Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Így látták a játékosok

Így látták a játékosok

2017-10-19 08:26

Beszélgetés Szabó Péterrel és Bence Szilárddal

Montenegróban lejátszotta első mérkőzését az Ifjúsági Bajnokok Ligájában U19-es csapatunk. 2-0-ás vezetésünk után, a hazai együttes három perc alatt egyenlített, kialakítva a 2-2-es eredményt, amely a találkozó végéig már nem is változott. Biztató eredményt értünk el, de nehéz meccs vár ránk az október 18-i visszavágón. Szurkolóink segítségével viszont sikerülhet. Szerdán éjfélre ért haza a csapat és a csütörtöki pihenőnap után ültünk le beszélgetni két játékosunkkal, Szabó Péterrel és Bence Szilárddal.

Szabó Péter, az együttes csapatkapitánya volt a találkozón, egy sérülés miatt sajnos az 57. percben le kellett cserélni, helyette, Cseh Geri folytatta a játékot.

- Péter, azt tudjuk, hogy bokasérülést szenvedtél a mérkőzésen, ami miatt az 57. percben le is kellett cserélni. Addig hogy érezted magad a pályán és milyen volt azon kívül?

- Igazából a csapat, úgy  gondolom megfelelően állt hozzá a mérkőzéshez. Az első perctől kezdve megfelelő mentalitással, küzdőszellemmel fogadtuk az ellenfelet, meg is tudtuk őket lepni, hiszen korán vezetést tudtunk szerezni. Az első félidőt teljesen mi uraltuk, egy-két kisebb holtponttól eltekintve. Az előre eltervezett taktikai elemek ültek, nem is nagyon tudtak vele mit kezdeni. 

- Mi történt a második félidőben?

- Ezt a játékrészt is jól kezdtük, kezünkben tartottuk a mérkőzést, több gólt is szerezhettünk volna. A második gólunk után viszont történt velünk valami, megtört a játékunk. Sajnos az ellenfél 3 perc alatt ki is tudott egyenlíteni. Viszont rengeteg biztató jelet láttam a mérkőzésen és úgy gondolom, hogy ezek a visszavágón fontos dolgok lehetnek.

- Most már láttuk az ellenfelet, tudjuk erényeiket, hibáikat. Ennek ismeretében milyen esélyt látsz a visszavágón?

- Én mindenféleképpen továbbjutást várok a csapattól. Úgy gondolom, hogy tanulva a hibáinkból, ezt orvosolni fogjuk és  a továbbjutást mindenféleképpen meg fogjuk szerezni.

 

Az együttes belső védője, Bence Szilárd végig játszotta a 90 percet és egyike volt annak a három játékosuknak, akik UEFA engedéllyel, mint 1998-as születésű játékos pályára léphetett a FK Sutjeska Niksic ellen. 

- Mit szóltál ahhoz, amikor megtudtad, hogy egyike lehetsz annak a három játékosnak, aki pályára léphet majd Niksic ellen?

- Őszintén mondom, nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a három '98-as született közül én lehettem az egyik. Nagyon örültem, amikor Miki bá mondta, hogy számít rám. Tudni kell, hogy tavaly is a keze alatt dolgoztam, nagyon sokat fejlődtem nála, és nem volt új a srácokkal együtt pályára lépni, mivel együtt nyertük meg a bajnokságot.

- Végig játszottad a mérkőzést, védő vagy és tudjuk, hogy egy dél-szláv csapat elleni mérkőzésre nem a kisasszony futball a jellemző. Milyen meccs volt belülről?

- Úgy érzem, hogy 60-65 percig uraltuk a játékot. 2-0 után többen talán úgy éreztük, hogy meglehet a meccs, de a hazai drukkerek nagyon buzdították, valósággal "tolták hátulról" a csapatukat, szerintem a 12. játékosuk volt, kaptunk is egy gólt 2-1, akkor egy kis pánik volt szerintem a fejekben. Majd gyorsan kiegyenlítettek. Próbáltuk összeszedni magunkat, nehogy nagyobb baj legyen.

- Az egyenlítés után még a közel 25 perc volt hátra a hosszabbítással együtt. Ezek után nem voltatok könnyű helyzetben.

- Igen. Mivel a pálya elégé mély volt, egy páran be is görcsöltünk és ez is egy kis problémát okozott. A kupában csak hármat lehet cserélni, a bajnoki mérkőzésen lehetséges öt helyett, így Miki bának is nehezebb dolga volt, de megoldottuk. Igaz nem volt könnyű feladat, de szerencsére sikerült megoldanunk.

- Október 18-án, jön a második összecsapás, ezúttal már a Bozsik Stadionban. Milyen reményekkel várod a két hét múlva sorra kerülő visszavágót?

- Ha úgy nézzük, a 2-2 nem egy rossz eredmény, de sajnálom, mivel mi vezettünk 2-0-ra. A visszavágó egy nyerhető meccs, főleg úgy hogy itthon játszunk. A szurkolók is támogatni fognak minket, ebben biztos vagyok és ez is hiányzott egy kicsit Niksicben, de szerintem meg lesz a továbbjutás. 

- Ahogy hallottam jönnek majd a szurkolóink és az is biztos, hogy Ti is megkapjátok azt a segítséget, itthon hazai pályán, amit a montenegrói csapat, Niksicben. Az utolsó mondatod azt is jelenti, hogy bízol a továbbjutásban.

- Igen, teljes mértékben bízom. Az egyik közösségi oldalon olvastam, hogy a szurkolók is ki fognak jönni. Előre meg szeretném köszönni nekik az egész csapat nevében, várjuk őket szeretettel és minél nagyobb létszámmal.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 6 12
2 DVSC-DLA 6 12
3 MTK BUDAPEST 5 12
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 6 9
5 FERENCVÁROSI TC 6 8
6 DVTK 5 7
7 ETO FC GYŐR 5 3
8 BUDAPEST HONVÉD-MFA 5 1
fotók
Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC (U17) Honvéd-MFA - Dabas (NB III.) Budapest Honvéd - DVTK (U16)
friss hírek
facebook