Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Remek második félidő

Remek második félidő

2017-10-19 08:28

PFLA - Bp. Honvéd-MFA 2-3

Igazi rangadóra készültünk Felcsúton. Vendéglátóink első szóra elfogadták kérésünket, hogy ne szombaton játszunk - mint ismeretes, szerdán Niksicben, BL-meccsen szerepelt a csapat - és ezt edzőnk, Simon Miklós is fontosnak tartotta megköszönni. A forduló előtt 6 pont és 2 hely volt az előnye az első helyen álló PFLA-nak, előttünk. Többen hiányoztak a szerdán Niksicben pályára lépő csapatból, de akik helyettük játszottak maximálisan helyettesítették őket.

Remek pályán, ideális körülmények között indult a meccs. Nem is volt semmi gond, egészen a 28. percig ekkor elég volt egy hiba és máris vezetett a hazai csapat, majd 5 percre rá büntetőből már kétgólos volt a hátrányunk. Szerencsére nem sokáig. Addig viszont olyan történt, ami elég ritka egy foci meccsen játék közben, beindult ugyanis a felcsúti kispad előtt az öntözőrendszer. A játékvezető természetesen szüneteltette a mérkőzést. Némi pihenő után Cipf szép góljával szépítettünk.

Szünet után, az öltözőben elhangzottak hatására, remek második félidőt produkált a csapat. Novák Ricsi remek passzából Szendrei Norbi gyorsan egyenlített. Az egyenlítést követően nagy hajrát indítottunk a győzelemért. A 75. percben Soltész Domi fantasztikusan kanyarította a kapu elé a labdát, amit Májer Milu mindenkit megelőzve a kapuba lőtt.

Nálunk volt az előny, de voltak más lehetőségeink is a gólok mellet. Cipf Dominik például egy az egyben vezethette a labdát a kapusra, de hibázott, Májer Milu pedig ajtó ablak helyzetben, 3 méterről, az üres kapu fölé durrantott. Elképesztő helyzet volt. Emellett 2 kapufát is lőttünk. Nagyon jól játszottunk, a labda lábról-lábra járt. A hazaiak az utolsó 10 percben 3 játékost is cseréltek, mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de a mérkőzés végéig már nem esett több gól.

Nagy rangadót nyertünk, a 2. helyen állunk, 1 mérkőzés és 3 pont hátránnyal a PFLA mögött.

 

PFLA - Bp. Honvéd-MFA  2-3 (2-1)

Felcsút, PFLA, füves pálya, vezette: Lucián János (Palásti Krisztián és Hovanecz Máté László)

Gólszerzők: Tamás N. (28.,1-0),  Mim G. (32., 2-0), Cipf D. (45+2., 1-2), Szendrei N. (52., 2-2),  Májer M. (75., 2-3).

 

Bp. Honvéd-MFA: Karcagi - Temesvári, Cipf (Kecskeméti L. 91.), Szendrei, Darabont (Cseh 87.),  Nagy G., Májer, Csaba, Falusy (Soltész D. 46.), Novák R. (Király O. 78.), Kovács N.

Edző: Simon Miklós

 

GÓLOK

28'  A hazaiak a bal szélen megbontottak minket, a felpasszolt labdát Tamás Nándor átvette, becsapta Falusyt, majd a hosszú sarokba bombázott. 1-0

32'  Egy hosszú hazai indítást Temesvári csúsztatott meg, a labda azonban ellenfélhez került, akit buktattunk. 11-es! A büntetőt, Mim Gergely biztosan értékesítette.  2-0

45+2'  Kovács Nikolász remek beadására Cipf Dominik érkezett és a bal felső sarokba lőtte a labdát. Nagyon szép gól volt!  1-2

52'  Novák Ricsi passzolta középre a labdát, melyet a 11-es pontnál érkező Szendrei Norbert a kapus lába mellett lőtt a hálóba.   2-2

75'  Fordítottunk!  Szélről Soltész Dominik végzett el szabadrúgást, nagyon jól érkeztünk, a lepattanó labdát Májer Milán úgy lőtte a kapuba, hogy az alig jutott át a gólvonalon, de átjutott, amit az asszisztens is jelzett.   2-3

 

Simon Miklós: - Nagyszerű körülmények között és tökéletes pályán játszhattunk. Azt gondolom, hogy domináltunk, de úgy érzékeltem, hogy egyik csapatban sem volt nagyobb átütőerő és nem is sikerült nagyobb helyzetet kialakítani. Az első félóra végén, az első gól előtt rosszul tolódtunk, aminek gól is lett az eredménye. Ráadásul néhány perc múlva egy jogos büntetőt értékesítettek a felcsútiak.

- Nem sokkal a félidő zárása előtt aztán történt valami, ami nem túl gyakori a focipályán játék közben. Később ezt fordulópontnak érezted. Mi is volt ez?

- Igen, érdekes dolog történt, ugyanis a 40. perc tájékán, az egyik térfélen, a hazai kispadnál beindult az öntözőrendszer. Tulajdonképpen ez volt a fordulópont. A játékvezető ugyanis szüneteltette a mérkőzést. Volt 5 percünk, amely alatt rendeztük a sorokat, szerkezetet váltottunk, nagyobb kockázatot vállaltunk és ez bejött. A hosszabbításban sikerült is gólt szereznünk.

- Jött a második félidő. Mi történt a szünetben?

-  A szünetben cseréltünk, fáradtság miatt Falusy Bálint maradt az öltözőben. Úgy éreztem, hogy őt "fogta" meg legjobban a kinti mérkőzés és a mély talaj. Mondtam, hogy higgyenek abban, hogy megfordíthatják a mérkőzést. Láttam a szemükben, hogy nem adják fel, hogy akarnak, és ez gyorsan eredményre is vezetett. A második 45 perc csodálatos volt, ahogy fociztunk, a helyzetek mellett gólokat és két kapufát is lőttünk.

- Falusyn kívül többen is játszottak szerdán Niksicben, hogy láttad a többiek teljesítményét?

- A többiek, akik ott voltak velünk és játszottak is, természetesen fáradtabbak voltak, de mentek, harcoltak. Ami fontosabb, hogy azok, akik nem léptek kint pályára vagy nem voltak velünk, azok nagyon sokat tudtak hozzá tenni a játékhoz, Cipf, Darabont, Szendrei, a Csaba Dani, ők hozták úgy a meccset, hogy a frissességgel tudták ellensúlyozni a többieket.

- Úgy tűnik, hogy maximálisan elégedett voltál a fiúkkal.

- Nagyon büszkén néztem a csapatot, ahogy fociztak, ahogy élvezték és felmerték vállalni a játékot, jó volt nézni a kispadról. Igazából a 2. félidőben kevés hibával játszottunk, és ez a javunkra döntötte el a mérkőzést.

- Az utánpótlás bajnokság mérkőzéseit szombatonként szokták rendezni. Mi most mégis, a szerdai BL-meccs miatt vasárnap játszottunk.

- Bár ezt a PAFC edzőjének is elmondtam, de itt is szeretném elmondani, hogy nagyon köszönjük a felcsútiak támogatását, első szóra beleegyeztek abba, hogy vasárnapra halasszuk a mérkőzést. Nyilván nem felejtjük el nekik, nagyon korrektek voltak.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 6 12
2 DVSC-DLA 6 12
3 MTK BUDAPEST 5 12
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 6 9
5 FERENCVÁROSI TC 6 8
6 DVTK 5 7
7 ETO FC GYŐR 5 3
8 BUDAPEST HONVÉD-MFA 5 1
fotók
Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC (U17) Honvéd-MFA - Dabas (NB III.) Budapest Honvéd - DVTK (U16)
friss hírek
facebook