Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Ez a rajt nem sikerült

Ez a rajt nem sikerült

2017-08-30 19:05

Illés Akadémia - Bp. Honvéd-MFA 3-1

U19-es csapatunk számára is elkezdődött a 2017/18-as szezon. Az ellenfél Szombathelyen az Illés Akadémia csapata volt. A Honvéd-Penta kupán résztvevő együtteshez képest két változás történt, Májer Milán és Cseh Gergő az NB III-as csapathoz került. Ami a hazaiakat illeti három olyan játékos is szerephez jutott, akiknek már NB I-es tapasztalatuk is van. Kiss Bence ebben a szezonban mind a hat mérkőzésen pályára lépett az NB I-ben és ezzel együtt összesen 20 alkalommal szerepelt már az első osztályban. Kiss Tamás négy, Varga Kevin pedig két alkalommal játszott az NB I-ben.

Élénk érdeklődés mellett, borús, szeles, esős időben a lehető legrosszabbul kezdődött számunkra az összecsapás. Még nem ugrott az óramutató az első percre, amikor megszerezték a zöldben játszó hazaiak a vezetést. A kezdeti sokkból felébredt a csapatunk, és a félidőközepétől átvette a játék irányítását. A 29. percben Cipf lövését védte bravúrral Kiss Ágoston. Érett a gólunk, amikor a pálya azon részében – térfelünkön, a középpályán - vesztettünk labdát, ahol nem szabad és a Hali egyből büntetett. Kiss Tamás már második gólját szerezte. A 37. percben majdnem szépítettünk, egy kipattanó labdát Darabont bombázott 19 méterről kapura, de a Hali kapusa nagy bravúrral védett, majd Szendrei próbálkozását mentette a kapus. 

A második játékrész Soltész Dominik lövésével indult, de ez a lehetőség is kimaradt. Az 52. percben Tóth Marcell húzott el a jobb oldalon, középen kísérték az akciót, de a hazai csatár rosszul passzolt középre, így oda lett a nagy Hali helyzet. Jó iram, nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést, s bár sokszor sikerült eljutnunk a zöldek kapujáig, de a végjátékba mindig hiba csúszott vagy rosszul céloztunk. A foci íratlan szabálya érvényesült a 78. percben, ekkor egy összjátékot követően, Szabó Dániel lőtte a labdát Pálfi kapujába. Ha az utolsó pillanatban is, de sikerült szépítenünk, Irimiás Gergő révén.

Elmondhatjuk, hogy egy jó ellenfél ellen játszottunk egy jó meccset. Bár most vereséget szenvedtünk, elkeseredésre semmi ok, mert amit láttunk az bizakodásra adhat okot. Reméljük a következő mérkőzéseken ezt bizonyítjuk is.

 

Illés Akadémia - Bp. Honvéd-MFA 3-1 (2-0)

Szombathely, Illés Akadémia, füves pálya, vezette: Kiss Norbert (Sztárics Roland, Dávid József)

Gólszerzők: Kiss Tamás (1.), Kiss Tamás (32), Szabó Dániel (78.), illetve Irimiás Gergő (91.)

 

Bp. Honvéd-MFA: Pálfi - Borovsky (Pisont 78.), Temesvári, Cipf, Soltész D. (Király O. 55.), Szendrei, Szabó P., Irimiás, Szeles (Durázi 46'), Darabont (Soltész I. 46.), Kovács N. (Kecskeméti L. 70).

Edző: Simon Miklós

  

GÓLOK

  1'   A védelmünk mögé bejátszott labdára Kiss Tamás startolt és Pálfi mellett lőtt a hálóba. 1-0

32'   A középpályán labdát vesztettünk, gyors hazai támadás után Kiss Tamás lőtt a kapunkba.  2-0

78'   Kiss Tamás, Szabó Dániel összjátéka után, utóbbi 10 méterről lőtt a kapu közepébe. 3-0

91'   Sikerült a szépítés! Irimás Gergő elé került a labda, aki a kapu közepébe lőtte a labdát.  3-1 

 

Simon Miklós: - Nagyon fontos és nagyon jó benyomásokat kaptam a csapatról. Azt, amit tudtunk, hogy hol nem vagyunk készen, ott abszolút beigazolódott, ugyanakkor egy nagyon domináns, nagyon jó játékot sikerült játszanunk. Ott ahol sebezhetőek vagyunk, ott kaptunk sebeket és a végén ez "halálosnak" is bizonyult. Azt gondolom, hogy ennek ellenére „feltámadunk”. Tudom azt, hogy hol kell javítani a csapaton, csapatjátékon, ezeket a lyukakat be fogjuk foltozni és ez az eredményekben is meg fog mutatkozni. Amit ma csináltunk, ilyen téren az teljesen rendben volt

- Nemrég a Honvéd-Penta kupán 3. helyen végzett a csapat. Az akkori játékhoz képest, a vereség ellenére, láttál-e előrelépést, mert azt mondják, sokszor a vereségből többet lehet tanulni, mint a győzelemből?

- Az egész felkészülés alatt - most furcsa lesz, amit mondok - nem láttam ilyen jól játszani a csapatot. Elkezdtük a játékot, kihoztuk a labdát, felépítettük a támadásainkat, de a vége mindig hibádzott. Most nyilván kaptunk egy pofont, eredményességben ez nem nézett ki jól, de játékban az eddigi legjobb játékot produkáltuk. Azért azt se felejtsük el, hogy a tornán volt egy Májer Milánunk, aki most nem volt velünk és egy Cseh Gergő, aki stabilitást nyújtott a védelemnek.

- Az elmúlt évben sokat lendítettek a csapat játékán azok a játékosok, akik az NB III-as csapatból visszajátszottak az U19-es csapatban. Tervezed-e, hogy azon a poszton, posztokon ahol gondokat látsz, visszakérsz játékosokat?

- Nagyon szorosan együtt kell működnünk Pisont Istvánnal, az NB III-as csapatunk edzőjével. Beszélgettünk róla, hiszen szeptember 26-án lesz egy BL-mérkőzésünk, amin a lehető legjobb formában lévő játékosoknak kell játszani és ez a csapat a '99-es korosztályra kell, hogy épüljön. Ezeket a játékosokat addig mérkőzésbe kell tartanunk, hogyha ez az NB III-ban lehetséges, akkor ott lenne a legjobb, hogyha van olyan játékos, aki esetleg kevesebb lehetőséget kap az NB III-ban, az előnyt fog élvezni az U19-ben. Szeretném őket is és az általam legerősebbnek és legjobbnak tartott 2000-eseket is játékban tartani.

- Ha már BL, motoszkál a fejedben ez a fantasztikus lehetőség, ami a csapat előtt áll? 

- Hogyne motoszkálna, persze természetesen. Azt gondolom, hogy a felkészülési mérkőzések, a bajnoki találkozók, egy hosszú távú célt szolgálnak, fejlesztjük a játékosokat és felkészítjük őket a felnőtt futballra.  A BL hasonlót szolgál, a tanulási folyamat része, de mivel nincsen sok esélyünk a javításra, mint a bajnokságban, nem mondhatjuk, hogy nem számít az eredmény. Én azt szeretném, hogy a tőlünk telhető legjobbat és legtöbbet tegyük meg azért, hogy eredményesek tudjunk lenni, nemcsak a magunk, hanem az egész országot képviselve. Aztán meglátjuk mire lesz ez elég. Lehet, hogy azt fogjuk mondani, hogy ez most ennyi volt, de lehet, hogy több lépcsőfokot tudunk előre lépni.

 

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook