Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Szenzációs meccsen fordítottunk

Szenzációs meccsen fordítottunk

2017-06-03 21:38

Bp. Honvéd-MFA - Ferencvárosi TC 2-1

Rangadóra készültünk a Fradi ellen. A vendégek 3 ponttal álltak előttünk, sőt egy meccsel kevesebbet is játszottak. Ezért döntő jelentőségű volt a szombati meccs. Sajnos több hiányzója is volt Simon Miklósnak. Stoiacovici Dávid és Gajda Márkó az U18-as válogatottal egy tornán vesz részt Kínában, Erdélyi Botond sérülés, Májer Milán pedig 5 sárga lap miatt hiányzott. 

Remek időben, szép számú néző előtt kezdődött a mérkőzés és mindjárt a 3. percben minkét kapu előtt adódott helyzet. Előbb Banó-Szabó lőtt fölé, majd János Norbert lőtte el a kapu előtt keresztbe a labdát, de nem volt érkező ember. A 10. percben Hegedűs lőtt 15 méterről, nagy helyzetben fölé. A 13. percben egy ütközést követően Cseh Geri a földön maradt és rövid ápolás után már nem is tudta folytatni a játékot, helyette Szabó Peti állt be. Nagyon jó iram és remek küzdelem jellemezte a találkozót, mindkét csapat győzelemre játszott, nem véletlenül, hiszen az első és a második helyezett játszott egymással. Bár úgy tűnt a Fradi többet birtokolta a labdát, mi inkább a kontrát részesítettük előnyben, de ezek mindig gólveszélyt jelentettek a vendégek kapujára. A 23. percben óriási helyzetben, Banó-Szabó 10 méteres lövését, lábbal mentette a vendégek kapusa. A 32. percben János Norbert, a 39. percben, Novák Zsombor lövését védte Berla Ati.  Helyzetek itt, helyzetek ott, gól nélkül. Így zárult az első félidő.

A második 45 perc a mi helyzetünkkel kezdődött. Hegedűs Márk cselezgetett befelé a baloldalról, majd 16 méterről laposan visszalőtte a rövid sarokra, de a zöld-fehérek kapusa bravúrral leért és vetődve fogta a labdát. Az 56. percben - ha szerencsés körülmények között - de megszerezte a vezetést az FTC, Pergel Bence a kapufáról visszapattanó labdát lőtte a kapuba. Aztán jött az 58. perc és – talán - az év gólja! Falusy Bálint visszafejelt labdáját, Hegedűs Márk gyönyörű mozdulattal, a jobbösszekötő helyéről, a levegőben szálló labdát kapásból, keresztbe a jobb felső sarokba bombázta! Fantasztikus gól volt!  A 71. percben ismét lehetősége volt a vendégeknek a vezetésre, ugyanis büntetőhöz jutottak, de János Norbert hibázott, tizenegyesét Berla Ati nagy bravúrral ütötte ki a mezőnybe. Nem hibázott viszont  Kovács Nikolász a 84. percben, amikor mi is büntetőt rúghattunk Novák Ricsi buktatása miatt. Niko magabiztosan lőtte be a 11-est, amivel 2-1-re  vezettünk. Nagy erőket vonultattak fel a vendégek, voltak lehetőségeik is, de a mieink ellenakciói továbbra is igen nagy gólveszélyt jelentettek a zöldek számára. Gól viszont már több nem esett, így végül, 2-1-re nyertünk, pontban behoztuk az FTC-t és átvettük a vezetést, igaz a vendégek 1 mérkőzéssel kevesebbet játszottak. 

 

Bp. Honvéd-MFA - Ferencvárosi TC   2-1 (0-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, vezette: Takács Ákos (Sztányi Tibor és Oláh József)

Gólszerzők:  Pergel B. (56', 0-1), Hegedűs M. (58', 1-1), Kovács N. (84', 2-1).

 

Bp. Honvéd-MFA: Berla - Cseh (Szabó P. 13'), Banó-Szabó, Bodrogi (Novák R.59'), Hegedűs M., Soós, Bíró Á. (Durázi 89'), Kovács N., Király Á., Nagy G., Falusy, 

Edző: Simon Miklós

 

GÓLOK

56'   Fradi támadás végén, Nyéki Márk lövése a baloldali kapufáról kipattant, Pergel Bence teljesen egyedül állva 8 méterről lőtte a labdát a bal sarokba.  0-1

58'   Hihetetlen, leírhatatlan góllal egyenlítettünk! Banó-Szabó a baloldalon az alapvonalról átívelt a hosszú oldalra, Falusy Bálint visszafejelte azt a 16-osra, az ott helyezkedő Hegedűs Márk pedig a levegőben érkező labdát, félfordulattal, jobbal, kapásból keresztbe a jobb felső sarokba bombázta. 1-1  Csodálatos gól volt!

84'   Fordítottunk! Novák Ricsi és az ellenfél kapusa, Varga Ádám egyszerre indult  a büntetőterületen belül egy előre ívelt labdára, Ricsi érte el előbb, megtolta, a kapus pedig "elütötte" támadónkat, 11-es! A megítélt büntetőt, Kovács Nikolász, jobbal, élesen bombázta a jobb alsó sarokba.  2-1.

 

Simon Miklós: - Az amit kitaláltunk szerencsére működött az egész mérkőzésen, bár több sebből véreztünk, szerencsére vannak olyan játékosaink, akár az NB III-ban, akár itt nálunk a padon, akihez hozzá lehet nyúlni ilyenkor és ugyanúgy tudnak teljesíteni, ez nagyon nagy erősségünk. Nyilván kellett egy nagyon jó kapusteljesítmény, hiszen egy remek mérkőzésen, egy nagyon jó Fradit sikerült legyőzni. 

- Fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat tulajdonképpen az egész mérkőzésen, de az amit 0-1 után produkált a gárda, egymást kisegítve, egymást biztatva, az példaértékű.

- Én is így láttam, ez a csapat már többször bebizonyította, hogy a legnagyobb dolog, amit csinálhat az az, hogy fejben és mentálisan is nagyon együtt van, ez mindennél többet ér.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook