Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
BAJNOKCSAPAT!

BAJNOKCSAPAT!

2017-06-20 14:33

Bp. Honvéd-MFA - ETO FC Győr 6-0

A 2010/11-es szezon után ismét bajnoki címért drukkolhattunk U19-es csapatunknak. A helyzet hasonló volt mint a felnőtt csapatunknál, döntetlen is elegendő lett volna a bajnoki címhez, az ETO FC Győr elleni, utolsó mérkőzésen. Simon Miklósnak nem kevesebb, mint 4 játékosáról - Czifra Attila, Hegedűs Márk, Erdélyi Botond és Farkas Roland – is le kellett mondania sérülés miatt, Nemes Barna pedig - bár a kispadra leült - a bemelegítésnél nem érezte jól magát, így helyette Cseh Gergő került a kezdő csapatba. Persze még így is nagyon erős összeállításban léphettünk pályára. Mi az első helyről vártuk a mérkőzést, a vendégek pedig az utolsó, 8. helyen álltak a tabellán. Ez alapján is és az elmúlt hetek remek játéka, eredményessége alapján bizakodva vártuk az összecsapást.

Remek időben és talán a legnagyobb közösségi portál hatása is közrejátszatott benne, de igen szép számú közönség előtt léphettek pályára a fiúk, még Győrből is érkeztek szurkolók a mérkőzésre! Nagyszerű iramban kezdtünk és a taktikának megfelelően letámadtuk a győrieket, ami láthatóan nagy zavartságot idézett elő a vendégeknél. Nem is nagyon tudtak mit kezdeni vele. Öröm volt nézni a csapat játékát és nagyon megnyugtató volt, amit láttunk. A 4. percben Banó-Szabó - végig kiválóan futballozott, a gól előkészítései pedig kifejezetten zseniálisak voltak - beadását fejelte fölé Novák Ricsi, majd ő lőtt 20 méterről alig mellé. Óriási iramot diktáltunk, a kérdés az volt, hogy a melegedő időjárásban meddig lehet ezt bírni? A későbbiekben ez nem volt kérdés! A 13. percben Banó-Szabónak majdnem sikerült megszerezni a vezetést, a győri védő hazafejelt labdáját próbálta átemelni a vendégek kapusán, de a szerencse ekkor még Gyurákovics Erik mellett volt, másodszorra sikerült mentenie. A 20. percben viszont már ő sem segíthetett csapatán, góllá érett a fölényünk. Banó-Szabó beadása nyomán, Májer Milu fejes góljával meg volt a hőn áhított vezetés. Továbbra is fantasztikusan játszottak a fiúk, szinte levegőhöz sem engedték a győrieket.  A vendégek a 34. percben jutottak először a kapunk közelébe, Kelemen Dávid lőtt 18 méterről fölé. Ekkor már egy kicsit visszavettünk az iramból, ez lehetőséget adott a fehér mezeseknek, hogy támadásokat vezessenek, de Berla Ati és a védelem jól állt a lában.

  Góllal kezdtük a 2. játékrészt. Szép, Soós - Bodrogi kényszerítőzés után az utóbbi lőtt a kapuba. Eldőlt? Kérdeztük magunktól, de volt még hátra 44 perc, és mint tudjuk, a fociban egy perc alatt is sok minden megtörténhet, nem 44 perc alatt. De nem ezen a meccsen, mert a csapat ismét beindította a rakétákat és bár ebbe Cseh Geri kiállítása nem illett bele, 4 perc múlva, az 58. percben, a szünetben beállt Szendrei Norbi fejelt a kapuba egy szépségdíjas szögletrúgás kombináció után. Norbi aztán 3 perc múlva Banó-Szabó remek labdáját lőtte a kapuba. A végjáték - Falusy Dávid kiállítása ellenére is - igazi örömfocit és felszabadult játékot hozott, újabb két remek Kovács Nikó góllal. 

Csapatunk végül, BAJNOKHOZ MÉLTÓ, FANTASZTIKUS JÁTÉKKAL nyerte a mai találkozót és a BAJNOKI CÍMET!

A játékvezető nem is látta sok értelmét a hosszabbításnak és a 90. percben lefújta a találkozott, mely után, ha valamivel kisebb mértékben, de hasonló ünnepség vette kezdetét, mint néhány héttel ezelőtt. Volt itt minden:  pezsgő durrogtatás, pacsizás a szurkolókkal, torta, "Csak a Kispest", "Bajnokcsapat", fényképezés, sőt edző "reptetés" is. A szurkolók vastapssal és "Szép volt fiúk" rigmusokkal köszöntötték a srácokat. 

Fantasztikus szezonon van túl U19-es csapatunk. Az elején nem úgy indultunk, hogy ez lesz a vége, de sikerült beindulnunk, elkaptuk a fonalat, többek között volt egy 8 meccses veretlenségi (6 győzelem és 2 döntetlen) szériánk, amivel feljebb kapaszkodtunk. Aztán volt 11 pontos hátrányunk a 2. helyen végzett FTC-vel szemben, amely aztán szépen elkezdett fogyni és a végén 2 pont előnnyel végeztünk az élen a zöld-fehérek előtt.

Gratulálunk a csapatnak, az edzői stábnak és mindazoknak, akiknek a leghalványabb közük is volt ehhez a bajnoki címhez, mert ez nemcsak az itthoni elsőséget jelenti, hanem azt hogy együttesük kiléphet a nemzetközi porondra  és a felnőtt csapatunk után, ez a csapat is ott lesz az ifjúsági BL-ben! 

 

De nem csak gratuláció jár együttesünknek, hanem a köszönet is, hogy ismét átélhettük azt a csodálatos érzést, amit ebben az évben immár másodszor élhettünk át, a BAJNOKI CÍMET! BAJNOKCSAPAT!  GRATULÁLUNK!

  

Bp. Honvéd-MFA - ETO FC Győr  6-0 (1-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, 250 néző, vezette: Bana Gergely (Zsákai Milán és Fodor Richárd)

Gól: Májer Milán (20'), Bodrogi János (46'), Szendrei Norbert (58', 61'), Kovács Nikolász (80', 89').

 

Kiállítva:  Cseh Gergő (54'),  Falusy Bálint (82')

 

Bp. Honvéd-MFA: BERLA Attila (PÁLFI Áron 85') - CSEH Gergő, BENCE Szilárd, BANÓ-SZABÓ Bence, BODROGI János (SZABÓ Péter 60'), STOIACOVICI Dávid, KOVÁCS Nikolász, MÁJER Milán (Soós Dávid 46'), NOVÁK Richárd (Szendrei Norbert 46'), NAGY Gergő (Király Ákos 70'), FALUSY Bálint

Edző: SIMON MIKLÓS

 

Gólok

20'  Banó-Szabó remekül adott be a jobboldalról, MÁJER MILÁN  pedig senkitől sem zavartatva, 10 méterről fejelte a labdát a kapu bal oldalába.  1-0

46'  Egyből góllal nyitottuk a 2. játékrészt! Soós Dáviddal történt pazar kényszerítő után BODROGI JÁNOS miután egy testcsellel becsapta őrzőjét, 15 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát.  2-0

58'  Baloldali sarokrúgást végezhettünk, melyet Stoiacovici Dávid végzett el, a hosszú oldalra átívelt labdáját Falusy Bálint egyből visszajátszotta középre és a berobbanó SZENDREI NORBERT 7 méterről a bal sarokba stukkolta a labdát. Gyönyörűen kivitelezett gól volt!  3-0

61'  A szünetben csereként pályára lépő SZENDREI NORBERT, ezúttal Banó-Szabó indításával a baloldalon betört a 16-oson belülre, majd jobbal az ötös sarkáról a kapu közepébe belsőzte a labdát.  4-0

80'  Ismét Banó-Szabó volt a feladó, labdáját most KOVÁCS NIKOLÁSZ lőtte a kapuba.  5-0

89'  A baloldalról érkező és középre lőtt labdát, KOVÁCS NIKOLÁSZ a védőjét megelőzve 4 méterről lőtte a kapu jobboldalába.  6-0

 

Simon Miklós: - Azt gondolom, hogy a játéktudásának nem megfelelő helyen tartózkodik a táblázaton a győri gárda, egy kifejezetten jó edzővel, egy nagyon összerakott és szervezett csapat. Ami a mi dicséretünk, hogy ezt a csapatot sikerült feltörnünk és a végén mondhatom azt, hogy szét is ziláltuk őket. Amikor kevesebben voltunk akkor is jól működött, ez csak a fejbeli illetve az akarati tényezőknek köszönhető.

- Kívülről, a szurkoló szemével nézve, gyakorlatilag bajnokcsapathoz méltó játékot láthattunk egy kis időszakot - az első játékrész vége felé - leszámítva. Szakmailag, az edző szemével milyennek tűnt?

- Igen, mondom még egyszer, nagyon jó meccs volt taktikailag, hiszen azt gondolom, hogy Jakl Antal kollégámmal egy nagyon jó taktikai csatát vívtunk az első negyedóra, húsz percben. Formációkat váltottunk, ő gyorsan cserélt kettőt, próbáltunk jót meccselni, ezt én kifejezetten élvezetem. A gyerekek pedig maximálisan megcsinálták azt, amit kértem tőlük, illetve amit a szünetben megbeszéltünk. Szerencsére sikerült gyorsan eldöntenünk a mérkőzést és még a két kiállítás ellenére is megnyugtató előnyre tettünk szert és megérdemelten sikerült ilyen arányban is nyernünk.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 3 9
2 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 4 9
3 DVSC-DLA 4 9
4 FERENCVÁROSI TC 4 4
5 PUSKÁS AKADÉMIA FC 4 3
6 ETO FC GYŐR 3 3
7 DVTK 3 3
8 BUDAPEST HONVÉD-MFA 3 1
fotók
Budapest Honvéd - DVTK (U16) Budapest Honvéd - DVTK (U17) Honvéd-MFA - Pécsi MFC (NB III.)
friss hírek
facebook