Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Döntetlen Nicsic-ben

Döntetlen Nicsic-ben

2017-10-19 08:24

Beszélgetés Simon Miklóssal, U19-es csapatunk edzőjével

Montenegróban, Niksic-ben lejátszotta első mérkőzését az Ifjúsági Bajnokok Ligájában U19-es csapatunk. 2-0-ás vezetésünk után, a hazai együttes három perc alatt egyenlített, kialakítva a 2-2-es eredményt, amely a találkozó végéig már nem is változott. Biztató eredményt értünk el, de nehéz meccs vár ránk az október 18-i visszavágón. Szurkolóink segítségével viszont sikerülhet. Szerdán éjfélre ért haza a csapat, - csütörtökön pihenőnap volt- a pénteki edzés után ültünk le beszélgetni, Simon Miklóssal, a Bp. Honvéd-MFA U19-es csapatának edzőjével.

- Mielőtt a mérkőzésről beszélnénk, néhány szót mondj az előzményekről. Milyenek voltak a körülmények? 

- Azt gondolom, a szállodát nagyon jól választotta ki a vezetés, szenzációs helyen voltunk. Minden adott volt ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. Repülővel tudtunk menni, szenzációs stáb volt körülöttem. Igazából a két hibát leszámítva, amit a két nap alatt követtünk el a mérkőzésen a 69. és a 72. percben, tökéletes volt minden. Úgy érzem, hogy tisztelettel fogadtak minket, nekik egy nagyon nagy dolog volt, szerintem ugyan úgy, mint nekünk is, hogy az ifi BL-ben tudtak játszani. A körülmények és a pályák, a 10 évvel ezelőtti Magyarországot idézte. Nagyon örülök annak, hogy ezt már múlt időben tudjuk mondani, hiszen azért már próbálunk jobb körülmények között dolgozni és erre büszkék lehetünk.

- Milyen elvárással indultunk neki ennek a páros mérkőzésnek és milyen volt a meccs?

- Mindenképpen úgy szerettünk volna kimenni, hogy maradjon esélyünk a visszavágón. Egy nagy ismeretlenbe mentünk, itt szeretném megragadni az alkalmat hogy elmondjam, iszonyat munkát végzett a stáb, akik kimentek az előző napokban  feltérképezni az ellenfelünket, a bajnoki meccsüket megnézni, megnézni a lehetőségeket, nagyon-nagyon sokat köszönhetünk nekik. Már egy kész, feltérképezett csapattal tudtunk játszani. Én úgy érzem, hogy az elején meg is tudtuk lepni őket, igazából folyamatosan voltak üres területeink, helyzeteket tudtunk kialakítani, domináltunk. Sajnos, kb. a 60. perc környékén jelentkezett egy olyan holtpont, amiből egy hiba után egy gólt sikerült összehoznunk, onnantól kezdve, egy olyan dolog következett, amire igazából nem lehet felkészíteni a gyerekeket, ezt tapasztalni kell. 1500-2000 helyi szurkoló hajszolta a csapatot, a legutolsó becsúszástól kezdve mindent megtapsoltak és úgy éreztem, a csapat egy kicsi megrogyott és ekkor bizony voltak helyzeteik az ellenfélnek, majd nagyon gyorsan egyenlítettek is. Csapatunk erősségét az bizonyítja, hogy meg tudtuk tartani ezt a döntetlent illetve voltak még helyzeteink is, fel tudtunk ebből állni. A végén azt gondolom, hogy így egy igazán jó és erős csapat ellen egy  értékes döntetlent hoztunk el. Még akkor is ezt mondom, ha 2-0-ás vezetést, úgymond "adtunk el", így utólag bár bosszús vagyok mindennél fontosabb hogy maradt esélyünk arra, hogy ezt a párharcot megnyerjük és továbbjussunk.

- Többször említetted már, hogy minden mérkőzés egy tanulási folyamat része. Gondolom, hogy ez most hatványozottan igaz erre a találkozóra, hiszen először játszunk az ifjúsági BL-ben, egy teljesen új közegben, egy teljesen új mérkőzés formába csöppent bele nemcsak a csapat, hanem Te is és a stáb is.

- Nagyon sok tapasztalat és nagyon sok tanulási lehetőség volt, akár nekem, akár a csapatnak ezen a mérkőzésen, mert olyanokat tapasztaltunk meg, ami még talán a felnőtt futballban is meglepő lehet, egy nyomasztó környezetet. Azt gondolom, hogy le a kalappal a gyerekek előtt, ezt nagyon profin és jól viselték. Azért is szeretnék legalább még egy fordulót menni vagy amennyit csak lehet, hogy ezt átéljük és tapasztaljuk, hogy ettől jobb játékosok legyenek. 

- Említetted, hogy az elején ugrás volt az ismeretlenbe, hát most már láttuk, ismerjük ezt az együttest, előtte csak hallomásból tudtuk, hogy szerepel a bajnokságban. A szerdai mérkőzés ismeretében és tapasztalatából kiindulva, hogy érzed a visszavágó esélyeit? Mit várhatunk a mieinktől és mit várhatunk a Niksictől?

- Igazából egy meccsen minden megtörténhet, ez a csapat a szerdai mérkőzést megelőzően vasárnap, 8-0-ra győzött  bajnokin a Jedintsvo ellen és Montenegróban egy meghatározó csapatnak számít. Egy meccsen minden előfordulhat, mi próbálunk úgy készülni az eddigi tapasztalataink alapján, hogy az a mi oldalunkra dőljön, hiszen játékban és taktikailag jobbak voltunk náluk. Szenzációs fizikai adottságaik vannak, amivel a végén, ha számszakilag nem is, de fölénk tudtak kerekedni. Én nagyon bízom abban, hogy találunk egy olyan dolgot, ami működhet és nagyon bízom a srácok tudásában, hiszen az megvan. 

- A gyerekek pedig bízhatnak abban, hogy sok néző lesz. Legalább is abból, amit érzékelek közösségi oldalakon, fórumokon. Délután 5 órakor, szinte ideális időpontban lesz a találkozó, a szurkolók is készülnek, azért egy ilyen közegben, gondolom, hogy nagyszerű lesz majd játszani. 

- Igen, igazából az számítana nekünk sokat, ha szurkolók lennének és azt a pluszt, amit az ellenfél Montenegróban megkapott a hazai pályától, illetve a hazai szurkolóktól, azt  a Bozsik Stadionban mi is megkapjuk. Nagyon büszke vagyok rá, eddig még nem mondtam, hogy volt egy hat tagú stáb, akik az akadémiáról elkísért minket szurkolóként, beültek egy kisbuszba és eljöttek szurkoltak nekünk. Én azt hiszem ez is azt mutatja, hogy nagyon erős közösség van itt az akadémián és ezért is működik úgy, ahogy működik.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 6 12
2 DVSC-DLA 6 12
3 MTK BUDAPEST 5 12
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 6 9
5 FERENCVÁROSI TC 6 8
6 DVTK 5 7
7 ETO FC GYŐR 5 3
8 BUDAPEST HONVÉD-MFA 5 1
fotók
Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC (U17) Honvéd-MFA - Dabas (NB III.) Budapest Honvéd - DVTK (U16)
friss hírek
facebook