Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Montenegrói ellenfél a U19-es Bl-ben

Montenegrói ellenfél a U19-es Bl-ben

2017-09-20 12:28

Interjú Csapkó Zoltánnal

A múlt héten Nyonban tartották meg az U19-es csapatok Bajnokok Ligájának sorsolását.

Az előző idényben a Salzburg nyerte meg a sorozatot, méghozzá a Barcelona korosztályos csapatát legyőzve. Csapkó Zoltán, a Magyar Futball Akadémia koordinátora az esélyekkel kapcsolatban nyilatkozott a Goal Magyarországnak.

A Honvéd a montenegrói FK Sutjeska csapatát kapta. Mit lehet tudni az ellenfélről?

- Nem túl sokat, hiszen utánpótlás együttesekről nehezebben lehet információkat, például videó felvételeket szerezni, de azért próbáltunk informálódni és azt gondolom, nehéz ellenféllel van dolgunk. Azt mondhatom, hogy a Sutjeska azért könnyebb, mint akár a francia Bordeaux, a cseh Sparta Praha vagy az osztrák Salzburg, illetve hasonló játékerőt képviselhet, mint a szlovák Nitra, a macedón Shkëndija vagy a luxemburgi Dudelange, akiket a sorsolás alapján megkaphattunk volna.

Milyen elven működik az ifjúsági BL?

- Két ág van: az egyik az úgynevezett BL-csoportkör ág, amelyikbe azok az U19-es csapatok kerültek, amelyeknek a felnőtt csapataik bejutottak a BL 32-es főtáblájára. A másik ágon, a hazai bajnokok ágán pedig azok a csapatok szerepelnek, amelyeknek utánpótlás (jellemzően U19-es) csapataik hazájukban bajnokok lettek, de nem sikerült kiharcolniuk a felnőtt BL főtáblát.

Mikor kerül sor az összecsapásokra?

- Az első fordulóban a montenegróiak ellen szeptember 27-én játszunk, a visszavágóra pedig október 18-án kerül sor a Bozsik Stadionban.

Ha továbbjut a Honvéd, akkor pedig a kazah Kairat Almaty és az orosz Krasznodar párharcának győztesével játszhat.

- Igen, az már egy rágósabb falat lehet november 1-én és november 22-én (az előzetes sorsolás alapján itt is idegenben kezdenénk). Az oroszokról nagyon jókat hallottam, pont az ellenfelüket a sorsoláson képviselő kazah szakember mesélt róluk. Persze a kazah és az orosz csapatnál is nagyon jók az infrastrukturális feltételek, bármelyikükkel találkozunk, az sem lesz könnyű feladat.

Kit lehetne kiemelni a Simon Miklós által dirigált csapatból?

- A Honvéd U19-es csapatát az 1999-ben és 2000-ben született fiatalok alkotják, 1998-as születésűek közül pedig maximum három játékos szerepelhet. Akit jobban ismerhet a fociért érdeklődő közönség, az Banó-Szabó Bence. Ő már be is mutatkozott a Honvéd felnőtt csapatában, kezdőként lépett pályára Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen, de kiemelhetem Szendrei Norbertet is, aki az U17-es EB-n szerepelt a magyar válogatottban.

És ha ütközik egy magyar bajnoki vagy kupameccs a BL-szerepléssel, akkor mi élvez prioritást?

- Alapvetően a felnőtt csapat élvez prioritást, hiszen az akadémia fő célja továbbra is az, hogy olyan labdarúgókat neveljünk, akik a felnőtt mezőnyben megállják a helyüket. De természetesen ez mindig a vezetőedző és a szakmai stáb döntésén múlik. Azonban szerencsére nem lesz különösebb átfedés az NB I-es csapatunk programjával, főleg, hogy a BL-meccsek hétközben lesznek, a magyar bajnokikkal és kupameccsekkel pedig szerencsére nem fognak ütközni a kijelölt mérkőzés időpontok.

 

Forrás: goal.com - Sebők Zoltán

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 14 35
2 DVSC-DLA 14 26
3 BUDAPEST HONVÉD-MFA 14 20
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 14 19
5 ETO FC GYŐR 14 19
6 FERENCVÁROSI TC 14 16
7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 14 15
8 DVTK 14 11
fotók
Honvéd-MFA - Szeged 2011 (NB III.) Budapest Honvéd - DVTK (U19) Budapest Honvéd - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook