Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Biztató játék, szerencsétlen vereség

Biztató játék, szerencsétlen vereség

2017-08-30 19:04

Illés Akadémia - Bp. Honvéd-MFA 1-0

U17-es csapatunk új edzővel, Miskei Attilával kezdte az idényt. Attila a Budaörs NB II-es felnőtt csapatát edzette, majd ezt követően vette át U-17-es csapatunk irányítását.

Bemutatkozó mérkőzése a szombati Illés Akadémia elleni találkozó volt. A keret összetétele az elmúlt szezonhoz képest nem változott. Ami érdekesség volt a mérkőzés előtt, hogy ezt a Halit, ez a gárdánk még soha nem győzte le, bármelyik korosztályban is találkoztak egymással.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, a 7. percben Halmai Ádám lövését védte Schritt Martin. A 12. percben már ő sem tudott menteni, így a Haladás megszerezte a vezetést.  A zöld mezesek irányították a játékot, nálunk sok volt a pontatlan átadás. A csatáraink közül Hajnal Geri próbálkozott többször is, másik két támadónk halványabb produkciót nyújtott, így támadójátékunk nem tudott igazából hatékony lenni. A 44. percben Hajnal lövését ütötte ki a szombathelyi kapus, Kóródi pedig fölé vágta.

A második félidőre úgy mentünk ki, hogy minél hamarább gólt rúgjunk, az 51. percben majdnem sikerült is, a csereként pályára lépő Májer emelt 18 méterről a kapuját elhagyó kapus felett, a labda centikkel ment mellé. Az 58. percben Mucsányi Márk 17 méterről bombázott kapura, a labda ezúttal is milliméterekkel kerülte el a kaput. Irányítottuk a játékot, levegőben lógott az egyenlítés, a hazai együttes már csak szórványos ellentámadásokkal próbálkozott, különben az „el a kaputól” jelszóval vagdosták előre a labdát. Mindent elkövettünk a döntetlenért, de helyzetek sokaságát hagytuk ki, így teltek az utolsó percek is, de nem sikerült egyenlíteni. Sajnos ennek a korosztálynak ezúttal sem sikerült győzni a Hali ellen!

A játék miatt nincs szégyenkezni valónk, főleg a második félidőben mutatott teljesítmény biztató a jövőre nézve.

 

Illés Akadémia - Bp. Honvéd-MFA  1-0 (1-0)

Szombathely, Illés Akadémia, vezette: Hegedűs Miklós (Aczél Péter, Aczél László)

Gólszerző: Burai Erik (12.)

 

Bp. Honvéd-MFA: Schritt - Nagy B., Juhász Zs., Csörgő, Tóth R. - Zvara - Kóródi (Májer P. 46.), Mucsányi - Hajnal, Szabó D. (Komiszár 70.), Tóth P. (Fogarassy 79.).

Edző: Miskei Attila. 

 

GÓL

12'  Kapu előtti kavaródás után, a középre passzolt labdát, Burai Erik két lépésről az üres kapuba passzolta.  1-0

 

Miskei Attila: - Úgy érzem, hogy jól teljesítettek a srácok. Egy kicsit megilletődötten kezdtük a mérkőzést, gólt is kaptunk, de sikerült rendeznünk a sorainkat. Nagyon jó volt látni, különösen a második félidőben, hogy abszolút az ellenfél fölé kerekedtünk. Arra törekedtünk, hogy ez a mérkőzést megnyerjük.

- Mi lett volna az a kicsi plusz, ami hiányzott, hogy pontot, pontokat hozzunk el Szombathelyről? A lehetőségeink pedig meg voltak.

- A befejezések hatékonysága. Ha odaérünk a kapu elé, akkor eredményesebben fejezzük be az akcióinkat. Ezt rengeteg gyakorlással tudjuk csak kijavítani. Szerencsénk van, hogy Petres Tamás egyéni képzőként bekerült a stábba, így nagyon sokat tud ebben segíteni.

- A kapu előtti jó döntés, egy adott pillanatban, a gondolkodás módjától is függ.

- Igen, gyorsan kell gondolkodni és jó döntést kell hozni. Erre törekszünk és edzésen is próbálunk olyan játékhelyzeteket, olyan kis játékokat, olyan mérkőzés szituációkat előidézni, modellezni, amikor nyomás alatt kell a fiúknak játszani, teljesíteni. Ehhez igenis hozzá kell, hogy szokjanak.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 14 35
2 DVSC-DLA 14 26
3 BUDAPEST HONVÉD-MFA 14 20
4 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 14 19
5 ETO FC GYŐR 14 19
6 FERENCVÁROSI TC 14 16
7 PUSKÁS AKADÉMIA FC 14 15
8 DVTK 14 11
fotók
Honvéd-MFA - Szeged 2011 (NB III.) Budapest Honvéd - DVTK (U19) Budapest Honvéd - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook