Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Szeretnénk a fiúkat minél magasabb szintre juttatni

Szeretnénk a fiúkat minél magasabb szintre juttatni

2017-09-20 12:24

Interjú Miskei Attilával, U17-es csapatunk edzőjével

A 2017/18-as szezonban, Miskei Attila személyében új edzője van az U17-es csapatunknak. Attila edzői pályafutása során eddig felnőtt csapatokkal dolgozott Dorogon, Diósdon, Tatabányán, Budaörsön és Cegléden. Fontos tudni, hogy a 2017/18-as szezonra a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelezővé tette az NB II-es bajnokságban is a legmagasabb edzői képzettségi szintet, azaz a Pro Licenc meglétét. Ennek a szabálynak a bevezetése komoly átalakulásokat okozott az NB II-es csapatok kispadjain. Miskei Attila a Ceglédet az NB II-ben tartotta, de mivel nem rendelkezik ezzel a képesítéssel, így nem láthatta el tovább a Cegléd vezetőedzői posztját.

Szombathelyen mutatkozott be, de ott még 1-0-ás vereséget szenvedett csapata az Illés Akadémiától, a 2. fordulóban viszont már meggyőző és jó játékkal 3-0-ra nyertek a Videoton ellen.

- Új edzőként hogyan látod a csapat helyzetét?

- Célom, hogy a játékosok egyénileg fejlődjenek, valamint hogy integrálódjanak a felnőtt futballba. Hiszek benne, hogy folyamatos munkával, napról-napra ez a csapat eljuthat majd egy magasabb szintre. Van egy elvárás is felénk, hogy egyénileg próbáljuk felkészíteni őket a felnőtt futballra csapatként is, és csapatrészekként is. Úgy látom, hogy ebben egész jó úton járunk, de biztos, hogy minden áldott nap nagyon sokat kell tennünk érte. Mindenben lehet fejlődni taktikai és technikai téren egyaránt, mentalitásban, és kondicionálisan. Úgy gondolom, hogy a fiúk nagyon fogékonyak és remélem, hogy ez sikerrel fog párosulni.

- Mennyivel könnyíti, vagy éppen nehezíti meg a helyzetedet, hogy az elmúlt években felnőtt csapatokkal dolgoztál?

- Mindenképpen könnyíti a helyzetet, mert gyakorlatban tudom elmondani nekik, hogy mire van szükségük a felfelé áramláshoz, ha szeretnék elérni a céljukat. A tehetség önmagában kevés, rengeteg munka kell hozzá és szeretnénk utat mutatni, hogy mitől tudnak könnyebben beilleszkedni először az U19-be, majd a felnőtt csapatba. Meg tudják majd mutatni magukat, mert én valóban onnan jöttem és látom, hogy mi az, amiben nekik fejlődniük kell, minden területen. Válaszolva a kérdésedre, szerintem nekem inkább könnyebbség.

- Új edzőként, kívülről érkezve a struktúrát talán ismerted, de a játékosokat nem. Azóta eltelt egy kis idő, látsz-e olyan fiút, aki esetleg eljuthat az NB I-ig? 

- Mindenképpen úgy gondolom, hogy itt korábban is nagyon színvonalas munka folyt, tudják, hogy hová szeretnének eljutni a fiúk. Három-négy olyan játékost mondanék, természetesen név nélkül, akik esetleg megfelelő szorgalommal, alázattal elérhetik a céljukat.

- Nemcsak Te vagy új az U17-es csapatnál, hanem a segítőd is. Légy szíves mutasd be őt.

- Papp Árminnak hívják és Debrecenből érkezett. Ármin tanárember, őt igazából itt az akadémián ismertem meg, Herczeg Vince mutatott be minket egymásnak. 

- Sikerült összehangolódni ilyen kevés idő alatt? 

- Igen, az a legfontosabb, hogy mindketten ugyanazt gondoljuk a futballról és ez nagyon-nagyon fontos. Nagyon rossz lenne, ha ő a kontratámadásban, én a sok passzos játékban bíznék. Szerencsére mind a ketten ugyanúgy gondolkodunk, és ezáltal szeretnénk a fiúkat minél magasabb szintre juttatni.

- A srácok vevők erre az új dologra? Milyen hatással van rájuk, hogy egy új edzőpárossal kell dolgozni? 

- Nagyon nehéz nekem erről beszélni, mert ha azt mondanám, hogy maximálisan elfogadtak bennünket, akkor saját magamat dicsérném, de ez tőlem nagyon, nagyon távol áll. Azt mondom, hogy reális választ tőlük lehetne kapni, de a visszajelzések alapján eddig pozitív.

- Mi az edzői ars poeticád, amivel sikereket értél el a felnőtt futballban és sikereket szeretnél elérni az utánpótlásban?

- Nekem nagyon tetszett, amit itt felvázoltak. A szép jövőképet illetve azt, hogy honnan hová szeretne eljutni az utánpótlás, amely eddig is kiválóan dolgozott és működött itt a Bp. Honvédnál. Én ebbe szeretnék beleilleszkedni és azt szeretném, hogy jó labdarúgókat és jó embereket neveljünk.

- Gondolom, hogy ebben minden segítséget meg is kapsz az edzőkollégáktól.

- Maximálisan! Azért hozzá kell tennem, hogy nem ismeretlenek közé jöttem, egymást segítjük, támogatjuk és úgy gondolom, hogy közösen mindent el lehet érni. Ha összefogunk nem lehet semmi probléma. Ez valamennyiünk érdeke.

- Arról nem is beszélve, hogy egymásnak adjátok a játékosokat.

- Igen, én Farkas Tibit is korábbról ismerem, a Simon Miki nagyon régóta dolgozik itt az akadémián és az Isa Gabi is régi "bútordarab". Ebből a szempontból, én azt gondolom, hogy az a filozófia, amit szeretnénk akár a játékosoktól egyénileg, akár  csapatként viszontlátni, az nagyon jó.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 15 35
2 DVSC-DLA 15 27
3 BUDAPEST HONVÉD-MFA 15 21
4 ETO FC GYŐR 14 19
5 FERENCVÁROSI TC 15 19
6 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 14 19
7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 14 15
8 DVTK 14 11
fotók
Honvéd-MFA - Debrecen (U16) Honvéd-MFA - Debrecen (U17) Honvéd-MFA - Szeged 2011 (NB III.)
friss hírek
facebook