Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Májer góljával harcban az aranyért

Májer góljával harcban az aranyért

2017-06-20 14:50

Bp. Honvéd-MFA -ETO FC Győr 1-0

Ahhoz hogy csapatunk harcban legyen az aranyéremért  MTK csapatával, mindenképpen győzni kellett a győriek ellen. Ezért a szakvezetés úgy gondolta, hogy azok a játékosok, akik ugyan az U17-ben szoktak játszani, de korhatárilag beleférnek még az U16-ba, azok ma a fiatalabb gárdánkat erősíti. Így került a csapatba, Kecskeméti Péter, Cipf Dominik és Hajnal Gergely és Schritt Martin.

Már a mérkőzés elején mezőnyfölényt harcoltunk ki, A 6. perc hozta az első lehetőséget, Cipf lőtt 17 méterről fölé. A 14. percben, Hajnal baloldali beadását, Juhász Zsombi fejelte a felső lécre. A félidő közepétől  nagyobb nyomás alá helyeztük a vendégeket, de hiányoztak a gólok.

A  második félidő ott folytatódott ahol az első abbamaradt, fölényben játszottunk. … és akkor jött a félidő közepén, a 65. percben a csere. Somogyi Krisztián becserélte Májert, aki két perccel azután, hogy pályára lépett - mint később kiderült -  eldöntötte a mérkőzést. Szépen ment el a jobboldalon Hajnal Geri, visszagurított labdáját Cipf rálőtte, a labda kipattant a kapus testéről, Májer Peti ott termett és a kapuba lőtte a labdát. Az utolsó öt percben jöttek a győri felívelések, de Schritt Martin - aki az egész mérkőzésen, magabiztosan és nagyszerűen védett - és az általa irányított védelem, remekül verte vissza ezeket a győri kísérleteket és 3 perc hosszabbítás után örömmel ölelkezhettek össze a srácok, versenyben maradva az aranyéremért.

Szombaton, akárcsak az U17-es csapatunk, Debrecen-Pallagon játssza utolsó mérkőzését a bajnokságban a DVSC-DLA ellen. Hogy aztán az első vagy a 2. helyen végzünk, az a szintén lejátszásra kerülő MTK-Vasas meccs eredményétől is függ. Bármi is lesz a végeredmény gratulálunk Somogyi Krisztiánnak, stábjának és a csapat minden tagjának.

 

Bp. Honvéd-MFA - ETO FC Győr  1-0  (0-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, Vezette: Varga Gábor  (Szederkényi Csaba és Gordos Árpád Mihály)

Gólszerző:  Májer Péter (67')

 

Bp. Honvéd-MFA: Schritt - Constantino,  Juhász,  Nagy B,  Tóth R. - Kóródi -- Kecskeméti P., Mucsányi (Irimiás 46') - Hajnal (Fehér A. 88'),  Fogarassy (Major P. 65'),  Cipf (Szabó D. 80')

Edző: Somogyi Krisztián

 

Gól

67'  Hajnal Geri passzolta vissza a labdát az jobboldali alapvonal közeléből Cipfnek, aki 14 méterről kapura lőtt, a labda a kapus melléről kipattant, Májer Péter eszmélt a leghamarabb és 6 méterről a kapu közepébe lőtte.  1-0

 

Somogyi Krisztián: - Nehéz ellenfél ellen játszottunk, ezt már néhány héttel ezelőtti győri kirándulásunkon is láttuk, illetve a hétvégén a bajnokságban fő riválisunkat, az MTK-t  4-1-re győzték le, tehát veszélyes csapatról beszélünk, ami vissza is köszönt a mérkőzés folyamán. Én úgy éreztem, hogy mi próbáljuk az akaratunkat rájuk erőltetni, ez hellyel-közzel sikerült is, a végjáték volt az amiben talán nem volt meg a kellő frissesség. 

- Amikor nem volt meg a kellő frissesség, akkor a szíve vitte előre a csapatot, aminek az lett az eredménye, hogy végül sikerült megnyerni a találkozót. 

- E nélkül nem működik, várható volt, hogy amelyik csapat gólt tud szerezni, az talán a győzelmet is meg tudja szerezni. Tehát ez fontos volt, mert nem mindig akkor rúgja a gólt a csapat amikor leginkább várja a játék alakulásából, hanem az ilyen és ezek a villanások jelentik azt, hogy az egyik csapat több tud lenni a másiknál.

- Ehhez azonban kell egy edző, aki érzi, hogy mikor és kit kell becserélni és kell egy játékos, aki oda is ér egy adott pillanatban.

- Persze az ember azért cserél, hogy tudjon változtatni, javítani adott esetben, illetve aki padról beszállva is az a feladata, hogy tudja hozzásegíteni a csapatot az előmenetelben és mindegy hogy most támadóról, középpályásról vagy védőről beszélünk. Ezt már régóta sulykolom beléjük, hogy engem nem feltétlenül az érdekel, hogy valaki kezdő vagy cserejátékos, hanem az, hogy amit a pályán tölt, akkor mit tud a csapatért tenni.

- Bárhogyan végződik a debreceni utolsó fordulóbeli mérkőzés, csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott ebben a szezonban, hogy értékelnéd ezt néhány mondatban?

- Én azt mondom, hogy ez a díjazása a teljesítményünknek, hogy az utolsó fordulóban van még esélyünk a bajnoki cím elnyerésére. Amelyik csapat ezt el tudja érni, az azt jelenti, hogy van kvalitás a játékosállományban, hogy most ez a végén sikerül vagy nem sikerül, az bizonyos értelemben mellékes, de természetesen a gyerekek egyéni ambíciójuknak jót tenne, ha meg tudnánk nyerni a bajnokságot.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook