért itt szeretném elmondani, hogy egy rendkívül jó csapattal fogunk meccset játszani és azt gondolom, a legjobbunkat kell nyújtani, ha ebből a párosításból tovább szeretnénk jutni. 

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 14 35
2 DVSC-DLA 14 26
3 BUDAPEST HONVÉD-MFA 14 20
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 14 19
5 ETO FC GYŐR 14 19
6 FERENCVÁROSI TC 14 16
7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 14 15
8 DVTK 14 11
fotók
Honvéd-MFA - Szeged 2011 (NB III.) Budapest Honvéd - DVTK (U19) Budapest Honvéd - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook